MENÜ
Keresés
MÁJUS 2024

Kártyajátékok - Teljes útmutató a kártyázáshoz és a nyereményhez (2024)

Klasszikus játékok a társasjátékok ellen. Hivatalos szabályok az online játszott kaszinókártyajátékokban.


Szórakoztató és népszerű kártyajátékok, amelyeket minden kártyajátékosnak meg kell tanulnia

Klasszikus játékok a társasjátékok ellen. Hivatalos szabályok az online játszott kaszinókártyajátékokban.

Írta: Kim Birch | Az értékelés utolsó frissítése: 23 Június 2023 | Tényellenőrzés: Jasmin Williams

HITELTÉT EXPERT HITELTÉT EXPERT
Kim Birch megnyerte és elvesztette a legjobb póker profik ellen is. Kim, mint póker- és blackjack-szakértő, három könyvet adott ki. Névjegy Kim Birch

A hagyományos kártyajátékok, legyen szó két játékosról vagy más klasszikus játékokról, a játékkártyák az egyik legszórakoztatóbb és legnépszerűbb módja a szórakozásnak és a szerencsejátéknak. Egy egyszerű, 52 játékkártyából álló paklival számos játékot játszhat, amelyekkel órákig tartó, végtelen szórakozásban lehet része. Az olyan speciális kártyajáték-változatok, mint a crazy eights és a blackjack szerencsejáték széles körben népszerűek és elfogadottak. Mindenhol játsszák őket, házibulikon, családi összejöveteleken, kaszinókban stb.

E szuper nagy népszerűség és könnyű hozzáférhetőség miatt a világon minden embernek ismernie kell egy-két kártyajátékot. De még így is sokan nem sokat tudnak a kártyajátékosok sok kedvenc játékáról világszerte. Vannak, akik még a 4 különböző kártyafajta nevét sem tudják.

A gyűjtögethető kártyajátékok típusai is egyre népszerűbbek a játékosok körében, így ez a cikk kifejezetten ezeknek a játékosoknak szól, akik szeretnének egy gyors bevezetőt a játékkártyák világába. A legnépszerűbb kártyajátékok némelyikéhez tömör és informatív játékismertetőket állítottunk össze.

A kártyakombinációk, a megfelelő kártyák, a nyílt lapok és a rejtett kártyák a két vagy több játékos számára játszható játékváltozatokban ugyanolyan érdekessé teszik a játékelméletet és az ügyességet, mint bármelyik társasjátékban, amelyet játszhatsz.

Bár a franciák az 1400-as években szilárdították meg a klasszikus, 52 kártyát tartalmazó, 4 lapból álló kártyapaklit, a kártyajátékokat már évszázadokkal korábban feltalálták a Távol-Keleten. Az idő múlásával számos klasszikus kártyaalapú szerencsejáték cím jelent meg, és a kártyák minden szerencsejáték nélkülözhetetlen részévé váltak.

Ma már számos kártyakészlet létezik, és sok kártyaalapú játék nem a klasszikus 52 lapos, pikk, treff, kőr és káró színeket tartalmazó paklira, hanem egyedi készletekre épül. A klasszikus pakli népszerűsége azonban továbbra is páratlan és megkérdőjelezhetetlen, és a legnépszerűbb játékok közül néhány, köztük a póker, az online bakkarat és a blackjack is ezen alapul.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Szabványos szabályok és alapelvek számos kártyás játékban

Klasszikus trükkös játék és új játéktípusok játszhatók online.

Klasszikus trükkös játék és új játéktípusok játszhatók online.

A legtöbb mai kártyajátékban a szabványos kártyapaklit használják. Nem számít, hogy online vagy offline játszol. A klasszikus 52 lapos pakli szinte minden helyszínen a standard.

Most pedig értsük meg, hogy milyen különböző kártyák vannak ezekben a paklikban. A standard játékpakliban 4 szín van, egyenként 13 lapból. Mind a 4 színhez tartozik egy-egy joker is.

