MENÜ
Keresés
JÚNIUS 2024

Felelősségteljes szerencsejáték - Biztonság az online játék során

BETO és felelős szerencsejáték


BETO és felelős szerencsejáték

BETO és felelős szerencsejáték

Írta: Kim Birch | Az értékelés utolsó frissítése: 23 Június 2023 | Tényellenőrzés: Jasmin Williams

HITELTÉT EXPERT HITELTÉT EXPERT
Kim Birch megnyerte és elvesztette a legjobb póker profik ellen is. Kim, mint póker- és blackjack-szakértő, három könyvet adott ki. Névjegy Kim Birch

Alegtöbb ember számára az online szerencsejáték szórakozás és szórakozás. Az emberek egy kis kisebbsége számára azonban az online szerencsejáték problémát jelenthet.

A BETO-nál úgy gondoljuk, hogy a felelős szerencsejáték a legjobb megközelítés mindenki számára. Keményen dolgozunk a biztonságos és felelős online szerencsejáték-szolgáltatók népszerűsítésén, és információt és útmutatást nyújtunk azoknak, akik esetleg nem tudják kontroll alatt tartani a szerencsejátékot. Reméljük, hogy erőfeszítéseink segítenek abban, hogy az internet biztonságos hely maradjon minden felhasználó számára, függetlenül a kockázati tolerancia szintjétől.

A BETO által ajánlott, engedélyezett weboldalak mindegyike a következő funkciókat kínálja:

 • Befizetési korlátozások beállítása - A befizetési korlátozások napi és havi időszakokra állíthatók be, és csökkenthetők, növelhetők vagy teljesen törölhetők.
 • Valóságellenőrzések beállítása, amelyek emlékeztetőket és időkorlátokat tartalmaznak, hogy segítsenek szabályozni az online töltött idő mértékét.
 • Szünet - 24 órától több hétig terjedő szüneti időszakot választhat.
 • Tekintse meg a játéktevékenységének előzményeit - Megvizsgálhatja a tranzakciók, befizetések és kivonások előzményeit, hogy nyomon követhesse tevékenységét, és így ne veszítse el a fonalat.
 • Önkizárás - Lehetősége van az önkizárásra és a szerencsejátékok teljes abbahagyására. Az önkizárás hat hónaptól öt évig tarthat.

Videó: Felelősségteljes szerencsejáték - Biztonság az online játék során

Játsszon most

Felelősségteljes szerencsejáték - Biztonság a valódi pénzes online játékoknál

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Miért felelős szerencsejáték?

Miért fontos a felelősségteljes szerencsejáték?

Miért fontos a felelősségteljes szerencsejáték?

A szerencsejáték-függőség súlyos probléma, amely a lakosság kis százalékát érinti. Míg a legtöbb ember gond nélkül élvezheti a kaszinójátékokat, egyesek hajlamosabbak a függőség kialakulására.

Az online kaszinók és a szerencsejáték-ipar ma már felelős szerencsejáték-csapatokat alkalmaznak, hogy felhívják a figyelmet a problémára, és segítsenek megelőzni a problémás szerencsejátékot. Ezek a csapatok azon dolgoznak, hogy a játékosokat felvilágosítsák a szerencsejáték-függőség figyelmeztető jeleiről, és meggyőződjenek arról, hogy a marketingtevékenységek nem a sérülékeny játékosokat célozzák meg.

Ez a cikk arról fog szólni, hogy mi a szerencsejáték-függőség, hogyan lehet felismerni, ha valaki függő, és milyen különböző módokon küzdenek a kaszinók a függőség ellen. Emellett felsoroljuk azokat a forrásokat is, amelyekkel Ön vagy egy ismerőse szerencsejáték-függőséggel küzd.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Mi a biztonságosabb szerencsejáték?

