MENÜ
Keresés
MÁJUS 2024

Rulett történelem és az online kaszinójátékok fejlődése

A kaszinó rulett és az egy nullás rulett története és fejlődése.


A klasszikus Monte Carlo rulettkerék története

A kaszinó rulett és az egy nullás rulett története és fejlődése.

Írta: Stefano Rossi | Az értékelés utolsó frissítése: 24 Június 2023 | Tényellenőrzés: Kim Birch

HITELTÉT EXPERT HITELTÉT EXPERT
Stefano Rossi, játékelméleti és mennyiségi elemzési szakértőnk a klasszikus kaszinójátékokban, például a Rulettben gyakorlott, és előfordult, hogy dolgozott olasz kaszinókban is. Névjegy Stefano Rossi

Amikor valaki arra kéri, hogy gondoljon egy jó asztali játékra, szinte biztos, hogy a rulett is szerepel a listáján. A rulett kétségtelenül az egyik legnépszerűbb asztali játék a szerencsejátékok történetében. A ma ismert rulett több mint 200 éve nem változott vagy módosult semmilyen módon, ami tökéletes választás asztali játékként minden szintű játékos számára. A klasszikus rulett nagyon népszerű kaszinójáték, és a klasszikus változat mellett a klasszikus játék néhány különböző változata is megjelent, mint például az amerikai rulett és az európai rulett. Az időtlen klasszikus mindkét változata szintén nagyon népszerű.

Ahogy az online kaszinók népszerűsége kezdett növekedni, a legjobb online rulettoldalak rulettrajongói elkezdték követelni az online formátumú asztali játékokat is, és a rulett volt az egyik első asztali játék, amely digitális formátumban is megjelent. Mára a rulett az online szerencsejátékosok első számú választása lett, ha asztali játékokról van szó, és a különböző iGaming fejlesztők a klasszikus játék különböző felpumpált változatait hozták létre.

A rulett könnyen felismerhető ikonikus státuszáról és megjelenéséről, amely isten tudja, hány filmet, könyvet és történetet ihletett már meg.

Ha egy játék ennyire híres, természetes, hogy az emberek érdeklődnek iránta, és ha te is szeretnél többet megtudni erről a szerencsejáték-legendáról, olvasd el ezt a cikket a rulett történetéről.

Az egynullás rulettkerék még mindig használatos az online rulett oldalakon és a szárazföldi kaszinókban.

Az egynullás rulettkerék még mindig használatos az online rulett oldalakon és a szárazföldi kaszinókban.

ArrowArrowVISSZA A TARTALOMHOZ

A rulettasztal és a rulettkerék eredete és története

A klasszikus játék eredetével és történetével kapcsolatban különböző emberek különböző nézeteket és hiedelmeket vallanak, és sok történész úgy véli, hogy a rulett története a mítoszok koráig nyúlik vissza, amikor az emberek azt hitték, hogy az istenek gurítják a rulettkereket, hogy meghatározzák a sorsunkat. Míg egyesek úgy vélik, hogy a játék néhány angol vagy olasz játékból származik.

A történelem azonban azt mutatja, hogy ez az ikonikus játék valójában nem egy szándékos tevékenység eredménye, hanem egy sikertelen találmány mellékterméke volt. A rulettet egy tévedésből találták fel, amikor a híres matematikus és fizikus, Blaise Pascal megpróbált létrehozni egy örökmozgó gépet valamikor a 17. században. Valójában nem ő alkotta meg a mai értelemben vett rulettjátékot, de tervezett egy, a rulettkerékhez hasonló szerkezetet, amelyet később a rulettkerékké fejlesztettek tovább.

Valójában a rulett már létezett, amikor Pascal kifejlesztette az ikonikus rulettkereket, Franciaországban társasjátékként játszották. Pascal ennek a társasjátéknak a koncepcióját olvasztotta bele találmányába, és más brit játékokkal, mint a Roly-Poly és az E.O., megalkotta aztán a modern rulettet, ahogyan ma ismerjük. A ruletthez hasonló játék alapkoncepciója azonban már azelőtt is létezett, hogy Pascal megalkotta volna a rulettkereket.

Lehet, hogy Pascalnak nem sikerült megalkotnia egy perpetuum mobile-t, ahogyan azt tervezte, de valami mást, hasonlóan nagyszerűt alkotott. Az általa létrehozott rulett azonnal elnyerte a szerencsejátékosok szívét, és hamar népszerűvé vált a királyi udvarokban és a játéktermekben szerte Európában.

A rulettet Blaise Pascal fizikus találta fel.

A rulettet Blaise Pascal fizikus találta fel.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

A rulettjátékok és az ősi civilizációkkal való kapcsolatuk

Egyesek úgy vélik, hogy a rulettasztal története és egy ősi kínai társasjáték története között is van némi kapcsolat, amelyet néhány dominikai szerzetes fedezett fel. Ezek a dominikánus szerzetesek mélyen benne voltak az ősi kínai életmódban, és ők hozták ezt a társasjátékot Európába. Az általuk Európába hozott játékban azonban volt néhány apró változtatás a szerkezetével, elrendezésével és egyéb apró változtatásokkal kapcsolatban, mint például a négyzetelemek körökre cserélése, és speciális mezők hozzáadása a játékhoz új számokkal, például a 0-val.

