MENÜ
Keresés
JÚNIUS 2024

Hogyan játsszon Blackjack-et - Puska, szabályok és stratégia a győzelemhez

Az egy paklis játéktól a kaszinójátékig és a blackjack mellékfogadásokig. Ismerje meg a 21-et.


Blackjack - Hogyan játsszon a kaszinójátékban és csökkentse a ház előnyét?

Az egy paklis játéktól a kaszinójátékig és a blackjack mellékfogadásokig. Ismerje meg a 21-et.

Írta: Kim Birch | Az értékelés utolsó frissítése: 24 Június 2023 | Tényellenőrzés: Jasmin Williams

HITELTÉT EXPERT HITELTÉT EXPERT
Kim Birch megnyerte és elvesztette a legjobb póker profik ellen is. Kim, mint póker- és blackjack-szakértő, három könyvet adott ki. Névjegy Kim Birch

Üdvözöljük a BETO végső blackjack útmutatójában, ebben az átfogó útmutatóban mindent megtudhat a kártyaszabályoktól kezdve a kaszinójáték fejlett rendszereiig. Részletesen foglalkozunk a blackjack stratégiával és azzal, hogy mi kell ahhoz, hogy blackjack játék közben többet nyerj, mint amennyit veszítesz élő és online kaszinókban egyaránt.

A nevem Kim Birch, és engem ért a megtiszteltetés, hogy megírhattam ezt a végső blackjack útmutatót. Arról vagyok ismert, hogy én voltam az egyik első dán, aki pókerezésből élt. De valójában ugyanolyan régóta játszom blackjack-et, mint pókert.

Mindkét kaszinójátékot korán megtanultam. Amikor játszom, legyen szó kártyajátékokról, mint a Blackjack, vagy eredeti rulettről a helyi kaszinóban, akkor a játéktudást használom útmutatásként. Mindig is sok időt és kutatást töltöttem azzal, hogy a játékelmélet magas szintű ismereteit megszerezzem. Soha nem fogadok egy játékra anélkül, hogy ne lennék tisztában a kaszinójátékok mögött álló matematikával.

Nem elég ismerni egy olyan kártyajáték szabályait, mint a blackjack, ha az a célod, hogy többet nyerj, mint amennyit veszítesz a kaszinó elleni csatában.
Ha csak a blackjack szabályait ismeri, gyorsabban elveszítheti a pénzét, minthogy háromig tudna számolni.

Amikor rájöttem, hogy pókerezésből meg tudok élni, ez lehetővé tette számomra, hogy más kaszinójátékokat, például a blackjacket is tanulmányozzam. Így megtanultam a tippeket, trükköket és stratégiákat, amelyek szükségesek az előny megszerzéséhez. Most ingyen megtanulhatod, hogyan játssz blackjacket profiként, és megtanulhatod, hogyan győzd le az osztót különböző helyzetekben az asztalnál.

ArrowArrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Végső útmutató a Blackjack és az osztó kezének legyőzéséhez

A legtöbb blackjack-változatban a ház (kaszinó) ellen játszol, ezért szükséges, hogy tudd, mit kell tenned minden blackjack-szituációban, és hogy alapstratégiai játékos legyél. Ezért be kell tartanod ezeket az elveket és a kaszinó szabályait anélkül, hogy túl sok kérdést tennél fel.

Az sem számít, hogy azért kockáztatsz, mert úgy gondolod, hogy jobban tudod. Én például személyesen próbáltam több mint 50 ezret veszíteni a Las Vegas-i blackjack asztaloknál egy leosztáson, mert úgy gondoltam, hogy túl kockázatos lenne harmadik lapot venni. Pedig mélyen legbelül tudtam, hogy matematikailag helyes lett volna egy plusz lapot felvenni az adott helyzetben.

Egyszóval, megijedtem, és nem mertem azt mondani a blackjack-kroupiernek, hogy HIT, hogy kapjak egy extra lapot. Ezt az élményt követően úgy döntöttem, hogy ugyanolyan alaposan tanulmányozom a blackjacket, mint a pókert.

Különböző blackjack könyvek és a világ legjobb blackjack-játékosainak, például Ken Einigernek, a 2005-ös blackjack világbajnoknak a személyes edzései révén sikerült elérnem a blackjack profi szintjét.

Ennek a blackjack útmutatónak az a célja, hogy a szerencsejátékosok világszerte elsajátíthassák a blackjack haladó és professzionális szintű ismereteit. Sajnos az interneten fellelhető anyagok nagyon hiányosak. Akár a kétszemélyes játékról szeretnél tanulni, akár arról, hogyan játszhatsz az osztó zárt lapja ellen, vagy egy olyan kártyaszámláló rendszert szeretnél elsajátítani, amely működik a blackjack asztaloknál, ez az útmutató segíthet neked és elvezet i a helyes irányba.

A fogadási limitek és az osztó megállásának szabályai az élő online blackjackben is ugyanazok.

A fogadási limitek és az osztó megállásának szabályai az élő online blackjackben is ugyanazok.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Póker kontra élő online blackjack játékok négy vagy több paklival

Az online póker még mindig divatos világszerte, de ha szombat este elmegy a helyi kaszinóba, akkor a kaszinó összes blackjack asztala "lángol". Ha szerencséd van, akkor csak egy vagy két pókerasztal van üzemben.

A magamfajta játékos számára az a leglenyűgözőbb a blackjackben, hogy a blackjacket játszó emberek legalább fele félig részeg és matematikailag helytelenül játszik. Ezért olyan pénzt veszítenek, amit nem kellett volna "adományozniuk" a kaszinónak.

Ezzel a mélyreható blackjack útmutatóval azonban mindenkinek esélyt szeretnék adni arra, hogy elsajátítsa a blackjack kártyajátékot, és felhívjam az új játékosok figyelmét azokra a hibákra, amelyeket túl sok új blackjack játékos követ el.