Így összesen 52 játékkártya van, 4 jokerrel együtt. A jokerek nem számítanak a standard pakli részének, mivel csak néhány játékban használják őket, és bizonyos címek lejátszása előtt el kell távolítani őket.

A jokerkártyákat sok kártyajátékban, például egyes kaszinópóker-variációkban jokerkártyaként használják. Érdekes módon a joker nem rendelkezik saját valódi értékkel, és kaméleonként viselkedik, átveszi bármelyik kártya helyét, amelyre szükséged van a játékod javításához. A jokernek nincs sem színe, sem rangja.

A treff és pikk színek fekete színűek, míg a káró és a kőr színűek pirosak. Ezeknek a színeknek is különböző szimbólumai vannak.

Szinte minden kártyajáték bizonyos szabályok alapján működik, amelyek a rangokon, színeken és egyéb kombinációkon alapulnak, és ezekhez az 52 különböző kártyához illeszkednek.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Különböző típusú kártyajátékok két vagy több paklival

Kártyajátékokat online és élőben is játszhatsz.

Kártyajátékokat online és élőben is játszhatsz.

A játékszakértők a játékmenet és a különböző játékokban elérendő célok alapján különböző típusokba sorolták a kártyajátékokat. Íme a kártyajátékok 4 fő típusa , amelyekkel általában találkozhatsz:

Cserejátékok

Ennél a játéktípusnál a játékosok egymással vagy az általában az asztal közepén elhelyezett kártyapakliból cserélnek kártyákat. A cserejátékok legjobb példái a Römijátékok.

Trükkös játékok

A legtöbb trükközős kártyajátékban úgy kell játszani, hogy a kártyák képpel felfelé vannak az asztalon, és megnézzük, ki nyeri a trükköt. A kisebb gyerekek általában szeretik ezeket a játékokat, és általában ezek az első kártyajátékok, amelyeket az emberek megtanulnak. Néhány példa erre a szív, a pikk és a bridzs.

Játékok összehasonlítása

Ezekben a játékokban a játékosok összehasonlítják egymás kezét, és megállapítják, ki a győztes. A blackjack variációk tökéletes példák erre.

Pasziánsz játékok

Ezeket a kártyajátékokat általában egyetlen játékos játssza. Az ilyen játékokban a cél általában az, hogy a paklit meghatározott mechanizmusok és módszerek segítségével egy bizonyos sorrendbe állítsák. Egyes pasziánsz játékokat versenyszerűen is lehet játszani.

Mi a végső célja a kártyákra összpontosító játékoknak?

Minden kártyajátéknak megvan a maga célja. Szinte minden kártyajáték végső célja a következők valamelyike:

 • A kártyák összehasonlítása
 • Kártyák megszerzése
 • Megszabadulni a kártyáktól
 • Kártyák megszerzése
 • Kártyák kombinálása

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Viselkedés és etikett a kártyajátékokban

A játékosok száma gyakran azt jelenti, hogy az etikett nagyobb hangsúlyt kap.

A játékosok száma gyakran azt jelenti, hogy az etikett nagyobb hangsúlyt kap.

A kártyajátékokat illemtudással és etikettel kell játszani. Ezek a játékok civilizált játékosoknak szólnak, és a csalás minden játékban szigorúan tilos és megvetendő.

Nézzen meg bármelyik régi vadnyugati témájú filmet, és rájön az alapvető etikett fontosságára a játékokban. Az ilyen filmekben gyakori, hogy lelőnek vagy összevernek, ha valaki csaláson kapják a pókerben vagy más játékokban.

Tehát a kártyajátékok első és legfontosabb etikettje a NEM Csalás. Soha, de soha.

Vannak más etikettek is, amelyeket elég könnyen meg kell értened.

- Ne lassítsd le a játékot

Egyszerűen mindenki utálja, ha már nem figyelsz a játékra, és lelassul a tempó. Egy kis kötetlen beszélgetés rendben van, de soha nem a játék rovására. Amikor játszol, csak a játékra kell koncentrálnod. Ha lazítani és beszélgetni szeretnél, találkozzatok egy kávéra vagy italra.

