MENÜ
Keresés
JÚNIUS 2024

Hogyan Kell Európai Rulettet Játszani - Alapvető Szabályok és Fogadási Lehetőségek

Tippek és trükkök az európai ruletthez.


Az európai rulett szabályai és az online rulett játék módja

Tippek és trükkök az európai ruletthez.

Írta: Kim Birch | Az értékelés utolsó frissítése: 24 Június 2023 | Tényellenőrzés: Jasmin Williams

HITELTÉT EXPERT HITELTÉT EXPERT
Kim Birch megnyerte és elvesztette a legjobb póker profik ellen is. Kim, mint póker- és blackjack-szakértő, három könyvet adott ki. Névjegy Kim Birch

A rulett az egyik legtöbbet játszott kaszinójáték, amelyet online és offline egyaránt játszanak. Ez az egyik legrégebbi kaszinójáték, amelynek eredete a 17. századra nyúlik vissza. Ma már az egyik olyan kaszinójáték, amely szinte minden kaszinóban megtalálható. Népszerű filmekben és tévéműsorokban is szerepel. Egyszóval a rulett itt van, hogy maradjon.

Az online kaszinók megjelenésével az online rulett is megjelent. Az online kaszinók kifejlesztették a rulett egyedi változatait, hogy elkülönüljenek a többitől.

Az európai rulett a rulett három fő változatának egyike. Talán ez a legnépszerűbb változat, mivel jobbak az esélyei, mint az amerikai rulettnek, és szélesebb körben elérhető, mint a francia rulett.

Ebben az európai rulett útmutatóban felfedezzük az európai rulettet, és tisztázzuk az esetleges kétségeit.

ArrowArrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Útmutató az elrendezéshez és a kerékhez az európai rulett játék során

Európai asztali elrendezés és fogadási elrendezés, amikor online rulettezik.

Európai asztali elrendezés és fogadási elrendezés, amikor online rulettezik.

Az európai rulett kaszinóasztalt könnyen meg tudja különböztetni a többi változattól, ha egy kicsit ismeri a rulettasztalt. Az európai és a francia rulett elrendezése megegyezik, de a különbség a szabályokban van.

Akeréktárcsák zsebeiben a piros és a fekete szín váltakozik, így egyenlő esélyed van arra, hogy a két szín valamelyikét eltaláld. A számok pontos sorrendje a keréken az óramutató járásával megegyezően a következő:

0-32-15-19-4-21-2-25-17-34-6-27-13-36-11-30-8-23-10-5-24-16-33-1-20-14-31-9-22-18-29-7-28-12-35-3-26

A táblán a számokat a megszokott sorrendben találod: 1, 2, 3 és 4. A számok 3 sorban és 12 oszlopban lesznek elrendezve, a 0-ás számmal az elrendezés tetején. A külső tétek a számrács közelében láthatók, és hamarosan foglalkozunk velük.

Röviden, a rulett európai változata egyáltalán nem bonyolult, és hamar meg fogod szokni.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Európai kifizetési szabályok a rulettasztalnál

Az asztali játék európai változatai vagy a rulett bármely más formája népszerű a különböző fogadási lehetőségek miatt, amelyeket ez a rendkívüli kaszinójáték kínál. A különböző kifizetési szabályok és a tétedtől függő nyerési esélyek miatt szórakoztató. Ennek a kaszinójátéknak a rugalmassága és kiszámíthatatlansága páratlan.

A rulettben a különböző fogadások két csoportba sorolhatók, ezek a belső és a külső fogadások. Hadd magyarázzuk el őket részletesen, hogy minden kristálytiszta legyen.

Belső fogadások kifizetési szabályok

Ezek azok a fogadások, amelyeket közvetlenül a számrácsra vagy a téglalapra tesz, amelyen belül az összes szám található. Fedezzük fel egyenként a különböző belső fogadásokat.

Az egyenes fogadás a legkockázatosabb belső fogadás, ahol a számrács egyetlen számára fogad. Ez a legjövedelmezőbb fogadás 35:1 arányú kifizetéssel. Ennek a fogadásnak a nyerési esélye azonban csak 2,70%, ezért nem érdemes kipróbálnia ezt a fogadást, ha kevés a pénze. A rulett többi fogadásához hasonlóan a kezdeti tét összegét visszakapja, ha sikerül nyernie.

