MENÜ
Keresés
MÁJUS 2024

Roulette Ball – Hogyan befolyásolja az élő kaszinójátékot

Itt egy rulettgolyót látunk a kerék zsebében.


Fém vagy üveg golyók a professzionális kaszinó kerekeinél

Itt egy rulettgolyót látunk a kerék zsebében.

Írta: Kim Birch | Az értékelés utolsó frissítése: 24 Június 2023 | Tényellenőrzés: Jasmin Williams

HITELTÉT EXPERT HITELTÉT EXPERT
Kim Birch megnyerte és elvesztette a legjobb póker profik ellen is. Kim, mint póker- és blackjack-szakértő, három könyvet adott ki. Névjegy Kim Birch

Ebben a cikkben megnézünk néhány érdekes tényt a profi rulettgolyókról, és megértjük, hogyan befolyásolja az élő kaszinójátékokat. Miután elolvastad ezt a cikket, mindent tudni fogsz a rulettgolyókról, és a megszerzett tudás segíteni fog neked, amikor legközelebb online rulettezel. A rulettkeréken használt fém- vagy üveggolyók típusa nagy hatással van arra, hogy a golyó hogyan ugrál a tényleges játékkerék számozott réseiben.

Mielőtt belemerülnénk a fő témánkba, ismerkedjünk meg egy kicsit a rulett gyönyörű játékával. Egy Blaise Pascal nevű francia fizikus véletlenül találta fel a rulettkereket, a többi már történelem. A rulett lassan népszerű kaszinójátékká nőtte ki magát, és Károly monacói herceg még kaszinókat is épített, ahol ruletteztek.

Hosszú történet röviden: a rulett évszázadok óta létezik, az emberek mégsem unják közel sem. Van valami varázslatos ebben a többféle fogadási lehetőséggel rendelkező szerencsejátékban. Ne feledje, hogy a rulettnek különböző típusai vannak, mint például az amerikai és az európai rulett.

A rulettgolyó a rulett egyik fő alkotóeleme, mert ennek is olyan régi története van, mint magának a játéknak. A rulettet nem lehet játszani a rulettgolyó nélkül, ezért érdemes közelebbről is megvizsgálni a kaszinójátéknak ezt a létfontosságú részét.

ArrowArrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Ball Ror Roulette - Geeky tények a rulettkerék hatásáról

Az alábbiakban néhány érdekes tényt közlünk a rulettgolyóról.

 • Korábban a rulettgolyók fából vagy elefántcsontból készültek, de ma már teflonból, acetálból, nejlonból vagy fenolból készülnek. A rulettgolyó készítéséhez használt anyag azért fontos, mert befolyásolja, hogyan pattog a keréken.
 • Egy új játékosnak nem kell túlságosan aggódnia a rulettgolyó készítéséhez használt anyag miatt. Nincs megbízható módja annak, hogy 100%-os pontossággal megjósoljuk, hol fog megállni a golyó, így Ön a játék élvezetére koncentrálhat.
 • Az egyetlen dolog, amit nem szabad elfelejtenie, hogy az ivoringolyók pattogósabbak a teflongolyókhoz képest. A teflonlabdát könnyen felismerheted a színéről, amely sima fehér.
 • A vizuális nyomkövetők olyan játékosok, akik technikákat vagy eszközöket használnak arra, hogy bizonyos fokú pontossággal megjósolják, hol fog landolni a labda. Egy sokat pattogó labda megnehezíti a vizuális nyomkövetők számára, hogy megjósolják, hol fog landolni. Ezért a kaszinók pattogó labdát használnak az ilyen típusú játékosok megállítására.
 • Mint mindennek, a pattogó labdának is megvannak a maga hátrányai. Mindig fennáll annak a veszélye, hogy a golyó túlságosan sokat pattan és kiesik a kerékből. Akár a földre is eshet, és a játékosok idejének egy részét elvesztegetheti. Ha ez túl gyakran történik, a játékosok elveszíthetik az érdeklődésüket, és abbahagyhatják a játékot.
 • A pattogó rulettgolyót jelentősen lelassíthatja egy vagy több, kissé laza bunda. A bundok a rulettkerék különböző számai közötti elválasztók. Ez nem a pattogó golyóval kapcsolatos probléma, hanem a laza bundok miatt merül fel. A kaszinónak tehát gondoskodnia kell arról, hogy a bundák feszesek legyenek, különben az emberek kihasználhatják ezt, és jóslatokat tehetnek.
Közeli kép a tényleges profi rulett játék üveggolyóiról.