- Légy jó házigazda

Ha játék házigazdája vagy, tartsd szem előtt, hogy a felszerelésed, például a kártyák, zsetonok stb. jó állapotban legyenek. Senki sem szereti az elhasználódott dolgokat, és ha nem tudod elintézni a dolgokat, akkor valószínűleg passzolnod kell. Ez egy fontos pont, amelyet sok játékos figyelmen kívül hagy.

- Próbálj meg nem enni vagy inni

Hacsak nem minden játékos felelősségteljes és óvatos, az ételt és az italt kerülniük kell a játékosoknak a játékban. A kártyák és más felszerelések összekoszolódhatnak, és ezt nem szeretnéd.

- Egyéb alapvető etikett

Az általános kártyaosztási rituálékat is be kell tartani minden ülésen.

Nem szabad a kártyákra nézni, amíg az összes többi lapot ki nem osztották.

Az osztónak meg kell várnia a megfelelő időpontot, amikor megkéri a játékost, hogy vágja le a paklit. A pakli levágását óvatosan, csak egy kézzel és az osztó felé kell végezni, aki befejezi a vágást, és a megmaradt paklit a tetejére helyezi.

Az osztást az óramutató járásával megegyező irányban kell végezni, balról kezdve. Egyszerre csak egy kártyát kell adni egy játékosnak, és ezt addig kell folytatni, amíg minden játékosnak nem lesz egy lapja. Ezután, ha szükséges, ugyanezt a gyakorlatot megismételjük.

Soha ne kritizáljuk a többi játékos játékát, és ne tegyünk megjegyzéseket olyan leosztásra, amelyben nem veszünk részt.

Ez néhány meglehetősen alapvető, de nagyon fontos etikett, amit szem előtt kell tartanod a kártyajátékok során.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

5 népszerű kártyajáték, amit megtanulhatsz

Ez a lista, amelyet bemutatunk, csak kaszinókártyás játékokat tartalmaz, és mindezeket a játékokat könnyen megtalálod az online és offline kaszinók kártyajátékok kategóriáiban.

Szerencsére ezeket a játékokat élő formátumban is játszhatod, ahol valódi osztókkal és játékosokkal játszhatsz.

Ne feledd, hogy az élő formátumú valódi kaszinójátékoknál valódi pénzt kell játszanod. Tehát győződj meg róla, hogy magabiztosan és ezt szem előtt tartva vágsz bele a játékba. Ha úgy érzed, hogy még szükséged van egy kis gyakorlásra, bármikor megtanulhatod és kipróbálhatod őket a demó verziókon keresztül.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

1. A BlackJack a legjobb kártyajáték!

European Blackjack MH (Play'n GO)

A BlackJack 2022-ben az online játékosok számát tekintve az első helyen áll.
Játsszon most

Ingyenes játék

A BlackJack 2022-ben az online játékosok számát tekintve az első helyen áll.

Amikor a népszerű kártyajátékokról beszélünk, mindig szóba kerül a BlackJack. Számos felmérés és rangsor szerint a BlackJack ma már a legnépszerűbb és legelterjedtebb kártyajáték világszerte.

Korábban a póker volt a legnépszerűbb kártyajáték, de a BlackJack nemrégiben megelőzte ezt a pozíciót. A pókerjátékosok közül sokan ugyanezt a csodálatot mutatják a BlackJack iránt is.

A BlackJackben összehasonlítod a lapjaidat az osztó lapjaival. Ez azt jelenti, hogy az osztó ellen játszol, nem pedig bármely más játékos ellen.

A BlackJackben a fő ötlet az osztó lapjainak legyőzése. Vagy az első két kártyával 21 pontot érsz el, amit BlackJacknek hívnak, vagy olyan végeredményt érsz el, amely magasabb, mint az osztóé. Azt is hagyhatod, hogy az osztó újabb lapokat húzzon ki, amíg meg nem haladja a 21-es pontszámot.