Ennek a fogadásnak az illusztrációját alább láthatja.

A rulett európai változatában egy straight-up tét illusztrációja.

A rulett európai változatában egy straight-up tét illusztrációja.

A split egy olyan tét, amelyet két, közvetlenül egymás mellett lévő számra tesz meg. A megosztott fogadás lényegében megduplázza a nyerési esélyeit, mintha csak egy számra fogadna. Mint minden más fogadásnál, itt is ugyanazok a szabályok vonatkoznak a fogadásra, mint egy valódi kaszinóban. Ez azonban még mindig egy kockázatos fogadás, amelynek kifizetése 17:1. A fogadáshoz a zsetont a két szám határa közé kell helyeznie.

Az osztott fogadás illusztrációját alább láthatja.

Két osztott tét illusztrációja egy európai rulettjátékban.

Két osztott tét illusztrációja egy európai rulettjátékban.

ArrowArrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Európai utcai és sarokfogadás szabályai az online és valódi kaszinó rulettben

Az utcai tétet az egy sorban lévő három számra kell tenni. Ennek a tétnek a kifizetése 11:1, és a nyerési esélye mindössze 8,10%. Az utcai fogadáshoz a zsetont annak a sornak vagy sornak az elejére kell helyeznie, amelyre fogadni szeretne.

Egy utcai tét illusztrációja az európai rulettasztal elrendezésén.

Egy utcai tét illusztrációja az európai rulettasztal elrendezésén.

A sarokfogadás lehetővé teszi, hogy négy egymás mellett lévő számra fogadjon. A sarokfogadás nyereménye 8:1, a nyerési valószínűség pedig 10,81%. A sarokfogadás egy biztonságosabb fogadás, ahol a zsetont arra a pontra kell elhelyeznie, ahol a négy négyzet összeér.

Az alábbi illusztráción megnézheted, hogy még egyértelműbb legyen.

A helyesen elhelyezett sarokfogadás illusztrációja az európai rulettben

A helyesen elhelyezett sarokfogadás illusztrációja az európai rulettben

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Double Street és Trio fogadások kifizetése

A dupla utcai tét nem más, mint két utcai tét kombinációja. Tehát a dupla utcai fogadásban 6 számra tesz tétet 2 sorban. Ezt a fogadást úgy teheti meg, hogy a zsetont a két sor közötti határ sarkára helyezi. A kifizetés 5:1 arányú, a nyerési valószínűség pedig 16,51%.

Egy példa a dupla utcai tétre az európai rulettben

Egy példa a dupla utcai tétre az európai rulettben

A trió fogadás olyan fogadás, amely legalább egy 0-t és két másik számot tartalmaz, amelyek a rulettlapon a 0 közelében vannak. A 0-hoz közeli számok az 1, 2 és 3, de a triófogadásban csak az 1 és 2 vagy a 2 és 3 számokra fogadhat a 0-val együtt. A 0, 1 és 2 számokra úgy fogadhat, hogy a zsetonját az 1 és 0 sarkára helyezi. Hasonlóképpen, a 0, 2 és 3 számokra úgy fogadhat, hogy a zsetonját a 0 és 3 sarkára helyezi. A kifizetés 11:1, a nyerési valószínűség pedig 8,10%, akárcsak az utcai fogadásnál.

Az európai rulett hármas tétjének illusztrációja

Az európai rulett hármas tétjének illusztrációja

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Külső tétek kifizetési szabályai az európai rulettben

Akülső fogadások közé tartozik minden olyan fogadás, amelyet a számrácson kívül helyeztek el. Ezek olyan változatos fogadások, amelyeket szín, számok vagy meghatározott minták alapján lehet megtenni. A külső fogadások biztonságosabbak, mint a belső fogadások, mivel nagyobb a nyerési valószínűségük. A kifizetések azonban alacsonyabbak, mint a belső fogadásoknál, és a 0 szám nem szerepel egyetlen külső fogadásban sem.

Magas vagy alacsony tét kifizetése

AHigh or low egy egyszerű külső fogadás, amely lehetővé teszi, hogy a magas vagy alacsony számok értékére fogadjon. Az alacsony számok 1-től 18-ig, a magas számok pedig 19-től 36-ig terjednek. Ez a fogadás tehát lehetővé teszi, hogy a számok felére tegyen, kivéve a 0-t. 48,64%-os esélye van a fogadás megnyerésére, a kifizetés pedig 1:1.