Ez az útmutató blackjack stratégiákat és kártyaszámolási rendszereket tartalmaz, amelyeket használhatsz a szerencsejáték során, növelve ezzel a nyerési esélyeidet. Ezenkívül ez a kártyajátékkal kapcsolatos útmutató javítja az esélyeidet, és sokkal nagyobb esélyt ad arra, hogy többet nyerj, és minden helyzetben optimális stratégiát játszhass az osztó lapjaival szemben.

Blackjack szerencsejátékosként elengedhetetlen, hogy higgy magadban, és tartsd magad az itt a blackjack-útmutatón keresztül megtanult elvekhez, és bízz a matematikában. Mert a nolimit pókerrel ellentétben a matematika messze a leglényegesebb eleme annak, hogy ebben a kártyajátékban következetes győztes legyél.

ArrowArrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Eredeti fogadás és mellékfogadás - Hogyan kerülheted el a legjobban, hogy az osztónak blackjackje legyen?

Blackjack, 21, A kártyajátékok királya. Ennek a kaszinó kártyajátéknak sok neve van. A blackjack a világ egyik legtöbbet játszott kártyajátéka és az egyik legnépszerűbb kaszinójáték a világon.

Azonban a kaszinó osztói ellen még a legkisebb esélyt is meg kell tanulnod az alapvető blackjack stratégiát és a kicsit haladóbb szerencsejáték alapelveket, ha következetes győztes akarsz lenni.

Ehhez az is szükséges, hogy ne térj el attól, amit ebben a blackjack-útmutatóban megtanulsz, és bízz az általunk bemutatott, professzorok és matematikai zsenik által tanult matematikában.

A kaszinóban található többi játékhoz hasonlóan a blackjack is egy üzlet a kaszinó számára, és arra tervezték, hogy a játékosok hosszú távon több pénzt veszítsenek, mint amennyit nyernek.

Tegyük fel, hogy nem vesszük figyelembe a pókert, ahol más játékosok ellen játszol, és nem a kaszinó ellen. Ebben az esetben a blackjack az egyetlen olyan kaszinójáték, ahol matematikai előnyre tehetsz szert. Ebben a forgatókönyvben tekintsünk el a kaszinó promócióitól és a blackjack bónuszoktól.

Blackjack-játékosként azonban meg kell értened a rövid játékstatisztikákat, és meg kell tanulnod a kártyaszámolás - más néven "kártyaszámolás" - művészetét.

Minél jobban megtanulod a blackjacket és a fejlett stratégiákat és rendszereket, annál kisebb lesz a kaszinó matematikai előnye veled szemben.

Ez azt jelenti, hogy kevesebb pénzt veszítesz és több pénzt nyersz a blackjack-játékokban. A blackjack azonban nem csak a szerencsések játéka. Még mindig olyan kártyajáték, amely ügyességet, koncentrációt és jó megfigyelőképességet igényel a blackjack asztalnál.

Ha az alábbi képre kattintasz az európai blackjackkel, akkor kipróbálhatod a blackjack játék ingyenes demó verzióját itt a BETO-nál, és tesztelheted a blackjackről tanult ismereteidet:

Teszteld képességeidet az osztó képpel lefelé fordított lapjaival szemben ingyenes blackjack játékunkban.
Játsszon most

Ingyenes játék

Teszteld képességeidet az osztó képpel lefelé fordított lapjaival szemben ingyenes blackjack játékunkban.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Blackjack kifejezések, amelyeket játékosként ismerned kell

A blackjack egy olyan játék, amelyben sok a lingo. Mit jelent a cipős játék, és mit jelent játékosként a biztosítási tétek megtétele? Az ehhez hasonló kifejezéseket rengetegszer használják a játékban, és ajánlott, hogy az új játékosok megtanulják a blackjack szakzsargont, hogy ne keveredjenek össze egy valódi blackjack helyzetben. Ráadásul ezeket a blackjack kifejezéseket szinte minden online és élő kaszinóban használják, akár Németországban, akár Las Vegasba utazik.

Ez a blackjack szótár tartalmazza a legfontosabb rövidítéseket és kifejezéseket:

 • A - Az ászok rövidítése.
 • Act - Hogyan kell viselkedni egy kaszinóban.
 • Back Count - Ha blackjackben úgy számolod a lapokat, hogy nem játszol magad.
 • Bank - Az a kaszinópénz, amelyet egy blackjack-csapatnak együtt kell kijátszania.
 • Bankroll - Az a pénz, amit félretettél a blackjack játékra.
 • Bar - Amikor egy játékos nem játszhat a kaszinóban.
 • Eredeti tét - Amit egy kaszinójátékban felteszel.
 • Bet Spread - A játék minimális és maximális tétjére utal.
 • BJ - A blackjack rövidítése.
 • Bust - Ha a keze meghaladja a 21-et, és így veszít. Az osztó bustja ugyanezt jelenti a krupié számára.
 • Pénztáros - Az a személy a "ketrecben", ahol a kaszinó zsetonjait beváltja.
 • DAS - Blackjack szabály, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy a játék kezdete után megduplázzák a tétjeiket.
 • Pakli - 52 kártya. Ha például egy kaszinó hat paklis játékot kínál, az azt jelenti, hogy hat kártyakészletet használnak.
 • Double Down - Az eredeti tét megduplázása.
 • D10 - Kaszinó szabálya, amely szerint csak akkor duplázhatsz, ha a két lapod összege együttesen 10. D8, D9 és D11 is létezik.
 • Páros pénz - amikor a kaszinó tétje ugyanannyi nyereményt ad vissza, mint amennyit feltettél.
 • Eye - A kaszinó kameráinak leírására használják, amelyek szemmel tartják a játékosokat.
 • Arcképes lap - Bubik, dámák vagy királyok.
 • Flat Betting - Ha hosszabb időn keresztül ugyanazt az összeget teszi fel.
 • Hard Hand - Olyan blackjack kéz, ahol az ász 1-nek számít, nem pedig 11-nek.
 • Heads Up - Amikor egyedül játszol a kaszinó osztója ellen.
 • Money Management - Kifejezés arról, hogyan kezelje a bankrollját.
 • Multiple Deck - Ha egynél több pakli kártyát használsz a blackjack játékban.
 • Natural - Ha az első két lapoddal Blackjacket (21) ütöttél.
 • Push - Ha Ön és az osztó végül ugyanazt a lapot kapja.
 • P21 - Egyes kaszinók által alkalmazott szabály, amely szerint push-nak számít, ha az osztónak az első két lapján 21-es lapja van, és Ön 3 vagy több lapon Blackjack-et ütött.
 • Shoe - A doboz, amely a kártyákat tartalmazza, amelyeket a játékosok a kaszinóasztalnál kapnak.
 • Soft Double - Ha megduplázza a tétjét egy olyan kézben, ahol egy ász az eredeti kéz része.
 • Soft Hand - Olyan kéz, ahol az ász 11-nek számít.
 • Split - Ha kap egy párt, és úgy dönt, hogy felosztja őket, akkor két blackjack keze van.
 • Stand - Amikor nemet mondasz arra, hogy több lapot kapj.
 • S17 - Néhány kaszinó által használt blackjack-szabály, amely szerint az osztónak meg kell állnia puha 17-es lapnál.
 • Surrender - Egyes kaszinók által engedélyezett szabály, amely szerint a játék közepén feladhatod a kezed, és visszakapod a téted felét.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Blackjack szabályok - Kártyáid képpel felfelé