A legtöbb szerencsejátékhoz hasonlóan a BlackJack is elérhető klasszikus változatban, valamint néhány módosított változatban. A Double Exposure BlackJack, a Vegas Style BlackJack és a Pontoon a játék legnépszerűbb változatai közé tartozik.

Részletek:

 • RTP - 99,43%
 • Elérhető online kaszinókban - Igen
 • Elérhető élő kaszinókban - Igen
 • Elérhető élő osztókkal szemben - Igen
 • Elérhető más játékosok ellen - Nem

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

2. A pókertanulás minden kártyajátékosnak kötelező

Videó: Kártyajátékok - Teljes útmutató a kártyázáshoz és a nyereményhez (2024)

Játsszon most

Pokerstars az egyik legjobb hely az online póker élvezetére.

A klasszikus póker továbbra is az egyetlen olyan játék, ahol a játékosok a ház helyett a játékosok ellen játszanak. Ahelyett, hogy a játékosoktól nyerne, a ház úgy keres pénzt, hogy minden egyes potból rake-et (skálázott jutalékot) szed. Az ügyes játékosok azonban a rake kifizetése után is hatalmas nyereményeket nyernek.

Apóker egy meglehetősen összetett kártyajáték, ellentétben más kártyás játékokkal. Érdekes módon a póker szabályai és összetettsége miatt tökéletes játék a profi szerencsejátékosok számára. A játékosok különböző nyerő stratégiákat és szerencsejáték-rendszereket kurátorkodhatnak. Kihasználhatják és összezavarhatják ellenfeleiket, és megválaszthatják, hogy ki ellen játszanak. Mint minden kártyajátékban, a pókerjátékban sincs "tökéletes" vagy "optimális" stratégia, mivel a játékod teljes mértékben attól függ, hogy ki ellen játszol.

A pókerjátékosnak mindig gyakorolnia és frissítenie kell a stratégiáját. A képességeidnek nincs határa, és mindig van lehetőség a fejlődésre. Még ha te vagy is a világ legképzettebb játékosa, egy másik játékos akkor is kidolgozhat egy jobb és hatékonyabb stratégiát a tiéddel szemben.

Tehát azoknak a játékosoknak, akik szeretnek játszani és rendszeresen nagy összegekkel játszani, fenn kell tartaniuk és fejleszteniük kell játékukat és játékstratégiájukat.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

3. Baccarat, a királyok és királynők által kedvelt szerencsejáték-klasszikus

Mini Baccarat (Play'n GO)

Próbálja ki a Mini Baccarat és értse meg a szabályokat
Játsszon most

Ingyenes játék

Próbálja ki a Mini Baccarat és értse meg a szabályokat

A baccarat a nagy tétekkel játszó, nagyot szerető játékosok kedvenc játéka, köztük Phil Ivey, a pókerlegenda, és a BETO saját játékosa, Ricki Kristensen is. A bakkarátban minden körben a játékos és a bankár között játszanak leosztásokat. Mindkét fél a szabályok betartásával igyekszik minél közelebb kerülni a 9 ponthoz.

Játékosként Ön vagy a játékos, vagy a bankár oldalán fogad. Minden forduló végén friss tétek kerülnek elhelyezésre. Emellett minden alkalommal választanod kell, mielőtt mindkét félnek kiosztanak 2 lapot.

A baccarat szabályai szerint a 10-es és a képkártyák nulla pontot, az ászok egyetlen pontot jelentenek, a 2-9-es számkártyák pedig a névértéküket hordozzák. A kiosztott lapok végösszegét mindkét fél számára összeadjuk. Ha az összérték több mint 10, akkor az "1"-t kivonják a pontösszegből.

Például egy ♠5 és ♥4 pár összesen kilenc pontnak számít, míg egy ♦8 és ♠8 pár összesen 6 pontnak számít (16 pont az 1-essel együtt).

Miután a kártyaosztás befejeződött, kezdődik az igazi akció. A 8 vagy 9 pontos összpontszámot bakkarát nyelven "természetesnek" nevezik. Ha bármelyik félnek természeteset osztanak, a kör véget ér.