Abiztonságosabb szerencsejáték azt jelenti, hogy felelősségteljes lépéseket tesz ünk a szerencsejátékkal kapcsolatos kockázatok csökkentése érdekében. Ilyen gyakorlat lehet például a pénzügyi korlátok felállítása, a költségvetés betartása, és az, hogy csak olyan pénzzel játsszon, amelyet megengedheti magának, hogy elveszítsen. A biztonságosabb szerencsejáték azt is jelentheti, hogy szüneteket tartunk a szerencsejátékban, vagy úgy döntünk, hogy egyáltalán nem játszunk.

A biztonságosabb szerencsejáték-stratégiákat hirdető emberek általában a szerencsejátékra mint a szórakozás egyik formájára gondolnak. A szerencsejátékot a háztartási költségvetésükbe is beleszámítják azáltal, hogy kiadási korlátokat határoznak meg, és azokat betartják. Nem várják el, hogy visszanyerjék az elvesztett pénzt, és nem is úgy gondolnak a szerencsejátékra, mint a pénzkeresés egyik módjára. Fontos, hogy ne feledjük, hogy minden szerencsejáték-tevékenységnek vannak kockázatai, és élvezzük a biztonságosabb szerencsejátékot. Tisztában kell lenni a kockázatokkal, és azzal, hogyan lehet azokat minimalizálni.

Társadalmi felelősségvállalás az online szerencsejátékban

Atársadalmi felelősségvállalás az online szerencsejátékban a szerencsejáték-üzemeltető és a játékosok felelős magatartására utal, tekintettel a mindkét félre gyakorolt károk minimalizálására.
Az online szerencsejátékok társadalmi felelősségének nincs általános definíciója, mivel a fogalom az adott joghatóság törvényeihez és szabályaihoz kapcsolódik. Általánosságban azonban az olyan dolgok, mint:

 • A szerencsejátékokat tisztességes és nyílt módon kell lebonyolítani.
 • Gyermekek és más kiszolgáltatott személyek védelemben kell részesíteni.

Azok az emberek, akik túlzottan játszanak, elvesztik a kontrollt a szerencsejáték felett, vagy szerencsejáték-függővé válnak, kárt szenvedhetnek. Nem csak a szerencsejátékos az egyetlen, aki szenved. A családok, a barátok, a közösségek és a vállalatok is érintettek.

Akorai és megfelelő módon történőproaktív kommunikáció segíthet valakinek abban, hogy megőrizze az ellenőrzést a szerencsejáték felett, és megtartsa őt ügyfélként. Ez a technika hosszú távon fenntarthatóbb a vállalat számára.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Biztonságosabb szerencsejáték tippek

Mindig határozzon meg egy fix költségvetést, és soha ne lépje túl azt

Mindig határozzon meg egy fix költségvetést, és soha ne lépje túl azt

A biztonságos szerencsejátékra nem létezik egységes válasz, mivel a felelősségteljes szerencsejáték legjobb módja az Ön személyes preferenciáitól és szerencsejáték-szokásaitól függ. Összegyűjtöttünk azonban néhány tippet a felelős szerencsejátékhoz:

 1. Állítson fel egy időkorlátot , és tartsa be azt.
 2. Állítson fel egy költségvetést, és tartsa be azt.
 3. Kizárólag szórakozásból játsszon (ez egy költség az élvezetért, mint a moziba járás).
 4. Ne fogadj pénzt, ha ingerült vagy izgatott vagy.
 5. Mielőtt valódi pénzt tennél fel, tanuld meg, hogyan működik a játék.
 6. Állítson fel egy határozott költségvetést és egy időkorlátot - Sok nyerőgép olyan opciókat biztosít, amelyek segítenek a játék ellenőrzésében.
 7. Tartson rendszeres szüneteket - Menjen el sétálni, hogy friss levegőt szívjon, harapjon valamit, vagy igyon valamit (ne alkoholt).
 8. Fogadja el a vereséget , mint a játék szükséges aspektusát (azért fizet, hogy szórakozásból játsszon).
 9. Ne játsszon azért, hogy pénzt keressen (a szerencsejáték nem bevételi forrás, hanem szabadidős költség).
 10. Soha ne vegyél fel kölcsönt szerencsejátékra, még magadtól sem (csak akkor játssz, ha az a szórakozásra szánt költségvetésedben szerepel).
 11. Ne engedje, hogy az online szerencsejáték zavarja a családját, barátait vagy karrierjét (hagyja abba, ha bármilyen szintű problémát okoz).
 12. Ne játsszon a veszteségek behajtására (számolnia kell azzal, hogy veszíteni fog).