A blackjack szabályai első pillantásra könnyen érthetőek. Ez az egyik oka annak is, hogy a blackjack az egyik legkeresettebb kaszinójáték a világon.

Első pillantásra mind az online, mind az élő blackjack egy egyszerűen megtanulható kártyajáték. A játék lényege, hogy egy blackjack leosztásban maximum 21 pontot kaphatsz, és ha ennél többet kapsz, akkor automatikusan veszítesz az osztóval szemben.

Mind az osztó, mind a játékos két lapot kap a kezdéshez, és ezután az a kérdés, hogy több blackjack-pontot szerezzen az osztónál anélkül, hogy 21 fölé jutna.

Ha a kaszinó 21 pont fölé megy és bukik, akkor a blackjack asztalnál ülő összes játékos automatikusan nyer. Minden körben több lehetőséged is van arra, hogy vagy húzz egy plusz lapot, vagy fogadj az első két lapoddal már elért lapodra.

ArrowArrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Az osztó osztja a lapokat - Kártyaértékek az élő és online blackjackben

Minden képkártya és 10-es 10 pontot ér.

Tíz értékű kártya, amelyet a blackjackben kaphatsz.

Tíz értékű kártya, amelyet a blackjackben kaphatsz.

Minden számozott kártya, amely nem 10-es vagy ász, a rájuk írt névértéket veszi figyelembe.

A többi kártya értéke a blackjackben ugyanazt az értéket használja, mint ami a kártyán szerepel.

A többi kártya értéke a blackjackben ugyanazt az értéket használja, mint ami a kártyán szerepel.

Az ászok 1 vagy 11 pontot érhetnek.

A blackjackben az ászok 1 vagy 11-et számítanak. Ugyanezek a szabályok vonatkoznak a szerencsejáték- és blackjack-csarnokokra is.

A blackjackben az ászok 1 vagy 11-et számítanak. Ugyanezek a szabályok vonatkoznak a szerencsejáték- és blackjack-csarnokokra is.

Ez azt jelenti, hogy a blackjack szabályai szerint egy bubi felfordított lap és egy 3-as összesen 13 pontot ad. Blackjack akkor fordul elő, ha például egy ász és egy dáma kerül a kezedbe, mert ez összesen 21 pontot ad. A legtöbb kaszinó szabályai szerint az osztó azonnal kifizeti a nyereményedet, ha természetes blackjacket ütsz, és a ház nem ütött természeteset.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Blackjack asztal és a kezdeti tét szabályai

A legtöbb kaszinóban használt asztal 7 férőhelyes, 7 ember. Az osztótól balra lévő első helyet "első bázisnak", az osztótól jobbra lévő helyet pedig harmadik bázisnak nevezik.

Ezek a kifejezések az amerikai baseballból származnak.
A blackjack-játékosok minden egyes helye mellett egy-egy négyzet van az asztalra nyomtatva. Ez az a hely, ahová a kezdeti tétet kell elhelyeznie. Ezenkívül a kaszinó osztója mellett található egy blackjack cipő, amelyben több kártyakészlet van. A legtöbbször van egy tábla is, amely megmondja, hogy mi a megengedett minimális és maximális tét.

A kaszinó osztótól jobbra van egy rés az asztalon, ahová minden tippet bedobnak. Van egy "trey" is, ahová a használt kártyák kerülnek le. Szokás egy kicsit adni, ha szerencsénk van. A kaszinó blackjack szabályaiban nincs leírva, de rossz etikettnek számít, ha nem adsz legalább 5%-ot, ha nagyot nyersz.

élő blackjack az interneten
Játsszon most

OLVASD EL AZ ÉRTÉKELÉST

Élő blackjack az interneten

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Az első két kártya a blackjackben

A 21-es játék megkezdése előtt a játékkártyákat megkeverik, ami elsősorban egy gépen történik. Ezután az összes kártyát egy cipőbe helyezik, és az asztalnál ülő játékosok egyike kap egy műanyag kártyát, és feloszthatja a kártyákat, hogy mindenki láthassa, nincs csalás.

Miután a blackjackben megkeverték a kártyákat, és egy játékos osztott, az osztó kiveszi az első kártyát. Ezt hívják égetőkártyának, mert azért távolítják el, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a játékkártyákat nem csalták vagy manipulálták.