Ha egyik fél sem kap természeteset, akkor a játékos 5 vagy 5-nél kisebb összegek esetén elvesz egy kártyát. A 6 vagy 7-es összpontszámok esetén a játékosnak ki kell állnia.

Miután ez a folyamat megtörtént, a bankár oldalán kezdődik az akció. Ha a Játékos aktuális összpontszáma 6 vagy 7, a Bankár 5 vagy annál kevesebb ponton kivesz egy lapot, vagy ha nem ez a helyzet, akkor megáll.

Abban az esetben, ha a játékos egy harmadik kártyát húz a pakliból, a Bankár szintén húz egy kártyát, vagy a szabályok alapján állva marad. Az akció nem számít, és az az oldal fog nyerni, amelynek az összértéke közelebb van a 9-hez.

A nyertes Játékos tétek páros kifizetést adnak, míg a Bankár tétek 5%-os jutalék levonása után páros pénzt fizetnek. Ez a jutalék azért kerül felszámításra, mivel a Bankár fogadás statisztikailag nyerő előnyt élvez.

A Bankár és a Játékos oldal közöttidöntetlen 8:1 arányú kifizetést eredményez. Néhány kaszinó lehetővé teszi néhány mellékfogadás elhelyezését is, mint például a Banker Pair, a Player Pair stb.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

4. A Pontoon felemelkedése és népszerűsége - egy kiváló kaszinó kártyajáték

Élvezze az akcióval teli Pontoon

Élvezze az akcióval teli Pontoon

A Pontoon két különböző kártyajáték-változat közös neve, mindkettő a köznyelvben blackjack-változatnak is tekinthető. A legtöbb régióban ez a játék szinte teljesen megegyezik a klasszikus BlackJack játékkal. Másrészt egyes régiókban saját kártyajátékcímek is léteznek, amelyek hasonlítanak a Pontoonra.

A Pontoon és a Blackjack változatok között egyértelműen különbséget tehetünk, ha észrevesszük a "Stick" és a "Twist" kifejezések szóbeli használatát. A Pontoon online változatai egyetlen szabványos 52 lapos paklit használnak, a "Stick" és a "Twist" kifejezések pedig a "Vétel" és a "Hit" kifejezést jelentik.

A legtöbb BlackJack-szakértő számára ez elég ismerősnek tűnhet és hangozhat, és biztosak vagyunk benne, hogy nem fog gondot okozni, ha megismerkedik ezzel az izgalmas játékkal. Mindazonáltal javasoljuk, hogy próbáld ki a játékot az ingyenes demó módokon keresztül, hogy megismerkedj a szabályokkal és a mechanikával. Amint úgy érzed, hogy elsajátítottad, átválthatsz a tényleges pénzalapú játékra.

Részletek:

 • RTP - Nagyon magas, akár 99,60%-os
 • Elérhető online kaszinókban - Igen
 • Elérhető élő kaszinókban - Nem
 • Elérhető élő osztókkal szemben - Igen
 • Elérhető más játékosok ellen - Nem

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

5. A Casino War egy szórakoztató kártyajáték.

A könnyen megtanulható Casino War egy egyszerű, mégis fantasztikus kártyajáték.

A könnyen megtanulható Casino War egy egyszerű, mégis fantasztikus kártyajáték.

A legegyszerűbb játék a kártyajátékok között a kaszinóban a "Casino War". Ezt az érdekes játékot azonnal meg fogja érteni, ha gyerekkorában valaha is játszott a "War" kártyajátékkal.

A Casino Warban minden kör akkor kezdődik, amikor a kártyajátékos tétet tesz. Ezután a játékos és az osztó egy-egy lapot kap a hatpakliból. A legtöbb játékban a hatpaklis cipőt használják.