Arról azonban nincs konkrét bizonyíték vagy információ, hogy a kínaiak hogyan játszották ezt a játékot abban az időben. Egy másik dolog, amit meg kell jegyezni, hogy még a legrégebbi francia rulett és amerikai rulett kaszinójátékokban is szerepelt a nulla, mint szóköz.

Az ókori Róma

A mai rulett néhány nyoma és rokona az ókori római történelemben is megtalálható. Felfedezték, hogy a rulett a római katonák kedvenc időtöltése volt a háborús időkben. Akkoriban nagyon fontos volt, mivel az ilyen katonai táborokban eléggé feszült volt a helyzet, és valóban szükség volt valamire, ami egy kicsit enyhíti a helyzetet. Egyszerű megérteni: nem könnyű megnyugodni és koncentrálni, amikor a bajtársaid haldokolnak, és szükséged van valamire, ami enyhíti a stresszt.

A rulett oldotta a feszültséget a katonák között, és növelte a moráljukat. A játék növelte a római katonák hatékonyságát és eredményességét. A római parancsnokok megértették ezt, és megengedték a katonáknak, hogy szabadidejükben minél többet szórakozzanak. Az akkori ruletthez azonban hozzátartozott a szekérkerék vagy a pajzs pörgetése, amely úgy működött, mint a mai rulett kereke.

Az ókori Görögország

A római katonákhoz hasonlóan a görög katonák is szívesen játszottak szerencsejátékokat a háborúk alatt, amikor éppen nem harcoltak. Az egyik játékuk erősen hasonlított a mai rulettre, amely egy pajzsot és egy nyilat tartalmazott. A katonák szimbólumokat rajzoltak a pajzs belsejére, és a pajzs megpörgetése előtt egy nyilat helyeztek az oldalára, és a nyíl előtt landoló szimbólum volt a nyerő szimbólum.

Videó: Rulett történelem és az online kaszinójátékok fejlődése

Játsszon most

A rulett az egyik legnépszerűbb kaszinójáték világszerte.

ArrowArrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Franciaország és a rulett eredete

A rulett az egyik legnépszerűbb kaszinójáték, amely a 18. században érkezett Franciaországba, és azonnal hatalmas népszerűségnek örvendett a kaszinókban. A mai rulett kialakítása és jellemzői egy kicsit eltérnek a Franciaországban népszerűvé vált rulettől. A rulett régi francia változatának volt egy piros nulla és egy fekete dupla nulla. A színek ellenére mindkét hely a ház zsebe volt. Ha tehát a golyó régebben a nullás mezők bármelyikére esett, a játékosok nem kaptak semmit, és a téteket elvesztették. Hogy elkerüljék ezt a zavart, a nullákat az 1800-as évektől kezdve zöld színűre festették.

További érdekesség, hogy amikor Franciaországban az emberek túlzottan elkezdtek rulettezni, XV. Lajos király megpróbálta betiltani a játékot. Majd később, 1806-ban Bonaparte Napóleon csak a királyi palota kaszinóiban engedélyezte a játékot. 1837-ben Fülöp Lajos király teljesen betiltotta a játékot, amikor bezáratta az összes franciaországi kaszinót.

A játék jelenlegi kialakítását a 17. században két hasonló játék, az Even-Odd és a Roly-Poly befolyásolta. Mindkét játékban volt egy kerék, amely pörgött, és a játékosok a pörgés eredményére fogadtak.

A játék feltalálója, Blaise Pascal a modern játéktervezés kitalálásakor teljes mértékben tisztában volt ezekkel a dolgokkal a rulettjátékokról, mivel ő maga is lelkes szerencsejátékos volt.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Hogyan lett a rulett az egyik legnépszerűbb kaszinójáték

Aszerencsejátékok óriási népszerűségét Európában elsősorban két franciának, François Blanc-nak és Louis Blanc-nak köszönhetjük. Ők voltak azok, akik a rulettjátékból kiiktatták a dupla nullás zsebeket, és végül kidolgozták a ma ismert játék felépítését. A játéktervet, amelyet ezek a franciák alkottak, ma európai rulettként ismerik.

1842-ben a szerencsejáték teljesen illegális volt Franciaországban, és ezeknek a férfiaknak olyan helyet kellett találniuk, ahol népszerűsíthették új játékukat, amelyben nem volt dupla nulla. Ennek érdekében a duó a németországi Hamburgba költözött, ahol úttörőként mutatták be ezt az új játékot az ország bevett szerencsejáték-közösségének.

Ahogy arra számítottak, a szerencsejátékosok visszajelzései rendkívül pozitívak voltak, és a játék rendkívül népszerűvé vált. A játék bevezetése a német társadalomba a német szerencsejátékok új korszakát hozta el, és a szerencsejáték-kultúra Bad Homburgban, Baden-Badenben és Wiesbadenben rendkívül népszerűvé vált. Egy orosz író, Dosztojevszkij akkor élt az országban, amikor ez a szerencsejáték-forradalom lezajlott, és az író a Bad Homburg-i kaszinóban szerzett tapasztalatait és az ott töltött időt A szerencsejátékos című híres regényében dokumentálta.