Most kezdődik a blackjack-játék, és minden játékos megteheti tétjét. Ezt még azelőtt kell megtenni, hogy a kártyákat kiosztanák a játékosoknak, így vakon fogadhat. Néha megengedett, hogy néhány leosztással többet vagy többet üljön, ha megkérte az osztót. Mégis, a legtöbb esetben egy új játékosnak adnak helyet, ha nem tud 5 percnél hosszabb ideig játszani.

Miután a blackjackben minden tétet megtettél, a kaszinó kiosztja a kártyákat, és balról jobbra haladva kezdi a játékot. Minden játékos megkapja az első két kártyáját, és szinte minden kaszinóban a kártyákat "képpel felfelé" osztják, hogy mindenki láthassa, ki mit kapott.

Azzal, hogy mindenki láthatja a másik két lapját, a kaszinóasztalnál is nehezebb lesz csalni. A kaszinójátékosoknál az a szokás, hogy nem babrálnak a kártyákkal.

Az osztó első lapja két lapból áll, ugyanúgy, mint bármelyik másik kártyásé az asztalnál. Az osztónak azonban csak az egyik kártyája van felfordítva, így csak az egyik kártya értékét láthatja.

Nagyon kevés kaszinóban a blackjackben az összes kártyát "képpel lefelé" osztják, akárcsak a pókerben. Itt szabad megérinteni a kártyákat, és a többiek nem láthatják, hogy kinek mi van. Ezt a blackjack-szabályt nagyon ritkán és elsősorban csak néhány régebbi amerikai kaszinóban láthatod.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Blackjack szabályok és lehetőségek egy további kártya húzására

Miután elkezdted a blackjack zsetonjaidat feltenni, és megkaptad az első két lapodat, a következő körhöz érkezel, ahol számos lehetőséged van:

 • EztHIT-nek hívják, és a "hit me" kifejezésből származik, és azt jelenti, hogy még egy lapot szeretnél. Több lapot is húzhatsz, amíg elégedett nem leszel a blackjack kezeddel, vagy pedig bustolsz, ami akkor következik be, ha az összeged összesen meghaladja a 21-et.
 • STAND - Ha elégedett vagy a lapjaiddal, és úgy gondolod, hogy le tudod győzni a "házat" a kezeddel, akkor dönthetsz úgy, hogy nem mondasz köszönetet a kártyahúzásnak, és megtartod a már meglévő blackjack-kezedet.
 • SPLIT - Ha van egy párod, választhatod, hogy játékosként két különböző blackjack-kézre osztod őket. Ekkor az első tétednek meg kell egyeznie az új kézzel. Egy példa lehet, hogy az első két lapoddal ötös párod van, és az osztás mellett döntesz. Most két olyan kezet játszol, amelyek mindketten 5-ösök, és mindkettőre ugyanannyit teszel, majd mindkettőre kapsz egy-egy extra lapot. Egyes kaszinókban több leosztást is megtehetsz, de legtöbbször csak a párodat oszthatod meg.
 • KETTŐZÉS - A legtöbb esetben megengedett a blackjackben a tét megduplázása, ha az első két blackjack-kártyád összege 9, 10 vagy 11. Néhány kaszinóban megengedett a "duplázás" bármelyik első két kapott lapra. Ha a "double down" mellett dönt, akkor húzhatsz lapot, és az ezután nálad lévő három lap lesz a végleges blackjack-lapod.
 • BIZTOSÍTÁS - Amikor a kaszinónak a kezében lévő kártya, és ahogy a játékosok is láthatják, egy ász, és az asztalnál lévő összes játékos megkapta a két lapját, megkérdezik, hogy akarsz-e biztosítást kötni. Tegyük fel, hogy igent mondasz a blackjack-biztosításra. Ebben az esetben a téted felét kell kifizetned. Ha az osztó nem kap blackjacket azzal, hogy összesen 21-et üt, akkor a leosztás a szokásos módon folytatódik, de a biztosításért fizetett árat mindenképpen elveszíti.
Ászok osztása és minden a biztosítási fogadásról szól. Hogyan játsszuk ki a képkártyáinkat blackjackben.

Ászok osztása és minden a biztosítási fogadásról szól. Hogyan játsszuk ki a képkártyáinkat blackjackben.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Blackjack szabályok és egy kaszinó példa.

Lássunk egy példát arra, hogyan is zajlik egy valódi blackjack-játék. Képzeljük el, hogy a következő lapokat kapta:

13 - harmadik lapot húzni blackjackben

13 - harmadik lapot húzni blackjackben

Van egy treff bubid és egy kőr 3-asod, így összesen 13 blackjack pontod van. Úgy döntesz, hogy több lapra van szükséged, ezért HIT-tel húzol egy harmadik lapot. Az osztó átadja az új lapot, ami egy treff 10-es:

A blackjackben több kártyát kaphatsz.

A blackjackben több kártyát kaphatsz.

A blackjack keze most összesen 23 ponton áll, és ezzel elvesztette a zsetonjait (tétjét), mivel 21 a legmagasabb érték, amit elérhet. Ön tehát BUST-ot kapott. De mi van akkor, ha az új kártya ehelyett egy ACE volt?:

Az ász a kártyajátékban 1-nek és 11-nek is számíthat.

Az ász a kártyajátékban 1-nek és 11-nek is számíthat.

Akkor dönthettél volna úgy, hogy az ászt 1-esnek számolod, és így a kezed csak 14 pont lett volna, és még mindig a blackjack játékban lennél.

Ha a kártyád ehelyett a következő lett volna:

A 21-es kártyajátékban több kártyát is húzhatsz.

A 21-es kártyajátékban több kártyát is húzhatsz.

Akkor a blackjack keze 18 (13+5) volt. Ekkor úgy döntenél, hogy állsz (STAND), és reméled, hogy az osztó kevesebb pontot kap, mint te, vagy megdőlsz, mert akkor nyersz, és így kifizetik a blackjack-nyereményedet. Sok esetben intelligens és matematikailag helyes lépés lehet, ha úgy döntesz, hogy nem kapsz több lapot, és a már kapott lapokra fogadsz.