A Casino Warban a célod szuper egyszerű, és csak egy olyan lapot kell húznod, amely magasabb, mint az osztóé. A Duece a pakli legalacsonyabb lapja, az ász pedig a legmagasabb. A Casino Warban az ász nem számít a legalacsonyabb lapnak, ellentétben sok kártyajátékkal.

Ennek az egyszerű kártyajátéknak a mechanikája nem is lehetne egyszerűbb. Ha a te lapod magasabb, mint az osztóé, akkor páros pénzt nyersz a téteden. Abban az esetben, ha a kártyád alacsonyabb, mint az osztóé, elveszíted a téted.

Abban az esetben, ha mind te, mind az osztó azonos rangú lapokat kaptok, lehetőségetek nyílik arra, hogy a játékot izgalmas "War" módba vigyétek. Ha ezt választod, akkor az eredeti téted megduplázod. Azonban a téted felét feladhatod, hogy azonnal befejezd a kört.

A War módban az osztó három lapot éget el, és egy-egy újabb lapot oszt a játékosnak és magának az osztónak. Ha a játékos magasabb lapot kap, akkor a War mód emelésénél páros pénzt kap, és az eredeti tétet tolja.

Ha az osztó magasabb lapot kap, mint a játékos, a játékos elveszíti az eredeti tétet és az emelést is. Így a Casino Warban az igazi házelőny ebből a War körből származik, ahol csak egy tétet lehet nyerni, de kettőt elveszíteni. Ha ebben a War módban újabb döntetlen történik, a játék a játékos kívánsága szerint folytatódhat tovább.

Egyes kaszinókban a játékosok bónusz téteket kapnak, amikor egy második War forduló kezdődik, és a további War fordulókra, ha vannak ilyenek.

Kim Birch, a BETO.com kártyajáték-szakértőnk a kaszinóháborúban a ház előnyét 2,88%-ra teszi, ha a játékos mindig a "Háború" módot választja. Ha a játékos mindig a megadást választja, amikor döntetlenre áll, a ház előnye 3,7%-ra nő.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Könnyű és egyszerű kártyajátékok a családdal és a barátokkal

Élvezze az egyszerű és könnyen játszható kártyajátékokat a családdal és a barátokkal

Élvezze az egyszerű és könnyen játszható kártyajátékokat a családdal és a barátokkal

Ha egy egyszerű játékot keresel, amit egy barátoddal játszhatsz, jó időtöltés a családdal való együttléthez, vagy kiváló jégtörő az első randira, akkor érdemes egy szórakoztató 2 játékos kártyajátékot választanod.

Sok könnyen játszható játék megtanulása csak néhány percet vesz igénybe, de órákig tartó szórakozást nyújt. Íme néhány a legjobb egyszerű kártyajátékok közül 2 játékos számára:

A következő játékok: Go Fish

Ez egy klasszikus kártyajáték, amelyben a játékosok kártyapárokat próbálnak alkotni. Érdekes, hogy ez a játék nem csak két játékosra korlátozódik, több játékos is élvezheti.

Közvetlenül a másik játékostól kell kérni a lapjait. Ez így működik: ha az egyik játékos megkérdezi, hogy "Van-e nálad dáma?", akkor a másik játékosnak az összes ilyen kártyát oda kell adnia. Ha azonban nincs nála a kártya/ak, akkor megkéri az ellenfelét, hogy "menjen horgászni", majd az ellenfél ezután kivesz egy véletlenszerű lapot a pakliból. Amikor egy játékos párt alkot, azt maga elé kell tennie. Amikor az összes kártyát kirakták, a játék véget ér, és az a játékos, akinek a legtöbb párja van, megnyeri a játékot.

Őrült 8

A Crazy 8 egy szórakoztató kártyajáték, ahol a cél az, hogy az összes kézben lévő kártyától megszabadulj. Tehát ez egy levetős játék. A kártyáktól többféle módon is megszabadulhatsz.

A 2 játékosos változatban minden játékos 7 kártyát kap. A megmaradt paklit középre rakjátok, és a pakli legfelső lapja kezdi a dobóhalmot.