Közeli kép a tényleges profi rulett játék üveggolyóiról.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Rulettkerék golyók mérete és súlya a rulettkerékhez

A kaszinóknak minden intézkedést meg kell tenniük annak érdekében, hogy a kaszinójátékok tisztességesek legyenek, és fenntartsák a ház előnyét. Ha ezt nem teszik meg, akkor tönkretehetik a hírnevüket és veszteségeket szenvedhetnek el.

A kaszinók nem félnek a rulettgolyók cseréjétől, és mindig tartanak maguknál extra golyókat.Ha egy játékos gyors egymásutánban sok sikeres fogadást köt, a rulettgolyót az osztó kicseréli, hogy megbizonyosodjon arról, hogy semmi szokatlan nem történik. Ha jobban belegondolunk, nincs más választásuk a dologban. Ha nem cserélik a golyót, a kaszinó pénzt veszíthet a csaló miatt.

A golyócserét azért vezették be, mert egyes játékosok megpróbálták a golyót vas- vagy acélgolyóval, elektromágnesek segítségével irányítani. Ez azonban a modern időkben már nem jelent problémát. Nem probléma, mert ma már a kaszinók mágneses szögkeresőt használnak a csalási kísérletek elhárítására.

A rulettgolyó mérete a kerék méreteitől és a számhüvelyektől függ. A legjobb kaszinók némelyike 18 mm-es és 21 mm-es golyókat használ. A kaszinók gyakran váltogatják a különböző méretű golyókat, hogy minden érintett fél számára tisztességes eredményeket biztosítsanak.

Hogyan befolyásolja tehát a golyó mérete és súlya a játékot? A golyó készítéséhez használt anyag, valamint a golyó mérete és súlya határozza meg, hogyan pörög és pattog a keréken. Az ivorin golyók pattogósabbak, mint a teflon golyók. A profik a teflongolyókat részesítik előnyben, mert kevésbé pattognak és kiszámíthatóbbak.

Vegyük észre, hogy a kisebb golyók gyorsabban pörögnek és pattogósabbak lesznek a nagyobb golyókhoz képest, ha feltételezzük, hogy ugyanabból az anyagból készültek.

Azt tanácsoljuk, hogy ne aggódjon túlságosan a labda mérete és súlya miatt, mert ezeknek nem lesz olyan nagy hatása. Amíg biztos vagy benne, hogy tisztességes kaszinójátékokat játszol, addig minden aggodalom nélkül élvezheted. Tehát próbáljon meg keresni minden gyanús mintát, és csak a legjobb kaszinókban játszani.

A legtöbb rulettrajongó az Olaszországból származó üveggolyókat részesíti előnyben a műanyag helyett.

A legtöbb rulettrajongó az Olaszországból származó üveggolyókat részesíti előnyben a műanyag helyett.

ArrowArrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Rulett golyó pörög - A rulettkerék megértése

A legtöbb szárazföldi kaszinóban az osztók hosszú pörgetéseket végeznek, amelyek általában 20-25 pörgetést jelentenek. Ezt azért teszik, hogy az emberek megtehessék tétjeiket, miközben a kaszinó-rulett golyó pörög. Azonban fennáll annak a veszélye, hogy a vizuális nyomkövetők és más típusú csalók kihasználják ezt a helyzetet. Ezért az osztók különböző típusú pörgetéseket végeznek, hogy megelőzzék ezt a problémát.

A tapasztalt osztók könnyen tudják szabályozni, hogy milyen gyorsan akarják megpörgetni a rulettgolyót, és a pörgetéseket a tervezett tartományon belül tartják. Az osztók véletlenszerűen végezhetnek 4-5 fordulatszámú rövid pörgetéseket és 10-15 fordulatszámú közepes pörgetéseket, és ezeket kombinálhatják a hosszú pörgetésekkel. Ne feledje, hogy a nehezebb golyók lassabban pörögnek, mint a könnyebbek, ezért az osztónak kissé nehézséget okozhat a nehéz golyókkal való hosszú pörgetés.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Irányíthatja-e az osztó a rulettgolyót?

