MENÜ
Keresés
MÁJUS 2024

Kaszinó nyerőgépek - Az egykarú bandita nyerőgép története

Története és a nyerőgépek. Videók, információk és részletek a játékélmény fokozásához.


A félkarú banditáktól a Las Vegas-i nyerőgépekig

Története és a nyerőgépek. Videók, információk és részletek a játékélmény fokozásához.

Írta: Jasmin Williams | Az értékelés utolsó frissítése: 23 Június 2023 | Tényellenőrzés: Kim Birch

HITELTÉT EXPERT HITELTÉT EXPERT
Jasmin Williams, tartalomigazgatónk, több mint egy évtizede dolgozik az angol kaszinóiparban, a legjobb kaszinó és nyerőgép játék szakértőnek tekintik. Névjegy Jasmin Williams

Az egyik játék, amely a kezdetektől fogva nélkülözhetetlen a kaszinók számára, a nyerőgép, vagy ahogy a köznyelvben ismerik, a klasszikus félkarú bandita. Teszi a dolgát, hogy mindenkit boldoggá tegyen, és szinte minden szerencsejátékos szívesen ad neki néhány pörgetést, amikor szerencsejátékozni megy.

A félkarú banditákat az teszi olyan népszerűvé, hogy nagyon egyszerű a használatuk, és nem igényel különleges képességeket. Egyszerűen csak meg kell húzni egy kart a gép oldalán, és a tárcsák varázslatos módon pörögni kezdenek. Ha szerencsés vagy, meggazdagodhatsz pusztán egy kar meghúzásával. Fiatal és idősebb fogadni vágyók egyaránt élvezik őket, és a kaszinókban már több évtizede kapnak szeretetet.

A félkarú bandita egyszerre egy régi kaszinójáték, és olyasmi, ami manapság is izgatja a játékosokat. Tegyél egy nyerőgépet egy szobába, és ez a klasszikus Las Vegas-i csillogást adja hozzá. Kétségtelenül ez a legnépszerűbb egyszemélyes kaszinógép.

ArrowArrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Mi az One Armed Bandit nyerőgépek

A félkarú banditák eredete több mint egy évszázadra nyúlik vissza, és 1898-ban San Franciscóban találták fel őket. Azonban csaknem száz évbe telt, mire átkeltek az Atlanti-óceánon és eljutottak Európába. Ezeket a játékokat a francia játéktermekben az 1980-as évek végén engedélyezték.

Amikor bekerültek a kaszinókba, a "félkarú bandita" becenévvel váltak híressé, ez azért volt így, mert egykezes karral működnek rajtuk. Most a szerencsejáték-történelem e klasszikus darabjai digitális forradalmon mennek keresztül, és elkezdődött az online nyerőgépek korszaka. Az internet és a kapcsolatok erejével megnőtt ezeknek a játékoknak a nyerési potenciálja, és a jackpotjaik igazán magasak és kifizetődőek lehetnek.

Az online nyerőgépek növekvő népszerűségével a félkarú banditák egyre inkább kiszorulnak a reflektorfényből. Mostantól egy egyszerű táblagépet lehet használni a felületükként, miközben az izgalom friss és szórakoztató marad.

ArrowArrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Ki találta fel a Casino Slots (One-Armed Bandit)

A félkarú bandita az amerikai vadnyugat büszkesége volt, és az első mechanikus félkarú bandita a 19. század végén készült el. Amikor feltalálták, a szerencsejáték a felsőbb osztály luxusának számított, és az ilyen játékok csak magánklubokban voltak elérhetőek.

Charles Frey német származású gépész volt, akit más szerencsejátékok szórakoztattak, és úttörő szellemében feltalálta a klasszikus félkarú banditát. Frey úgy találta fel az új játékot, hogy az ötletet az akkoriban népszerű 36 számjegyű rulettből merítette. A kar egymástól függetlenül pörgette a tárcsákat, és a játékos akkor nyert nyereményt, ha a 3 szabadságharang egy vonalba került egymással.

A klasszikus amerikai álmot követve Frey megalapította a Slot Machine Factory nevű cégét. Sikere és népszerűsége a tiltások miatt kissé lelassult, de sosem állt le. Idővel Frey egyfajta édességautomatává alakította át a gépét, amely érméket fizetett ki, amelyeket édességre vagy italra lehetett váltani. A kezdeti szimbólumokat lecserélték, de a szabadságharang megmaradt.