Tegyük fel, hogy a kupac legfelső lapja egy kőr 2-es. Most az első játékosnak ezek a különböző választási lehetőségei lesznek:

 • Bármelyik másik kőr kártyát a dobóhalomra játszhatja.
 • Bármelyik 2-es kártyát a dobóhalomra játssza ki.
 • Bármelyik 8-as kártyát a dobókupacra játszhatja (a 8-asok úgy működnek, mint a jokerek). Most ez a játékos választhat egy kártyafajtát, és a játék úgy folytatódik, mintha az eldobott 8-as lenne a választott szín.
 • Ha a fentiek közül egyik sem lehetséges, akkor a megmaradt pakliból húznak lapokat, amíg egy játékra alkalmas lapot nem húznak.

A játék így folytatódik, és amikor valamelyik játékos elveszíti az összes kártyáját, a kör véget ér.

Párbaj

A Duel egy kártyapárosító játék, ahol a memóriád dönti el, hogyan fogsz teljesíteni.

Két játékos kiteríti maga elé a teljes 52 lapos standard pakliját, és kezdődik a játék. Az 1. játékos feltárja bármelyik kártyát, majd a 2. játékos ugyanezt teszi. Ha a kártyák egy párt alkotnak, akkor az a pár a 2. játékosé. Ezután a szerepek felcserélődnek, és a 2. játékos mutatja fel először az egyik kártyáját, majd az 1. játékos következik. A játék így folytatódik, amíg az egyik játékos meg nem nyeri a párok többségét (27 pár).

A Párbajban tehát csak a memóriád segíthet. Ha hatékonyan emlékszel a saját és az ellenfél kártyáinak helyzetére, akkor minden rendben van. A stratégia szintén fontos tényező a Párbajban. Például, ha tudod, hogy hol van mindkét kőr dáma, akkor nagy az esélye, hogy az ellenfeled is tudja a pozíciójukat. Tehát nem szeretnéd a kőr dámát választani első lapként, mert az ellenfeled megragadhatja azt a párt.

Bár a Párbaj szabályai egyszerűek, a tényleges játék ádáz, kihívásokkal teli és intenzív. Mindent meg kell próbálnod, hogy túljárj az ellenfeled eszén.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Találd meg a számodra tökéletes kártyajátékot, és kezdődhet a móka!

A kártyajátékok egyszerűek, mégis nagyon szórakoztatóak

A kártyajátékok egyszerűek, mégis nagyon szórakoztatóak

Ezek voltak a legegyszerűbb, mégis a legszórakoztatóbb kártyajátékok, amelyeket mindössze 2 játékos játszhat.

Minden helyzetre van egy kártyajáték. Vannak barátságos játékok, memóriafejlesztő játékok, kirakós játékok, klasszikus kaszinójátékok és egyszerű játékok, amelyek fantasztikus jégtörők.

Ne feledje, hogy sok kártyajáték ingyenesen játszható itt a BETO.com-on. Különböző népszerű kártyajátékok demójátékait linkeltük be. Használd ezeket a demókat, és válj szakértő kártyajátékossá pillanatok alatt!

Jó szórakozást!

ArrowArrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Gyakran ismételt kérdések a kártyajátékokról

A kártyajátékok a szórakozás egyik legegyszerűbb módja. Csak szerezz be egy szabványos paklit, és órákig tartó szórakozásban lesz részed. Bár a kártyajátékok a legegyszerűbb játékcímek közé tartoznak, sok embernek vannak bizonyos kételyei és tévhitei a kártyajátékokkal kapcsolatban, ami nem engedi őket élvezni ezeket a fantasztikus játékokat.

Megpróbáltuk eloszlatni ezeket a kételyeket ebben a terjedelmes GYIK részben.

Hány kártya van egy standard kártyapakliban? Arrow Arrow

A szabványos kártyapakli összesen 52 játékkártyából áll. Négy különböző szín van, egyenként 13 lapból, és minden színben van egy joker. A joker nem számít a standard pakli részének, mivel nem minden játékban használják.