Zseniális eszköz a rulettgolyó helyének előrejelzésére a kerékben

Zseniális eszköz a rulettgolyó helyének előrejelzésére a kerékben

Tagadhatatlan, hogy egyes kereskedők megpróbálták úgy forgatni a labdát, hogy az egy adott számhoz közelebb vagy távolabb kerüljön. Ez veszélyes lehet, ha az osztó ezt azért teszi, hogy egy adott játékos nyerjen. Bebizonyosodott, hogy ez nem lehetséges ésszerű pontossággal. Néhány szakértő azonban még mindig úgy véli, hogy meg lehet csinálni, így a szakértők véleménye megoszlik ebben a kérdésben.

Azosztó golyócélzása ellen tehetsz valamit, ha éber vagy. Ha gyanít valamit, a következő nyomokat keresheti, hogy kiderítse, az osztó célozza-e a golyót vagy sem.

 1. Az osztó nem használ nagy erőt a golyó megpörgetéséhez, és a fordulatszámot 5-10 között tartja.
 2. Az osztó alacsonyabb sebességgel fogja forgatni a kerékfejet.
 3. Az osztó megpróbálja megcélozni a golyót azzal, hogy egy adott időpontban kilövi azt. Látni fogja, hogy az osztó a kerékfejre összpontosít, és várja a megfelelő időpontot a golyó elengedéséhez. Az osztó általában az egyszeres nulla és a dupla nulla számokat használja referenciaként. A legtöbb esetben, amint az általuk kiválasztott szám elhalad a kezük alatt, az osztó elengedi a golyót.

Ha a fent említett támpontok közül egy vagy két nyomot lát, feltételezheti, hogy az osztó megpróbálja megcélozni a golyót. Nem kell túlságosan aggódnia amiatt, hogy az osztó megpróbálja megcélozni a rulettgolyót, mert szinte lehetetlen elérni, hogy a rulettgolyó egy adott zsebben landoljon.

Akkor kell cselekednie, ha az osztó megcélozza a golyót. A rövid pörgetések és az, hogy az osztó egy adott időpontban a golyó elengedésére összpontosít, jelzi, hogy megpróbálja megcélozni a golyót. Ha biztos vagy benne, hogy az osztó célozza a golyót, tájékoztathatod az üzletvezetőt, vagy panaszt tehetsz.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

A golyó sebessége befolyásolja a rulett fogadásait?

Bizonyos kaszinókban világszerte az emberek akkor teszik meg tétjeiket, amikor a rulettgolyó még mindig forog a keréken. Egyes játékosok számára természetesnek tűnik, hogy még azelőtt megteszik tétjeiket, mielőtt a golyó a zsebben állapodna meg. Ezért az osztók hosszú, 20-25 fordulatos pörgetéseket is végeznek, hogy a szerencsejátékosoknak elegendő idejük legyen a tétek elhelyezésére.

Hakevesebb játékos van, az osztók rövid, 4-5 fordulatos pörgetéseket végeznek, hogy a játék izgalmas és gyors legyen. A rövid pörgetések másik előnye, hogy a számítógépes vetítőprogramok nem dolgoznak hatékonyan a rövid pörgetéseknél.

Gyorsan megszokhatja az osztó tempóját, és ennek megfelelően teheti meg tétjeit. Az osztó lezárhatja a fogadásokat, miután a golyó elkezd pörögni. Ezért mindig jobb, ha a pörgetés megkezdése előtt teszi meg tétjét, hogy ne maradjon le a fogadási lehetőségről.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Hogyan változtathatja meg a rulettkerék golyóinak anyaga a játékodat?

Minden anyagnak megvannak az előnyei és hátrányai, ezért a kaszinók ezeket szem előtt tartják az anyag kiválasztásakor. Az ivorine golyók, mint már említettük, pattogósabbak, de precízebben gyártják őket, mint a teflongolyókat. Mégis vannak apró különbségek a különböző golyók között, amelyeket szabad szemmel nem lehet észrevenni.