Ha követi ezeket a tippeket, akkor jól meg lesz védve a károktól.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Mi a szerencsejáték-függőség vagy "Ludománia"?

Problémává váltak a játékszokásai?

Problémává váltak a játékszokásai?

Aszerencsejáték-függőség vagy "ludománia" olyan mentális zavar, amelyet a szerencsejáték iránti intenzív és tartós vágy, valamint a szerencsejátékos viselkedés ellenőrzésére való tartós képtelenség jellemez. A szerencsejáték-problémák jelentős pénzügyi, társadalmi és személyes problémákhoz vezethetnek.

A szerencsejáték-függőségben szenvedő emberek akkor is folytathatják a szerencsejátékot, ha az pénzügyi csődhöz vagy más negatív következményekhez vezet. Akkor is folytathatják a szerencsejátékot, ha nyilvánvaló, hogy a nyerési esélyeik nagyon alacsonyak.

A szerencsejáték-függőség súlyos mentális egészségi állapot, amely kezelést igényel. A kezelési lehetőségek közé tartozik a tanácsadás, a terápia és a gyógyszeres kezelés. Sok szerencsejáték-függő ember úgy találja, hogy a kezelés akkor működik a legjobban, ha más beavatkozásokkal, például oktatási programokkal és támogató csoportokkal kombinálják a szerencsejáték-bizottságon keresztül.

Astatisztikák szerint a férfi lét jelentősen nagyobb veszélynek teszi ki magát; ez azonban megváltozhat most, hogy egyre több nő játszik online.

A következő kockázati tényezőaz életkor, amikor először kezd szerencsejátékozni. Mivel az agy a serdülőkorban még fejlődik, a rendkívül fiatal, illegálisan online játszó emberek életre szóló nehézségeket szerezhetnek.

Végezetül, fogékonyak az olyan személyek, akiknek mentális egészségi problémái vannak, mint például az ADHD, a szorongás és/vagy a depresszió, különösen azért, mert az ilyen állapotú személyek nem ellenállnak a túlzott kockázatnak, és gyakran teszik ki magukat annak, hogy nem törődnek a hosszú távú hatásokkal.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Honnan fogom tudni, hogy szerencsejáték-problémám van-e?

Honnan fogom tudni, hogy szerencsejáték-problémám van-e?

Honnan fogom tudni, hogy szerencsejáték-problémám van-e?

Annak megállapításához, hogy a szerencsejáték már nem okoz-e örömet, és hogy esetleg már nem tudja kontrollálni, tegye fel magának a következő kérdéseket:

 1. Hosszabb időt tölt egyedül a számítógépén, és emiatt néha kihagyja a munkát vagy más tevékenységeket?
 2. Előfordult már, hogy úgy tett, mintha nyerne a szerencsejátékban, miközben valójában veszített?
 3. Amikor éppen nem játszik, tapasztal-e hangulatingadozásokat, ingerültséget és izgatottságot?
 4. Úgy gondolja, hogy azért játszik, hogy elkerülje az életében lévő egyéb kihívások vagy problémák kezelését?
 5. Volt-e már, hogymeg kellett emelnie a szerencsejáték tétjét , hogy megkapja a vágyott mámort?
 6. Próbálta-e a múltban sikertelenül minimalizálni a szerencsejátékra fordított időt vagy pénzt?
 7. Volt-e valaha kísértés arra, hogy tisztességtelen cselekedetet kövessen el a szerencsejáték finanszírozása érdekében?
 8. Volt már, hogy visszatért az online szerencsejátékhoz, hogy újra szerencsejátékot játsszon, hogy kárpótolja magát a veszteségeiért?
 9. Volt-e már, hogy a játékszokásait eltitkolta a számára fontos személyek elől?
 10. Kért kölcsön valakitől pénzt, és nem tudta visszafizetni azt a szerencsejáték miatt, vagy más módon eladósodott a szerencsejáték miatt?
 11. Adott már el valamit azért, hogy pénzt szerezzen a szerencsejátékra vagy a szerencsejátékos adósságok kifizetésére?
 12. Előfordult-e, hogy megszegte a családjával és barátaival kötött megállapodásokat, hogy szerencsejátékot játszhasson?