A két háború közötti időszak után a félkarú banditák egy amerikai városban, a sivatag közepén fekvő Las Vegasban bukkantak fel. Ezután a félkarú banditát más szerencsejátékokkal együtt a kaszinókban is engedélyezték, és népszerűsége csak nőttön-nőtt.

ArrowArrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Hogyan játszhatsz One Armed Bandits kaszinó játékokat?

Játssz a One-Armed Bandit nyerőgépekkel Las Vegasban és online.

Játssz a One-Armed Bandit nyerőgépekkel Las Vegasban és online.

A félkarú bandita egy klasszikus nyerőgép beceneve, amely a kaszinókban és játéktermekben világszerte megtalálható. Ez a becenév valójában nagyon is illik a nyerőgépekre. A félkarú onnan ered, hogy ezeknek a gépeknek volt egy karjuk, általában az oldalán, amellyel a tárcsákat pörgették. Azért hívták őket banditáknak, mert a játékosoktól ellopták a pénzt és az időt, amikor azok szerencsejátékot játszottak rajtuk.

Amint ezek a varázslatos gépek bekerültek a kaszinókba, népszerűségüknek nem volt megállás, és hatalmas elismerés és szeretet övezte őket. A különböző gyártók elkészítették a saját gépeiket, és ha belépsz egy játékterembe, többféle félkarú banditát találsz.

Ma már rengeteg választási lehetőséged van, ha nyerőgépekről van szó. Sok modell teljesen felváltotta a karokat pörgetőgombokkal, és vonzó kivitelben, zenei rendszerekkel és élénk színekkel rendelkeznek.

ArrowArrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Félkarú banditák fejlődnek online

A félkarú banditák elsősorban azért olyan híresek, mert szuper könnyű őket játszani. Azzal a céllal játszol velük, hogy a képernyőn lévő szimbólumokat egymáshoz igazítsd. Amint összehangolod őket, kifizetéseket nyersz. Pontosan úgy, mint a népszerű Candy Crush mobiljátékban, igazíts össze 3 hasonló szimbólumot és nyersz.

A klasszikus egykarú rablóval játszott fogadásod során tehát csak annyit kell tenned, hogy meghúzod a kart, és szó szerint semmi mást. Ha szerencséd van, akkor nyereményt kapsz, ellenkező esetben próbáld meg újra. Csak fogj egy zacskó aprót, keresd meg a kedvenc gépedet, amire fogadni szeretnél, húzd le a bandita karját, és várd az eredményt. Ez a varázsa ennek a gyönyörű szerencsejáték-csodának.

A Games Room Company alapítója, Reginald Waldersmith szenvedélyesen gyűjtötte az antik kaszinóberendezéseket, és alapos ismeretekkel rendelkezett róluk. Mindig is vadászott a legcsodálatosabb és legizgalmasabb klasszikus mechanikus félkarú banditákra.

Ezt a félkarú banditák iránti szenvedélyt igyekszünk életben tartani, és mindent megteszünk azért, hogy ezt a hagyományt életben tartsuk. A klasszikus egykarú banditák közül sokan digitális formátumba kerültek át, és mindegyiket megtalálod itt a BETO.com weboldalon. Ezeknek a címeknek a részletgazdagsága és dizájnja egyszerűen hihetetlen, és mindenképpen érdemes néhány ingyenes pörgetést adni nekik.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Az új One Armed Bandits online játszható

Wild Fruit Super Wheel (Pariplay)

Wild Fruit Super Wheel egy új online nyerőgép, amelyet a régi iskola egyfegyveres banditái ihlettek.
Játsszon most

Ingyenes játék

Wild Fruit Super Wheel egy új online nyerőgép, amelyet a régi iskola egyfegyveres banditái ihlettek.

Wild Fruit Super Wheel egy modern online nyerőgép, amely a gyümölcstémára épül. A játék fejlesztője a Pariplay és 5x3-as formátumban működik, ami 243 különböző nyerővonalat biztosít.

Az RTP 94,23%, ami egy kicsit az átlag alatt van. Egy csomó különleges funkciót kapsz, mint például a vadak, a szorzók és a bónuszkerék.

Ez a klasszikus félkarú banditák digitális változata, és ez a bizonyos játék nagyrészt a klasszikus nyerőgépek régimódi mechanikáján alapul. Ez a klasszikus egykarú banditák digitális változata, és ez a különleges játék nagyrészt a retro nyerőgépek régimódi mechanikáján alapul.

Ezt a nyerőgépet itt a BETO.com-on próbálhatod ki, ahol van egy demóverziónk. Csak kattints erre a képre, és máris elindul a játék.