Az európai rulett többi fogadásához hasonlóan a feltett pénzt visszakapod, amint nyersz. Tehát ha 10 €-t teszel fel, akkor 20 €-t kapsz vissza, ha nyersz. A nyereséged 10 € lesz, és az eredeti 10 €-s tétet is visszakapod. Ennek a fogadásnak az illusztrációját alább láthatod.

Alacsony tét az 1-18-as számokra az európai rulettben

Alacsony tét az 1-18-as számokra az európai rulettben

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

A páros/páratlan és a rulett színtétek szabályai

A páratlan vagy páros fogadás lényege annak megjóslása, hogy a pörgő rulettgolyó a rulettkerék páratlan vagy páros számán fog-e landolni. A magas vagy alacsony fogadáshoz hasonlóan a nyerési valószínűség 48,64%, a kifizetés pedig 1:1.

Egy példa az európai rulettre tett páratlan tétre

Egy példa az európai rulettre tett páratlan tétre

Apiros vagy fekete opcióban arra a szám színére fogadhat, amelyre a golyó Ön szerint érkezni fog. A páratlan vagy páros és a magas vagy alacsony tétekhez hasonlóan ennek a fogadásnak a nyerési valószínűsége is 48,64%, a kifizetés pedig 1:1.

Az alábbiakban egy példát láthat az európai rulett piros vagy fekete fogadására.

Példa a piros színre tett tétre az európai rulettben

Példa a piros színre tett tétre az európai rulettben

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Oszlop és tucatfogadás kifizetési szabályok

Az oszlopfogadás a rulett elrendezés három oszlopának egyikére történő fogadás. Ha a golyó az Ön által feltett oszlop bármelyik számára esik, akkor 2:1 arányú kifizetést kap. A fogadás megnyerésének valószínűsége 32,43%.

Egy példa az európai rulett középső oszlopára tett oszlopfogadásra

Egy példa az európai rulett középső oszlopára tett oszlopfogadásra

A tucatfogadásnak hasonló az esélye, mint az oszlopfogadásnak, de más a megközelítése. Ennél a fogadásnál az első, a második és a harmadik tucatszámra fogad a sorrendjükben. Tehát az 1-12, 13-24 és 25-36 számokra fogadhat. A kifizetés 2:1 arányú, akárcsak az oszlopfogadásnál.

Az alábbiakban láthat egy példát a tucatfogadásra.

Egy példa egy tucatnyi tétre a második tucatnyi számra az európai rulettben

Egy példa egy tucatnyi tétre a második tucatnyi számra az európai rulettben

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Európai rulett házelőny és RTP

Amikor bármilyen kaszinójátékon gondolkodik, először is meg kell tudnia, hogy mekkora a ház előnye és a kaszinójáték játékosok számára biztosított megtérülési százaléka. Ez a két tényező fogja megmondani, hogy mennyire kockázatos és nyereséges az adott kaszinójáték. A játékos-visszatérítés megmondja, hogy a feltett pénzének hány százalékát kapja vissza, ha hosszú ideig játszik egy kaszinójátékot.

Mivel a kaszinónak profitot kell termelnie ahhoz, hogy fennmaradjon, a kaszinójátékokat úgy tervezték, hogy a kaszinó előnyben legyen a játékosokkal szemben. A ház előnye az az előny, amellyel a kaszinó rendelkezik a játékosokkal szemben.

A ház előnye az ellentéte a játékosok megtérülésének vagy RTP-nek, mivel ez az, hogy a kaszinó mennyit fog keresni, ha hosszú ideig játszol. Például, ha az RTP 90%, a ház előnye 10%.

Észre fogja venni, hogy a fogadások kifizetése azt jelenti, hogy a ténylegesnél nagyobb az esélye a nyerésre. Például egy piros vagy fekete tét megnyerésének esélye 48,64%, de az 1:1 kifizetés azt jelenti, hogy 50:50 az esélye a tét megnyerésére.