Ha a fenti kérdések bármelyikére igennel válaszolt, akkor az alábbi tanácsok segítségével talán kezébe veheti a szerencsejátékok irányítását.

A BeGambleaware weboldalán található anonim "Aggódik a szerencsejáték miatt? " felmérést is kitöltheti, és a szerencsejáték-kalkulátor segítségével megállapíthatja, hogy a szerencsejáték problémává válik-e.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

A kiskorúak védelme az online szerencsejátékoktól

A kiskorúak védelme az online szerencsejátékoktól

A kiskorúak védelme az online szerencsejátékoktól

A BETO számos intézkedést vezetett be annak érdekében, hogy az oldalunk biztonságos legyen ügyfeleink számára. Minden új és meglévő játékostól megköveteljük, hogy megadják a korigazolási adatokat, mielőtt elkezdenének játszani.

Többszintű biztonságot is alkalmazunk, hogy megakadályozzuk a rendszereinkhez való illetéktelen hozzáférést, és rendszeresen ellenőrizzük a gyanús tevékenységeket.

Mindazonáltal tudjuk, hogy a törvényes szerencsejátékos korhatár alatti személyek is hozzáférhetnek a kaszinójátékokhoz, akár a szüleik eszközeinek használatával, akár úgy, hogy hozzáférnek egy felnőtt bejelentkezési adataihoz, ezért itt van néhány fontos lépés a gyermekek és kiskorúak biztonságának megőrzéséhez:

 • Beszélgessen nyíltan gyermekeivel a kiskorúak szerencsejátékának veszélyeiről.
 • Keressen olyan beépített szülői beállításokat számítógépén, táblagépén és mobiltelefonján, amelyekkel korlátozhatja gyermeke szerencsejáték-tartalmaknak való kitettségét.
 • Tartsa titokban és gyermekei számára elérhetetlen helyen a kaszinó bejelentkezési adatait, jelszavát és befizetési adatait.
 • Mentse el a kaszinó jelszavait, és kerülje az automatikus kitöltés használatát az eszközökön.
 • Amikor elhagyja az eszközt, győződjön meg róla, hogy kijelentkezik a fiókjából.
 • Telepítsen weboldalszűrő szoftvert, például a NetNanny-t, hogy megakadályozza, hogy gyermekei hozzáférjenek az online szerencsejátékos weboldalakhoz.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Hogyan segít a felelősségteljes szerencsejáték?

Azonline kaszinókban olyan szakemberekből álló csapatok dolgoznak , akik képzettek a játékosok szerencsejáték-függőségének jeleinek felismerésére. Ezek a csapatok együtt dolgoznak a függőség elleni küzdelemre vonatkozó irányelvek betartásán, és az ügyfélszolgálati személyzetet is képzik arra, hogy kiszúrják a játékosok túlzottan érzelmes viselkedését. Emellett a kaszinók olyan eszközöket fejlesztettek ki , amelyek segítenek a játékosoknak saját játékszokásaik kezelésében.