A kaszinónak mindig van néhány konkrét szabálya arra vonatkozóan, hogy mikor húzhat vagy kell több lapot, ahol Ön saját maga dönthet.

A legnépszerűbb blackjack szabályok, amelyeket az élő kaszinókban látok, a következők:

 1. Ha a kaszinó osztójának az első két lapján 16 vagy annál kevesebb van, akkor további lapot kell húznia (HIT).
 2. Ha a kaszinó osztójának 17 vagy annál több lapja van, akkor meg kell állnia. Egyes helyeken a kaszinó kaphat egy extra kártyát, ha puha 17-es lapja van. Ez további előnyt jelent a kaszinónak, és lehetőleg kerüld, ha teheted, mivel hosszú távon kisebb blackjack-nyereményt jelent számodra.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Íratlan blackjack szabályok

A blackjack szabályainak elsajátítása után elengedhetetlen, hogy megnézzen néhány íratlan irányelvet is. Ez segíteni fog, hogy a kaszinóban tanúsított viselkedésed ugyanolyan professzionális legyen, mint a játékstílusod.

 • Amikor egy olyan kaszinóasztalhoz érkezel, ahol éppen blackjack-játék folyik, szokás megkérdezni, hogy leülhetsz-e játszani. Udvariatlanságnak számít, ha csak úgy leülsz, és elvárod, hogy a hely ne legyen foglalt.
 • Amikor felteszi a pénzét, a zsetonjait a tétmező közepére tegye, és mindig a legértékesebb zsetonokat tegye előre, a legkisebb értékű zsetonokat pedig a zsetonhalmaz tetejére.
 • Ne nyúljon a feltett kaszinó zsetonokhoz, miután a blackjack játék elkezdődött.
 • Ne nyúljon a kártyáihoz, miután azokat "képpel felfelé" maga elé tette, és a játék folyamatban van.
 • Nyugodtan használhat kézjeleket, hogy megmutassa, mit szeretne. Ha a kártyájára mutat, az általában azt jelenti, hogy egy másik kártyát szeretne (hit). Ha a tenyerét a blackjack-asztal felé fordítja, az azt jelenti, hogy nem akar több lapot (stand).
 • Ha borravalót akarsz adni az osztónak, akkor szokás, hogy a zsetonjait az éppen megnyert kaszinó zsetonok halma mellé helyezed. Soha ne adjon borravalót az osztónak, ha veszít.
 • A blackjack-stratégia során nem szabad túl sok időt töltened gondolkodással, és ezzel lelassítani a játékot a többi játékos és a kaszinó számára.
 • Ha hibát fedezel fel, vagy ha az osztó rosszul számolta meg a zsetonokat, hívd fel a figyelmét erre, mielőtt bármit is tennél a probléma kijavítása érdekében.

Ezeket az íratlan blackjack-szabályokat elemi fontos megjegyezni. Ennek ellenére még mindig látom, hogy a játékosok helytelenül viselkednek az élő kaszinókban. Így a többi játékos dühös lesz, és az osztó is, és hirtelen az emberek nem akarnak játszani. Az is rendben van, hogy egy kis alkoholt iszunk a kaszinóban, de most ne rúgjunk be.

Amellett, hogy a részeg, hangoskodó emberek tönkreteszik a koncentrációdat és a megfelelő blackjack játék képességét, az egyik legidegesítőbb helyzet, amivel a blackjack asztaloknál találkozhatsz.

A kaszinók nem szeretik azokat az embereket, akik blackjackben számolják a kártyákat. Időről időre kidobják az embereket a kaszinóból, még akkor is, ha ez nem illegális, hiszen csak a fejedet használod arra, hogy megnyerd a kaszinót. Skandináviában a kaszinók kicsit lazábban kezelik ezeket a szabályokat. Ezekben az országokban nem sok olyan ember van, aki szakértője a kártyaszámolásnak.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Mester Blackjack alapstratégia

A végső blackjack-útmutatónk első néhány szakaszában a blackjack szabályait és a blackjackben való viselkedést ismertetjük. Live Blackjack leírtuk. Most itt az ideje, hogy megtanuljuk az alapvető blackjack stratégiát, amely a blackjackben való győztessé válás alapköve.

A blackjack stratégia az optimális kaszinórendszer, amelyben kártyaszámolás nélkül játszhatsz blackjacket. Teljesen legális, és nem sérti a blackjack szabályait.

Tegyük fel, hogy megtanulod elsajátítani az alapvető blackjack stratégiát. Nagyobb esélyed lesz arra, hogy győztesként hagyd el a kaszinót, mint egy átlagos blackjack játékos, mivel matematikailag helyesen játszol. Ebben az esetben jó úton haladsz az úgynevezett előnyös kártyajátékossá válás felé.

A blackjack alapstratégiát a világ legjobb matematikai zsenijei dolgozták ki. Sok éven át tesztelték, és így letette a blackjack-vizsgát. Bízzon az elsődleges rendszerben és a matematikában, amely a blackjack alapstratégia által megtanított döntések mögött áll a játék során.

Emellett az is lényeges, hogy az alapvető blackjack-rendszereket kívülről megtanulja, és túl sok gondolkodási idő nélkül kövesse őket. Ha megtanulod a blackjack stratégiát, azonnal tudod, hogy mit kell tenned minden blackjack helyzetben, amibe kerülsz, amikor szerencsejátékozol és blackjacket játszol a kaszinóban valódi pénzért.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Blackjack stratégia - Nehéz lapok

A blackjackben sokat beszélünk puha és kemény kezekről, és ennek semmi köze a kártyák keménységéhez. Ehelyett ez csak egy egyszerű módja annak, hogy a blackjack kezeket az alapvető stratégia szempontjából kategorizáljuk.

A kemény kéz csak azt jelenti, hogy nincs ász a kézben, a puha kéz pedig olyan blackjack-kezet ír le, amelyben az ember ászokat használ. A blackjack-stratégiánkban tehát először azt nézzük meg, hogyan kell játszanunk, ha kemény kézzel rendelkezünk.