Vegyünk még egy példát, hogy bemutassuk, hogyan működik a rulett. A tucatnyi tét kifizetése azt jelenti, hogy 1:3 az esélye a tét megnyerésére. A tét megnyerésének tényleges esélye azonban ennél alacsonyabb, mivel a rulettkeréken 0 van. A fogadás megnyerésének tényleges esélye 32,43% a 33,33% helyett. Ez az, ami a háznak előnyt biztosít Önnel szemben, és lehetővé teszi a kaszinó számára, hogy profitot termeljen.

Nem kell emlékeznie az egyes tétek nyerési valószínűségére, mivel az európai rulettben a ház előnye 2,7% az összes tét esetében. Ha kivesszük a ház előnyét, akkor 97,3%-os RTP-t kapunk, amit hosszú ideig tartó játék után meg kell kapnod.

Röviden, az európai rulett az egyik legmagasabb RTP-vel és a legalacsonyabb házi éllel rendelkezik, és ez egy olyan kaszinójáték, amelyet mindenképpen ki kell próbálnia.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Élvezze az online európai rulettet

Az online kaszinójátékok számos olyan lehetőséget biztosítanak a felhasználóknak, amelyeket egy hagyományos kaszinóban nem találnának. Így számos online kaszinójáték-szolgáltató versenyez azért, hogy a legjobb és legegyedibb élményt nyújtsa a játékosoknak.

Live European Roulette (Evolution Gaming)

További információ az európai élő rulettről
Játsszon most

OLVASD EL AZ ÉRTÉKELÉST

További információ az európai élő rulettről

Itt a BETO-nál megismerheti az európai rulett különböző változatait, és megtalálhatja az Önnek leginkább megfelelő európai kaszinókat. Elkötelezettek vagyunk, hogy a legjobb kaszinójátékokat hozzuk el Önnek, és bővítsük ismereteit az összes kaszinójátékkal kapcsolatban.

Házon belüli szakértőink szerint, ha szeretsz online rulettezni, akkor mindenképpen nézd meg a Evolution Gaming, amely a legjobb online rulett változatokat kínálja.

Sok szerencsét, és reméljük, hogy a szerencse hölgye kedvez Önnek, amikor online rulettezik.

Videó: Hogyan Kell Európai Rulettet Játszani - Alapvető Szabályok és Fogadási Lehetőségek

Játsszon most

Az európai rulett videós játéka a következő helyről Evolution Gaming

ArrowArrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Európai rulett - GYIK

Ebben a részben az európai rulettel kapcsolatos gyakran feltett kérdéseket vesszük sorra.

Ki áll az európai rulett mögött? Arrow Arrow

Blaise Pascal az a személy, akinek a rulett feltalálását tulajdonítják. Nem egy kaszinójátékot akart létrehozni, de véletlenül így történt.

Tényleg jobbak az esélyei az európai rulettnek? Arrow Arrow

Igen, az európai rulettnek minden bizonnyal jobbak az esélyei, mint az amerikai rulettnek. Ha összehasonlítja az európai rulettet a francia rulettel, a francia rulettnek jobbak az esélyei. A legtöbb kaszinóban azonban aligha talál francia rulettet.

Honnan kapta a rulett a nevét? Arrow Arrow

A rulett francia eredetű játék, innen kapta a nevét. Két másik játék is befolyásolta annak idején ennek a játéknak a tervezését, ezek a Roly Poly és az Even-Odd voltak.

A Las Vegas-i kaszinókban van európai rulettasztal? Arrow Arrow

Igen, európai rulettasztalok találhatók olyan kaszinókban, mint az MGM és a Bellagio.

Mennyi az európai rulettkerék számainak száma? Arrow Arrow

Az európai rulett 37 számot tartalmaz, egy zöld 0 zsebbel és 18 piros és fekete zsebbel.

Az európai rulett játék tisztességes? Arrow Arrow

Igen, nem kell aggódnia a tisztességesség miatt, ha engedélyezett kaszinókban játszik.

Lehet-e sokat nyerni az európai ruletten? Arrow Arrow

Természetesen lehetséges szerencsésnek lenni és gyakori nyereményeket elérni. Azonban az is lehetséges, hogy szerencsétlenek legyünk és sok veszteséget szenvedjünk el. Tehát minden a szerencsén múlik, és semmilyen stratégia nem garantálhat állandó nyereményt.