Minden jó hírű online kaszinó, amelyet manapság meglátogat, rendelkezik egy Felelős játék részleggel, amely tanácsokat tartalmaz az egészséges keretek között való játékra vonatkozóan, a fent említett eszközöket, valamint a függőség kezelésében képzett szakmai szervezetekhez vezető linkeket. Ez segít megőrizni a játékosok biztonságát, és megakadályozza, hogy függővé váljanak a kaszinótól.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Bizalmas támogatás és segítségnyújtás

Szerezzen támogatást, ha szerencsejáték-szokásai kezdenek kicsúszni a kezéből

Szerezzen támogatást, ha szerencsejáték-szokásai kezdenek kicsúszni a kezéből

A Nemzeti Szerencsejáték Segélyvonal mellett számos csoport létezik a szerencsejáték-függőséggel küzdők támogatására. Ha Önnek vagy egy ismerősének segítségre van szüksége - próbálja ki ezeket a nagyszerű segélyvonalakat, amelyek bizalmas tanácsadást nyújtanak.

A Nemzeti Szerencsejáték Segélyvonal nagyszerű forrás a szerencsejáték-függőséggel küzdők számára.

Sok más csoport is létezik, amelyek támogatást és segítséget nyújtanak a szerencsejáték-függőséggel küzdőknek. Ha Ön vagy egy ismerőse szerencsejáték-függőséggel küzd, kérjük, forduljon segítségért ezen nagyszerű segélyvonalak egyikéhez.

 • Nemzeti Szerencsejáték Segélyvonal: 1-800-522-4700 7
 • Anonim Szerencsejátékosok: 1-888-347-8164
 • National Council on Problem Gambling: 1-800-522-4700
 • Begambleaware.co.uk
 • Gamcare.org.uk - 0808 8020 133

ArrowArrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Felelős szerencsejáték - Gyakran ismételt kérdések

Mit jelent a felelősségteljes szerencsejáték? Arrow Arrow

A felelősségteljes szerencsejáték olyan ellenőrzött és biztonságos környezetben történő szerencsejáték, ahol a szerencsejáték-probléma kialakulásának kockázata minimálisra csökken. A felelősségteljes szerencsejáték magában foglalja a szerencsejátékra fordított idő és pénz mennyiségének korlátozását, valamint e korlátok betartását. A felelős szerencsejátékosok emellett ügyelnek arra, hogy csak olyan pénzzel játsszanak, amelynek elvesztését megengedhetik maguknak, és soha nem kergetik a veszteségeiket.

Mit jelent a biztonságosabb szerencsejáték? Arrow Arrow

A biztonságosabb szerencsejáték azt jelenti, hogy intézkedéseket teszünk annak biztosítására, hogy a szerencsejátékok biztonságos és felelősségteljes módon történjenek. Ez magában foglalhatja a szerencsejátékra fordítható pénzmennyiség korlátozását, valamint a problémás szerencsejátékok megelőzésére irányuló lépések megtételét.

Hogyan védi a BETO a játékosokat a szerencsejáték ártalmaktól? Arrow Arrow

ABETO azon dolgozik, hogy megvédje a játékosokat a szerencsejátékok ártalmaitól azáltal, hogy információkat és forrásokat biztosít a felelős szerencsejátékról, és együttműködünk a szerencsejáték-szolgáltatókkal a felelős szerencsejáték-gyakorlatok előmozdítása érdekében. A BETO kutatásokat is végez a szerencsejátékkal kapcsolatos károk jobb megértése érdekében.

Kihez fordulhatok szerencsejáték-problémámmal? Arrow Arrow

Ha szerencsejáték-problémája van, forduljon a National Council on Problem Gamblinghez a 0808 8020 133-as telefonszámon, vagy csevegjen közvetlenül online a Gamcare barátságos munkatársaival: https://www.gamcare.org.uk/get-support/talk-to-us-now/.

Hogyan léphetek kapcsolatba a GambleAware-rel? Arrow Arrow

GambleAware®
Cím:
Pennine Place
2a Charing Cross Rd
London WC2H 0HF Telefon: 0808 8020 133
e-mail: [email protected]