Általánosságban elmondható, hogy blackjack-játékosként a kritikus cél, amit el kell érned, a 17 pont. Ez a szám diktálja, hogy játékosként meg kell-e állnod a kapott lapot, vagy az alap blackjack stratégiánk szerint húzz egy extra lapot.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Blackjack alapstratégia - Az osztó 7-10-et mutat

Ha a kaszinó osztó kártyája, amit láthatsz, hét és tíz között van, akkor a kritikus cél számodra még mindig a tizenhét. Vagyis, ha az első két lapod értéke együttesen 17 alatt van, akkor addig kell még egy lapot elvenned (hit), amíg el nem éred a tizenhetet vagy annál többet, és remélhetőleg nem buksz.

Ha tizenhét vagy több mint tizenhét lapot ütöttél, az egyetlen dolog, amit tehetsz, hogy megállsz. Tizenhét után matematikai katasztrófa több lapot kérni, mivel nagyon kevés olyan lap van, amely segíthet rajtad. Bár papíron jól néz ki a 16, a kaszinókártyához képest, amit láthatsz, ez egy rossz kéz. Az alapvető blackjack-elmélet és statisztikák azt mondják, hogy a blackjackben az átlagos nyerő kéz 18,3 lap.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Blackjack puskázó lap (7-10)

Ha a kaszinó egy: 7-8-9-10-10-Jack-Queen-King, akkor addig kell kérnie egy extra kártyát, amíg 17-et vagy többet nem kap. Ellenkező esetben matematikailag hosszú távon többet fog veszíteni, ha 17 alatti értéken áll, mintha egy vagy több további lapot veszítene.

Az alábbi blackjack alapstratégiai táblázat összefoglalja a stratégiát arra az esetre, ha az osztó látható lapjai 7-10 közötti értéket mutatnak, és Önnek nehéz keze van pár nélkül:

Blackjack táblázatok vs osztó 7-10

Blackjack táblázatok vs osztó 7-10

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Blackjack táblázatok és kaszinó stratégia (3-6)

Tegyük fel, hogy az osztó kezében lévő kártya három és hat között van. Ebben az esetben a jobb helyzetek egyikében vagy. Ezáltal sokkal nagyobb esélyed van a nyerésre, mint az osztónak, mivel neki több lehetősége van arra, hogy bukjon, és így elveszítse a blackjack leosztást.

Ha a kemény kezed 17 vagy annál nagyobb, a legjobb megoldás még mindig az, ha megállsz, és megnézed az eredményt. Azonban az első szituációktól eltérően most már 13, 14, 15 és 16-nál is dönthetünk úgy, hogy megállunk, ha az osztónak 3-6 lapja van.

Ne feledd, hogy ez csak akkor érvényes, ha kemény kezed van, és nincs párod.
Itt láthat egy blackjack táblázatot a matematikailag legjobb stratégiánkról ebben a helyzetben:

Blackjack puskázó lap, amikor a kaszinó osztónak 3-6-ja van

Blackjack puskázó lap, amikor a kaszinó osztónak 3-6-ja van

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Blackjack kéz a legtöbb játékos rosszul játszik

Sok profi blackjack-játékos utálja ezt a lapot, amikor az osztó nyílt lapja 2-es. Tegyük fel, hogy egy király/9-essel ülsz, és ezért úgy döntesz, hogy megállsz a 19-esen. Egy jó kéz egészen addig, amíg a kaszinó nem üt egy 8-ast, majd egy bubit, és így összesen 20-on landol, és megveri a blackjack kezedet.

Előfordul, és higgye el, hogy frusztráló lehet, de nincs mit tenni, csak ragaszkodni az alapvető blackjack stratégiához és játszani tovább. Azt gondolnánk, hogy az ász a legrettegettebb lap, de valójában a kettes is ugyanolyan félelmetes lehet.

De megint csak nincs más dolgunk, mint megtartani a koncentrációt, még akkor is, ha úgy érezzük, hogy épp most csaltak ki egy győzelemtől.

Ha 3-9 van az osztó kettesével szemben, szerezz egy plusz lapot, amíg el nem éred a 13-at vagy annál többet, és akkor dönts úgy, hogy megállsz. Ha 10 vagy 11 lapod van az osztó 2 lapjával szemben, döntsd el, hogy duplázol.

Másrészt, ha 12-ed van a kettes ellen, ez egy kicsit ijesztő forgatókönyv, mert az alapstratégia azt diktálja, hogy egy extra lapot kell választanunk (hit). Azonban mindig úgy érezzük, hogy az ember keze mágnesként vonzza a képkártyákat ezekben a helyzetekben.

Mi a teendő, ha az osztónak 2 lapja van blackjackben?

Mi a teendő, ha az osztónak 2 lapja van blackjackben?

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Blackjack stratégia Vs ászok

Ha olyan helyzetben vagy, amikor a kaszinó osztójának egy ász van a kezdéshez, a blackjack-stratégiád első része, ahogy már említettem, mindig az, hogy ne vegyél biztosítást. Ha olyan kezdő lapod van, amely 8, 9 vagy 10-et mond, kérj egy extra lapot.

Ebben a helyzetben nem szabad dupláznod, ami általában a helyes blackjack-stratégia, ha a kaszinónak más lapja lenne. Az ász tönkreteszi az esélyeinket, és elég sok esélyt ad az osztónak. Ezért az ütés a helyes megoldás.

Néhány játékos úgy dönt, hogy megduplázza a lapot, ha olyan blackjack keze van, amely 11-et ad. Mégis, még ebben a helyzetben is a helyes blackjack-stratégia a találat, így kapunk egy extra lapot, amíg nem találunk 17-et vagy többet.