Két golyó másképp fog pörögni, és különböző sebességgel fog pörögni. Az elefántcsontgolyók és a pörgési sebességük között észrevehetsz néhány hasonlóságot. Másrészt a teflongolyókat kevésbé precízen gyártják, mint az elefántcsontgolyókat. Így a teflongolyók pörgése még kiszámíthatatlanabb és még inkább különbözik egymástól.

Jó tudni a labda anyagáról, de nem kell aggódni miatta. A rulett mindig is a szerencse játéka volt, így egy anyagváltozás nem teszi lehetővé, hogy valaki megjósolja, hol fog landolni a rulettgolyó.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Mágneses rulett golyók és kaszinó csalók

Las Vegas-i illegális rulett csaló eszközök gyűjteménye.

Las Vegas-i illegális rulett csaló eszközök gyűjteménye.

Nem bölcs dolog mágneses anyagú rulettgolyókat készíteni, mert a csalók kihasználhatják ezeket. A csalók ügyesek, ezért megpróbálják a rulettgolyókat mágneses golyókkal kicserélni. Ez nyilvánvalóan illegális, de néha a csalóknak sikerül ezt megtenniük anélkül, hogy a kaszinó észrevenné.

Az alábbiakban a szokásos módszerek következnek, amelyeket a csalók a rulettgolyók kicserélésére használnak.

 1. Részletesen beszámolunk azokról a csalókról, akik az osztó megzavarása után cserélnék a rulettgolyót. Egyikük a megfelelő pillanatban próbált vásárolni, a másik személy pedig akkor cserélte a golyót, amikor az osztó figyelmét elterelték.
 2. Néha a kaszinó személyzete is közreműködik, és a golyócsere könnyű a csalóknak.
 3. A csalók megpróbálják azonosítani azokat az osztókat, akik túl gyorsan pörgetik a golyót, ami miatt a golyó gyakran kiugrik a kerékből. A megfelelő időzítéssel el tudják hozni a kiesett golyót, és vissza tudják cserélni a mágneses golyóra.
 4. A csalók úgy is tesznek, mintha megtalálnák az elveszett golyót, és átadják azt az osztónak vagy a személyzetnek. Megpróbálják nyomon követni, hogy hol használják a golyót, és felhasználják a kaszinó átverésére.

Miután a mágneses golyó felváltotta az eredeti golyót, a csaló játékosok elektromágnesekkel befolyásolják azt. Ezeket az elektromágneseket elrejthetik a táskájukban, vagy a mágnest a lábukra tehetik. Amikor a csaló biztos benne, hogy el tudja érni, hogy a golyó egy adott szám közelében landoljon, jelzi a partnerének, hogy hatalmas tétet tegyen.

Ez a módszer jól működik a csalóknak, mert így növelhetik a nyerési esélyeiket. Még ha a csalót el is kapják a mágnessel, azt állítja, hogy egyedül dolgozik, és nem nevezi meg a partnerét. Így a partner megússza a nyereményt, és továbbállnak a következő kaszinóba.

Az automatizált rulettkerekek mágneses golyókat és egy fémmagot használnak, hogy a golyó automatikusan pörögjön. A csalók megpróbálhatják befolyásolni az ilyen automatikus rulettkereket is. Ez nem legális, és soha ne próbálkozzanak ilyesmivel.

Az elefántcsont delrin anyagot a legtöbb európai kaszinóban már nem használják a törvények miatt.

Az elefántcsont delrin anyagot a legtöbb európai kaszinóban már nem használják a törvények miatt.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Mit kell keresni, ha profi rulettgolyókat vásárolnak

Sok helyen lehet vásárolni rulettgolyókat, de olyan rulettgolyókat kell választani, amelyeknél a legkisebb a hibahatár. Ideális esetben a rulettgolyónak 0,0001 hüvelyk vagy annál kisebb hibahatárral kell rendelkeznie.

Ha valahogy megpörgetheti a golyót, és tesztelheti, mielőtt megvásárolná, akkor sokkal jobb képet kaphat a rulettgolyó minőségéről. Egyes szállítók nem tesznek őszinte állításokat a rulettgolyóikról, ezért vásárlás előtt ellenőrizni kell.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Tudjon meg többet a kaszinó rulettről

Először is szeretnénk megköszönni, hogy elolvasta ezt a cikket. Reméljük, hogy tanult egy-két dolgot a rulettgolyókról. Honlapunkon számos más, a rulettről és a szerencsejátékról szóló cikket is olvashat.