Van néhány exkluzív félkarú bandita bónusz is, amivel valódi pénzt nyerhetsz, ne feledkezz meg róluk.

ArrowArrowVISSZA A TARTALOMHOZ

A One Armed Bandit nyerőgépek fejlődése

Az izgalmas játékmenetnek és a szinte semmilyen szabálynak köszönhetően a félkarú banditák rendkívül népszerűvé váltak a játéktermekben és az online kaszinókban, és nagy valószínűséggel Ön is felfedezhet egyet, amikor egy új fogadóhelyre látogat.

Idővel a félkarú banditák is megkapták a maguk részét a változásokból és módosításokból. Jelenleg már nem azok a klasszikus mechanikus nyerőgépek, amelyek először jelentek meg a szerencsejátékok világában, hanem digitálisak és teljesen modernizáltak. Egy dolog azonban pontosan ugyanaz maradt, mégpedig az az őrületes izgalom, amivel ezek a gépek rendelkeznek. Egyszerűen nem tudod abbahagyni a tárcsák pörgetését, ha egyszer elindítod, mert annyira szórakoztató.

Olyan korban élünk, amelyet a hatalmas szerencsejáték-rendszerek és online kaszinók uralnak, amelyek rengeteg fogadási lehetőséget kínálnak, beleértve a kártyajátékokat, az élő játékokat és a bingó lehetőségeket. Olyan korban élünk, amelyet hatalmas szerencsejáték-rendszerek és online kaszinók uralnak, amelyek egy tonna fogadási lehetőséget kínálnak, beleértve a kártyajátékokat, az élő játékokat és a bingó útmutató lehetőségeket.

Most pedig olvassuk el , hogy ezek a klasszikus banditák hogyan alakultak át digitálisan online nyerőgépekké.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

One Armed Bandits videó nyerőgépek és póker

A félkarú banditákat a póker inspirálta.

A félkarú banditákat a póker inspirálta.

Az első félkarú rablók mechanikus gépek voltak, amelyeket 1880 körül vezettek be, és akkor működtek, ha egy érmét bedobtak beléjük. Úgy néztek ki, mint egy hagyományos pókerjáték 5 tárcsával és 50 játékkártyával. Akkor működtek, amikor a kart meghúzták, miután bedobtak egy érmét.

A gépen való nyerés esetén a nyeremények nem voltak pontosan meghatározva. Ha valaki egy nyerő kombinációt ért el, a szerencsejátékos kérhetett a pultostól vagy a tulajdonostól egy korsó sört vagy egy szivart. A félkarú banditák így váltak közismerten nyerőgépekké, a liberty bell modell az egyik legnépszerűbb.

1980-ban a klasszikus géphez két további tárcsát adtak, és ezek az újabb változatok kar helyett karral rendelkeztek. A játékosok nem szerették őket, mivel a kar meghúzásával bárki igényt tarthatott a nyereményre. Ez eredményezte a híres "Kérjük, ne húzzák a kart" feliratot a gép mellett. Bár a szerencsejátékosok nem sokat törődtek vele.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Liberty Bell megváltoztatta Slots Gaming

A liberty bell örökre megváltoztatta a nyerőgépeket.

A liberty bell örökre megváltoztatta a nyerőgépeket.

Fey 1898-ban mutatott be egy automatát, amely automata fizetési rendszerrel rendelkezett, és a "Liberty Bell" nevet kapta.

10 ötcentes érmét fizetett ki, ha a játékos 3 szabadságharang szimbólumot tett le egy sorban.

Ez a nyerőgépek népszerűségének erőteljes fellendülését eredményezte. Annak ellenére, hogy hivatalosan betiltották őket, Fey több száz ilyen nyerőgépet gyártott.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

A gyümölcsös nyerőgépek váltak a standarddá

Fruit Party (Pragmatic Play) (Pragmatic Play)

A pragmatikus játék által készített fruit party-t a régi gyümölcsbanditák ihlették!
Játsszon most

Ingyenes játék

A pragmatikus játék által készített fruit party-t a régi gyümölcsbanditák ihlették!

Az automata fizetési rendszer bevezetése után a következő nagy változás és a klasszikus nyerőgépek evolúciója a gyümölcstémájú gépek bevezetésével következett be. Ezekben a nyerőgépekben a hagyományos kártyaszimbólumokat bájos és vonzó gyümölcsök ihlette szimbólumok váltották fel, mint például az alma, az őszibarack, a cseresznye és a narancs.