A blackjack-stratégia a fennmaradó kezekre nagyban hasonlít a standard stratégiához. Tehát addig kérünk extra lapokat, amíg nem találunk 17-et vagy többet. Ezen kívül csak abban reménykedhetünk, hogy a kaszinó sok kis lapot üt, majd egy képkártyát, és így bukik.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Blackjack stratégia - puha kezek

Itt az ideje egy alapstratégiának a különböző puha kezekre. Ezek a stratégiák a mindig problémás ászokat érintik, amelyek sok játékosnak okoznak gondot az élő és online blackjack játék során.

Íme egy vicces kis blackjack történet a való világból, amely bemutatja a puha kezekkel kapcsolatos problémát. Egy harmincas évei végén járó hölgy blackjackezik, és nagyon koncentrált, amikor a kezében ász/ötös, az osztó látható lapja pedig hetest mutat.

Miután megrázza a fejét és elgondolkodik, a hölgy úgy dönt, hogy STAND azzal, amije már van. Udvariasan megkérdezik tőle, hogy nem kér-e egy lapot pluszban, de ő kedvesen nemet mond, köszöni.

Ahogy a blackjack játék alakul, a kaszinó végül 20-at kap, és így a hölgy elveszíti a kezét. Utána megkérdezik tőle, hogy miért állt 6/soft 16-nál, mire a hölgy vörös arccal azt válaszolja, hogy fejben 11-nek számolta az ászt, és félt, hogy tönkremegy.

Az ember azt hinné, hogy az emberek emlékeznek ezekre az apróságokra. Mégis, a kaszinók blackjack asztalainál gyakrabban valóban tapasztalható ez, egyszerűen azért, mert az emberek nem teljesen tanulták meg a blackjack szabályait és stratégiáját.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Blackjack táblázatok puha kezek számára

Amikor egy "puha kézre" ütközik, jó tanács, hogy ne úgy tekintsen a kézre, mint egy problémára, hanem mint egy blackjack kézre, amelyben több lehetőség van. Íme egy blackjack-stratégiai táblázat a puha kezekre:

Blackjack táblázat a soft-hands blackjackben

Blackjack táblázat a soft-hands blackjackben

A blackjackben egy régi mondás szerint, ha alacsonyan állsz, akkor duplázz, és győztesként hagyod el a kaszinót. Ez persze csak egy mondás. Mégis, ha megnézzük a blackjack-stratégiai puskánkat a puha kezekre, és "alacsony" kezeink vannak, akkor sok helyzetben valóban megduplázzuk a tétjeinket.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Blackjack stratégia a párok felosztásához

Amikor a bj kezekről beszélünk, amelyek vagy egy vagyonba kerülhetnek, vagy nagyon jövedelmezővé tehetik a kaszinó kirándulást, a kezek felosztása forró téma.

Azokról a helyzetekről beszélünk, amikor az első két lap, amit kapunk, egy pár.

Az első alapstratégia a párok felosztására az, hogy soha ne osszunk fel egy ötös párt, hanem ezt a párt mindig 10-esnek számoljuk.

Azzal, hogy egy 5-ös párt osztasz, tönkreteszed a blackjack egyik legjobb kezdő kezét, ahol sok esetben dönthetsz úgy, hogy megduplázod a tétedet vagy kapsz egy extra lapot. Azokban az esetekben azonban, amikor úgy döntöttél, hogy felosztod az ötös párodat, két problémás kezed lesz a blackjackben.

Ehelyett maximalizáld a lehetőségeidet, amikor végül eltalálsz egy párt. Az egyik legjobb és legnyereségesebb helyzet a blackjackben az, amikor ászpárt ütsz. A legjobb stratégia ebben a helyzetben mindig az, ha megosztod az ászpárodat, mivel ez az egyik legjobb helyzet, amibe hosszú távon kerülhetsz.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Blackjack Stratégiai táblázat a Splittinghez

Íme egy blackjack alapstratégia puskázó lap az alapvető stratégiáról, hogyan osszuk fel a párokat:

Alapvető blackjack táblázat a párok felosztásához

Alapvető blackjack táblázat a párok felosztásához

Ne feledje, hogy soha ne osszon szét egy ötös párt. Minden 8-as és ász párt mindig felosztunk. Ha ezekben a blackjack táblázatokban vannak olyan helyzetek, amikor a helyes játék a duplázás lenne, de a kaszinó, ahol játszol, ezt nem engedi, akkor válaszd inkább a HIT-et.

Arról is beszéltünk már, hogy biztosítást vásárolhatsz arra az esetre, ha a kaszinó leütné a blackjacket (21). A helyes blackjack-stratégia az, hogy nemet mondasz erre a biztosításra. Ezt a standard szabályt csak akkor érdemes megszegni, ha már majdnem végigjátszottad a blackjack cipőt. Nyomon követte, hogy mely lapok voltak játékban, és ezért tudja, hogy sok 10-es és képkártya maradt. Ilyen helyzetben nem lehet baj, ha biztosítást veszel.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Tippek és trükkök blackjack és kaszinó promóciókhoz

Gyakran hallom ugyanezt a kérdést a blackjack játékosoktól, hogy hol a legjobb blackjacket játszani. De ahelyett, hogy arra koncentrálnánk, hogy hol a legjobb játszani, inkább arról van szó, hogy megtaláljuk azokat a kaszinókat, amelyek a legjobb esélyeket és promóciókat kínálják.

Különleges kaszinószabályok és promóciók

Az egyik legjobb kaszinó és blackjack promóció, amit az ember találhat, ha a kaszinó 2-1-et fizet, amikor blackjacket kapsz. Keress egy olyan kaszinót, amely ezt kínálja. Ez még jobb matematikai esélyt ad arra, hogy győztesként távozz a kaszinóból. Pontosabban, 2,2%-ot veszel el a kaszinó előnyéből, és átadod magadnak.