Mi is pontosan az a kártyajáték? Arrow Arrow

A játékkártyák csodálatos szórakozási lehetőséget jelentenek. Számos játékot fejlesztettek ki ezekre a kártyákra alapozva, és ezeket a játékokat kártyajátékoknak nevezik. A legnépszerűbb kártyajátékok közé tartozik a póker, a bakkarat és a BlackJack.

Milyen különböző típusú kártyajátékok vannak? Arrow Arrow

Minden kártyajátéknak más-más nyerési módja van. Egyes játékokban úgy nyerhetsz, hogy kiüríted a kezed, míg más játékokban úgy, hogy értékes kártyákat kapsz. E szabályok és nyerő stratégiák alapján a kártyajátékok nagyjából a következő játékokra oszthatók: cserejátékok, trükközés, pasziánsz és összehasonlító játékok.

Mik a különböző kártyák egy színben? Arrow Arrow

Egy szabványos 52 lapos pakliban 4 szín van, és minden szín 13 lapot tartalmaz. Az első 1-10 lap számozott lap, majd a bubi (11. lap), a dáma (12. lap) és a király (13. lap) következik. A kártyáknak rangjuk is van. Általában a kártyák rangsorolása növekvő sorrendben történik, pontosan az itt említett sorrendben.

Minden kártyajáték szerencsejáték? Arrow Arrow

Nem, kártyajátékokat csak szórakozásból is játszhatsz. Egyszerűen csak ne tegyen tétet vagy fogadást a játékba, és csak a nyerés vagy a vesztés kedvéért játsszon, és máris élvezheti az ártalmatlan szórakozást. Például pókerezhetsz a barátaiddal úgy, hogy mindenkinek ingyen zsetonokat adsz.

Hogyan játszhatok kártyajátékokat online ingyen? Arrow Arrow

A kártyajátékok nagyon népszerűek az online kaszinókban. Szinte minden fizikailag játszott kártyajátékot játszhatsz az online helyszíneken is, mint például a Baccarat, BlackJack, Pontoon, Bridge stb. Csak látogass el egy kártyajátékokat kínáló online kaszinóba, és válaszd ki a kedvencedet.

Milyen alapvető etiketteket kell minden játékosnak tudnia? Arrow Arrow

A kártyajátékokban nagyon fontosak az illemszabályok. Be kell tartanod a szabályokat és az etikettet, ha komoly asztalnál akarsz játszani. A legfontosabb etikett, hogy nem szabad csalni. A kaszinókban örökre kitilthatnak, sőt börtönbe is kerülhetsz, ha csaláson kapnak. A játék során nem szabad, hogy zavaró tényező legyen, és a felszerelésnek, például a kártyáknak és a zsetonoknak jó állapotban kell lenniük.

Mik azok az élő kártyajátékok? Arrow Arrow

Az online kaszinók már kínálnak élő kártyajátékokat, ahol otthonod kényelméből élvezheted kedvenc kártyajátékaidat valódi élő osztókkal. Ezek az élő játékok valójában fizikailag egy távoli stúdióban zajlanak, és a felvételek az interneten keresztül kerülnek a képernyőre.

Egyszerű kártyajátékok, amelyeket csak 2 játékos játszhat? Arrow Arrow

A Párbaj, a Crazy 8 és a Go Fish néhány egyszerű, mégis addiktív kártyajáték, amelyet néhány perc alatt megtanulhatsz, és amelyet 2 játékos játszhat. Ezek a játékok egyszerűek, és azonnal meg fogod érteni őket.

Hogyan lehetek jobb a kártyajátékokban? Arrow Arrow

Mint minden másban a világon, a játékban is gyakorlással fejlesztheted a képességeidet. Szerencsére a legtöbb online kártyajátéknak van speciális demó változata, amelyet ingyenesen kipróbálhatsz. Ezek a demóverziók tökéletesek arra, hogy fejleszd a játékmenetedet. Az összes kedvenc kártyajátékod demóját megtalálod itt a BETO.com-on.