Bevezetésükkor a kifizetéseket gyümölcsízű rágógumik adásával kompenzálták, amelyek illeszkedtek az általános témához. A szerencsejáték-ellenes törvények és jogi előírások betartása érdekében is bevezették.

Ezek a gyümölcstémájú gépek őrülten népszerűek lettek. Még ma is azt találod, hogy a legnépszerűbb iGaming fejlesztők játékkollekciójában számos gyümölcstémájú nyerőgép található.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Elektromechanikus és kortárs nyílások

1964-ben találták fel az első elektromechanikus nyerőgépet, amelynek a neve Money Honey volt. A korszerűsített mechanizmusnak és a fejlett rendszernek köszönhetően gépe képes volt automatikusan, külső technikai segítség nélkül mintegy 500 érme kifizetésére és bevételére. Ezután, 1996-ban jelent meg az első olyan video nyerőgép, amely egy speciális bónuszjátékkal rendelkezett, a Reel'Em nevű játékkal, amely egy második képernyőn volt.

Mostanra az online szerencsejáték univerzum igazi paradicsom a szerencsejátékosok számára, és az online nyerőgépek széles választéka közül választhat. Választhatsz akár egy modern, gyors akciónyerőgépet, akár egy klasszikus témájú, lassú tempójú címet. Különböző játékrács-konfigurációk állnak rendelkezésre. Vannak 3 tárcsásak, vannak 5 tárcsásak, és vannak még szélesebb variációk. A különleges funkciók, mint például az olyan speciális promók, mint az ingyenes pörgetések, a progresszív jackpotok és a vad szimbólumok szintén izgalmas fordulatot adnak ezeknek a modern félkarú banditáknak.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Online nyerőgépek Az egyfegyveres banditák legyőzése!

Book of Dead (Play'n GO)

a világ egyik legnépszerűbb egyfegyveres banditái online a Book of Dead.
Játsszon most

Ingyenes játék

a világ egyik legnépszerűbb egyfegyveres banditái online a Book of Dead.

A ma ismert online nyerőgépes játékok 1994-ben jöttek létre, amikor Barbuda és Antigua állam szabadkereskedelmi megállapodást írt alá a karibi térség kereskedelmi tevékenységeiről.

Ez a megállapodás lehetővé tette, hogy a világ összes vállalata legálisan működtethessen online kaszinókat. Az első online kaszinó 1995-ben kezdte meg működését. Amikor ez az online kaszinó elindult, sok szerencsejátékosnak problémákkal kellett szembenéznie, ezért 1996-ban Kanadában is létrehozták a Kahnawake Gaming Commissiont.

Ez az online szerencsejátékosok számának megugrását eredményezte. Ugyanebben az évben azonban az Egyesült Államokban betiltották az online szerencsejátékot az Unlawful Internet Gambling Enforcement Act ratifikálásával.

Európa nem követte ugyanazt az utat, mint az USA, és a teljes betiltás helyett az online szerencsejáték szabályozása mellett döntött. Így az európaiak továbbra is élvezhették a félkarú banditákat modern és erőtől duzzadó formájukban.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Játssz Online Bandits Online ingyen itt a BETO-nál!

Az online nyerőgépes játékok tele vannak szórakozással, és ha eddig még nem próbáltad ki őket, akkor mindenképpen érdemes kipróbálnod őket. Nagyon magas nyerési potenciált kínálnak, és megrakott jackpotokkal érkeznek, amelyek olyan kifizetéseket kínálnak, amelyek értéke az egekbe szökik.

A klasszikus egykarú banditák különböztek a modern videónyerőgépektől, amelyek manapság az online kaszinók büszkeségei. Ezek a címek olyan elképesztő jutalmakat kínálnak, hogy az egész bakancslistádat kipipálhatod, ha egy szuper szerencsés kombinációt érsz el egy jó nagy téttel.

Ezek az online félkarú banditák a 90-es évek végén kezdtek népszerűvé válni, és azóta csak nőtt az őrületük. Az első videojátékot a népszerű fejlesztő készítette. Microgaming, és még mindig számos olyan online szerencsejáték címet fejleszt, amelyeket világszerte szeretnek a játékosok.

A félkarú banditákon sok változtatást vezettek be, és most már modern funkciókkal rendelkeznek, hogy erős ütést és izgalmat adjanak a játékhoz. Egyedi bónuszokat kaphatsz , amelyek a különböző címekhez speciálisak, az általános, különleges funkciók mellett, mint például a témák, jackpotok, vad szimbólumok, ingyenes pörgetési körök és szorzók.