ABETO-nak vannak véleményei, útmutatásai, tippjei és trükkjei, valamint cikkei sok más témában, amelyekkel pillanatok alatt szerencsejáték-szakértővé válhatsz. Weboldalunkat gyakran frissítjük, ezért érdemes folyamatosan követnie minket, hogy a legfrissebb frissítésekről értesüljön.

A rulett egy klasszikus játék, amely nem fog sehová sem menni. A rulett számos szórakoztató változatát vezették be az olyan szolgáltatók, mint a Evolution Gaming élő játékok. Nem gondoljuk, hogy szükséged van bármilyen változatra, egyszerűen azért, mert a hagyományos rulett annyira szórakoztató. Élvezni fogja a különböző fogadási stratégiák kipróbálását. Fantasztikus érzés, amikor a golyó azon a számon landol, amelyre fogadtál.

Most pedig nézzünk meg néhány szórakoztató és érdekes tényt a rulettről.

 • A francia rulett játékoknak van a legjobb esélye, ezt követi az európai és az amerikai rulett.
 • A rulett az egyik legjövedelmezőbb kaszinójáték, a maximális nyereménye 35-szörös, ha a helyes számra teszel.
 • A rulett az egyik legrugalmasabb kaszinójáték. Aszerint fogadhatsz, hogy mekkora kockázatot szeretnél vállalni. Ha szerencsésnek érzi magát, akkor néhány számra is fogadhat. Ha biztosra akarsz menni, akkor a színre is fogadhatsz.
 • Néhányan több ezer dollárt tettek fel egyetlen számra, és sikerült a tétjük 35-szörösét megnyerniük. Bátorság és egy kis őrültség kell ahhoz, hogy valaki ilyesmivel próbálkozzon, ezért nem javasoljuk.
 • Annak a rulett-valószínűsége, hogy a golyó kétszer ugyanarra a számra érkezik, magas, de még mindig hihető. Hihetetlen, de 1959 júliusában a Puerto Ricó-i El San Juan Hotelben hatszor egymás után ugyanarra a számra esett a rulettgolyó.
 • Egyes játékosok az interneten azt állítják, hogy a rulett manipulált, de ez nem igaz a megfelelő engedéllyel rendelkező, törvényes kaszinókra. Minden jelentős szolgáltató minden intézkedést megtesz annak érdekében, hogy minden játék tisztességes legyen. Ezért a csalásra vonatkozó állításokat érdemes félvállról venni.

Videó: Roulette Ball – Hogyan befolyásolja az élő kaszinójátékot

Játsszon most

Videó egy élő európai rulettjátékról.

ArrowArrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Gyakran ismételt kérdések a rulettgolyóról

Ebben a részben a rulettgolyóval kapcsolatos néhány gyakori kérdéssel foglalkozunk.

Lehetséges játékosként megérinteni a rulettgolyót? Arrow Arrow

Nem, nem szabad megérinteni a rulettgolyót, és nem hozhatsz magaddal saját rulettgolyót. Ha rajtakapnak, az csalási kísérletnek minősül.

Vannak becenevek a rulettgolyókra? Arrow Arrow

Igen, sok élő kaszinójátékos a rulettgolyót "tablettának" nevezi. Egy kis méretű, lefoglalt tabletta sokkal többet ugrál az asztalon, mint a nagyobb golyók.

Milyen anyagokból készülnek a rulettgolyók? Arrow Arrow

Kezdetben a rulettgolyók fából vagy elefántcsontból készültek. A modern korban különböző anyagokból, például teflonból, acetálból, nejlonból és fenolból készülnek. Az anyag azért lényeges, mert ez határozza meg, hogy mennyire pattogós a golyó.

A kaszinó osztói tartanak maguknál extra rulettgolyókat? Arrow Arrow

Igen, az osztók igyekeznek legalább 2-3 extra rulettgolyót megtartani. Gyakori, hogy az osztók időről időre kicserélik a rulettgolyókat.