Néhány kaszinó egy "korai megadás" nevű szabályt is kínál. Ez a szabály ismét a játékosok javát szolgálja, így ha a kaszinó ezt kínálja, az csak jó dolog lehet. Ez a blackjack-szabály a maga egyszerűségében azt jelenti, hogy az asztalnál ülő játékosok a tétjük feléért feladhatják a kezüket, mielőtt az osztó ellenőrzi a második lapját. Ez a szabály főleg az európai és ázsiai kaszinókban fordul elő.

A megosztás utáni duplázást szintén jobb híresség, mint a DAS-szabály kínálja sok európai kaszinó. Hihetetlen, hogy milyen sokan nem ismerik ezt a szabályt, és kihasználják azt a blackjack-játékokban. A DAS azt jelenti, hogy miután úgy döntöttél, hogy osztasz egy párt, választhatod a duplázást. Tehát ha az élő vagy online kaszinó ezt kínálja, használjuk ki olyan helyzetekben, amikor a blackjack stratégiánk szerint a legjobb lépés az, ha megduplázzuk a tétünket.

Egy olyan játékban, mint a blackjack, ahol minden a százalékokról szól, élni kell a felkínált lehetőségekkel. Az ászok húzása egy másik kaszinószabály, amit ismerned kell. Ez a szabály lehetővé teszi, hogy annyi extra lapot húzzunk, amennyit csak akarunk, miután felosztottuk az ászainkat. Sajnos sok kaszinó csak azt engedi meg, hogy a játékosok az ászok felosztása után minden leosztásnál csak egy lapot húzzanak.

Az európai kaszinókban gyakran találkozhatunk RE-split ászokkal, ami azt jelenti, hogy ha 2 ászt osztottál, és kapsz egy harmadik ászt, igen, akkor szívesen osztasz újra, így összesen három blackjack kezed van.

Sok online kaszinó kínál úgynevezett soft 17 blackjack játékot. A legtöbb kaszinóban az osztónak meg kell állnia a soft 17 (ász-hat) esetén, de egyes kaszinókban legális, hogy az osztó húz egy extra lapot, ha soft 17-es lapja van. Ez egy szuper pocsék szabály az Ön, mint játékos számára, Ezért kerülje az ilyen típusú blackjack játékokat mind az online, mind az élő kaszinókban.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Teljes alap Blackjack stratégiai táblázat

Ez a táblázat a blackjack alapstratégiával arra szolgál, hogy kinyomtassa, és így használja, amikor online játszik, vagy gyakoroljon vele. Ez a teljes alapstratégia, amelyet blackjack-játékosként meg kell tanulnod, ha optimálisan akarsz játszani, és többet akarsz nyerni, mint veszíteni:

Teljes puskázó lap az alapvető stratégiához a blackjackben

Teljes puskázó lap az alapvető stratégiához a blackjackben

A következő blackjack cikkekben, amelyeken dolgozom, azt fogjuk megvitatni, hogyan számoljuk a kártyákat blackjackben. Ezekre a cikkekre itt a blackjack oldalon lesznek linkek, úgyhogy ne feledje, hogy a BETO-t könyvjelzőbe kell tenni, és rendszeresen meg kell látogatni. Tervezzük az oldal frissítését új blackjack és szerencsejáték cikkekkel. Ezen kívül pedig egyedi kaszinó akciók és ajándéktárgyak is lesznek, amelyeket kihasználhatsz.

A következő alkalomig nézz be a BETO.com oldalra, és gyakorold blackjack tudásodat akár a blackjack demó játékunkon, akár próbáld ki a lehetőséget egy online kaszinóban.

Ha online blackjackről van szó, azt ajánlom, hogy az élő blackjacket válassza a sok elismert kaszinó egyikében, amelyeket jóváhagytunk és ellenőriztük blackjack játékaik minőségét.

Tegyük fel, hogy még nem tapasztaltál élő blackjacket, és nem vagy az a típus, aki tervezi, hogy ellátogat egy valódi kaszinóba. Ebben az esetben is megtapasztalhatja az élő kaszinó hangulatát. Számos híres kaszinó közvetíti játékát, így otthonról is játszhatsz élő blackjacket az asztalukon.

Kattints a következő képre, amelyen az áll, hogy Blackjack Live. Megjelenik a BETO egyik oldala egy videóval és néhány információval az élő blackjackről.

Tedd könyvjelzőbe ezt az oldalt. Hamarosan új blackjack cikkek érkeznek.

ArrowArrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Gyakran feltett Blackjack kérdések

Íme néhány a blackjackkel kapcsolatos leggyakrabban feltett kérdések közül.

Játszhatok blackjack-et ingyen? Arrow Arrow

Igen, van egy ingyenes verziója a Blackjack kártyajátéknak itt a BETO-nál, amelyet gyakorlóeszközként használhat, amíg készen nem áll a valódi pénzes játékra.

Megbízhatok a Blackjack táblázatokban? Arrow Arrow

Kim Birch, Dánia vezető szerencsejáték-szerzője és szakértője a BETO szerkesztője. A blackjack-táblázatokat rendszeresen frissítjük, hogy a blackjack játékkal kapcsolatos legújabb tanulmányoknak megfeleljenek. Tehát igen, az ezen az oldalon található táblázatok 100%-ban hasznosak és optimális alap blackjack stratégiát jelentenek.

Legális az online blackjack játék? Arrow Arrow

Akár ingyenes online blackjacket játszik, akár valódi pénzért játszik, teljesen legális az online blackjack.

Milyen bónusz a legjobb, ha blackjacket szeretnék játszani? Arrow Arrow

Egy jó ökölszabály, ha valódi pénzben szeretnél játszani a blackjack kártyajátékkal online, akkor az élő kaszinóbónusz a legtöbb esetben a legjobb választás.

Illegális a kártyaszámlálás az online blackjackben? Arrow Arrow

Nem, ez nem illegális, de ne feledje, hogy a legtöbb online játék 6-8 paklival zajlik, és ha olyan online blackjack asztalt talál, ahol 1-2 pakli van, akkor figyelnie kell, milyen gyakran keverik meg a kártyákat.