Napról napra egyre több fogadó válik az online nyerőgépek rajongójává, és ez elég jól látszik az online kaszinókba naponta regisztrálók számából. A gyártók olyan változatos és magával ragadó témájú video nyerőgép címeket készítenek, hogy egyszerűen lehetetlenné válik, hogy ne vonzódjunk hozzájuk.

Kapunk szuperhősökre, gyümölcsökre, különböző kultúrákra, fantasy elemekre, vadállatokra és sok másra épülő témákat. A nyerőgépes játékok ilyen változatos választéka mellett, ami az önök játékosai számára elérhető, kissé zavaró lehet, hogy melyik játékot próbálják ki. Az iGaming fejlesztők megértik ezt, és lehetővé teszik, hogy ingyen kipróbálhassák játékaikat, ahol pénz feltétele nélkül pörgethetik a tárcsákat.

Ezeket a demóverziókat itt találod a BETO-nál, ahol egy szép választékot kuratíroztunk össze több ezer online nyerőgéppel. Próbáld ki az új és a régi digitalizált félkarú banditákat, és érezd jól magad!

ArrowArrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Gyakran ismételt kérdések a félkarú banditákkal kapcsolatban

A félkarú banditák a legkorábbi formájú nyerőgépek, amelyek gépesítettek voltak, és a klasszikus karral működtek. Ez a BETO válogatása a leggyakrabban feltett kérdésekből és válaszokból a klasszikus egykarú banditákkal kapcsolatban.

Mi az oka annak, hogy a nyerőgépek a félkarú banditák becenevet kapták? Arrow Arrow

A nyerőgépek általában egykarú banditákként váltak ismertté, mivel egy klasszikus kar volt rajtuk, amellyel a tárcsákat pörgetni lehetett. Banditákként ismerték őket, mivel szerencsejáték-automaták lévén ellopták a pénzt és az időt.

Mikor és ki találta fel a félkarú banditákat? Arrow Arrow

1895-ben egy német származású szerelő, Charles August Fey találta fel az első ismert félkarú rablót. Az első gép egy alapvető mechanikus rendszerrel működött, és automatizált volt, hogy magától nyereményeket generáljon.

Milyen módon működtek az első mechanikus nyílások? Arrow Arrow

Az első félkarú banditák meglehetősen egyszerű mechanizmussal dolgoztak. Amikor meghúztad a fogantyújukat, az egy erős rugó ellenében megcsavart egy bütykös rudat, és meghúzott egy horgot, amelyet a rugós indításban a rugó terhelte. A bütykös ezután visszahúzta az orsóstoppereket, és a löket végén a horog egy másik bütykösről esett le. Ez elkapta az orsókat pörgető fogazott lemezeket, és megállította a pörgést.

Lehetséges, hogy az online félkarú banditák manipuláltak? Arrow Arrow

Nem, manapság már nem lehet csalni az online nyerőgépeken. A fejlesztők fejlett véletlenszám-generátorokkal készítik termékeiket, ami lehetetlenné teszi, hogy megjósold vagy befolyásold a nyerőgép eredményét. Csak a nyerőgépek RTP-jét és az észlelt volatilitási besorolást nézheti meg, mielőtt fogadna rájuk.

Hogy hívják a nyerőgép "karját"? Arrow Arrow

A nyerőgép karját Banditának nevezik. Ez a név az első mechanikus nyerőgép oldalán lévő karról származik, amellyel a játékot elindították. Ez volt a gép működő karja, és a gép működtetésére használták. Végül az egész gépet végül félkarú banditának nevezték el.

Mi a BAR szimbólum a félkarú banditákban? Arrow Arrow

A bárszimbólumot biztosan sok online nyerőgépben és mechanikus nyerőgépben láttad már. Ez tulajdonképpen egy rágógumi stilizált képe és egy cég logója is. Egyes régi források szerint lehetséges, hogy a logó cégének a Bell-Gum Fruit Company lehetett a neve. Az biztos, hogy a BER szimbólum a nyerőgépek klasszikus gyümölcstémájának elengedhetetlen része,

Hogy hívják a félkarú banditák különböző részeit? Arrow Arrow

Általában a félkarú rablónak vannak olyan részei, amelyek a legtöbb esetben hasonlóak, és szinte minden nyerőgépben megtalálhatóak, mint például a nyereménytábla, a tárcsák, a pörgetés gomb vagy kar és a szimbólumok.