Németországban az 1860-as években betiltották a kaszinókat, de később, 1933-ban a nácik újra megnyitották őket. Mivel Németországban és Franciaországban betiltották a szerencsejátékokat, a kaszinók csak Monte-Carlóban virágoztak, és ez lett a szerencsejátékok központja Európában. Ez arra kényszerítette a Blanc testvéreket, hogy áthelyezzék működési helyüket, és Monte-Carlóban telepedtek le. Ezután sikerült egy elit szerencsejátékos közösséget kialakítaniuk a városban. A Monte Carlo-i szerencsejáték-kultúra számos fejlesztést eredményezett a játékban, és a klasszikus rulett egynullás változata olyan népszerűvé vált, hogy még a világ különböző országaiba is exportálták.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

A rulett bevezetése az amerikai szerencsejátékokba

Ahogy a rulett szuper népszerűvé vált, gyorsan elérte az amerikai kaszinókat is. A 18. század végén New Orleans lett az Egyesült Államok fő szerencsejáték központja. Az Amerikába érkező francia bevándorlóknak köszönhetően a rulett rendkívül népszerűvé vált a louisianai kaszinókban is.

Így az 1800-as évekre a rulett sikeresen átjutott az óceánokon át az újonnan keletkezett amerikai városok kaszinóiba. Abban az időben a rulettjátékokhoz használt asztalok kicsit másképp álltak, mint a ma használatos asztalok. Ez volt az az időszak, amikor a kerékhez hozzáadták a dupla nulla extra helyet, amit ma már a klasszikus amerikai rulettként ismerünk.

Ezaz oka annak, hogy a klasszikus rulettben 37 számjegy van, de az amerikai rulettben van egy extra szóköz, így összesen 38 szóköz, 36 számjegy 1-től 36-ig terjedő sorrendben, egy szimpla nulla és egy dupla nulla. Ennek az extra szóköznek a hozzáadása ugyan kisebb nyerési esélyeket eredményezett a játékosok számára, de az amerikaiak ennek ellenére imádták.

Egy ideig egy speciális sas szimbólumot is hozzáadtak az amerikai rulettkerékhez, mivel a kaszinók nem nagyon örültek a vágásuknak. Ezek a sas szimbólummal ellátott kerekek szuper előnyösek voltak a kaszinók számára, és hatalmas, 12,9%-os előnyt biztosítottak számukra. Ez a kiegészítés azonban nem volt túl népszerű a szerencsejátékosok körében, és ezek a módosított rulettkerekek hamar kimentek a divatból.

Az amerikai rulett nagyon gyorsan népszerűvé vált Amerikában.

Az amerikai rulett nagyon gyorsan népszerűvé vált Amerikában.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Digitális rulett játékok és online játék

Az internetes kaszinók fejlődése nagyon érdekes és érdekes utazás volt. Az első online kaszinó 1996-ban jelent meg a világhálón, és szó szerint forradalmat hozott az emberek online szerencsejátékról alkotott elképzeléseiben. Amikor az első online kaszinó elindult, csak kevés játékkal rendelkezett, néhány nyerőgépre és néhány blackjack játékra korlátozódott. Amikor az első online kaszinó elindult, csak kevés játékkal rendelkezett, néhány nyerőgépre és néhány tisztességes blackjack játékra korlátozódott.

Idővel az internet nagyon népszerűvé vált minden társadalmi réteg és háttérrel rendelkező ember körében, és az internet növekvő népszerűségével az online szerencsejátékok népszerűsége is nőtt. Az emberek már akkor is szerettek rulettasztalokon játszani, de az online szerencsejátékok megjelenése újabb lökést adott a rulettjátékok népszerűségének, és a digitális formában játszott asztali játékok közül az egyik legnépszerűbb lett. Az emberek egyszerűen nem tudtak ellenállni a késztetésnek, hogy otthon maradjanak és a hálószobájuk kényelméből játszanak.

Az élő rulett a következő szintre emeli az online kaszinókat.

Az iGaming fejlődésével a rulett új, sőt innovatív játékformája jelent meg a szerencsejátékok világában. Az online kaszinók elkezdték élőben közvetíteni a rulettjátékokat ügyfeleiknek, és ez a formátum teljesen megváltoztatta az online játékok játékmódját. Az élő szerencsejáték forradalmi fejlemény volt az iGamingben, és nagyon fontosnak tartják, mivel ez volt a fő ok, ami növelte a kaszinók fogyasztói bázisát.

Ez a formátum elérte, hogy azok az emberek is online fogadjanak, akik utálták az online játékokat, amelyek az RNG-ket használták a játékok működtetéséhez, és az emberek lehetőséget kaptak arra, hogy megtapasztalják a valódi szerencsejáték érzését a pörgő kerekek és a guruló zsetonok mellett.

Az élő szerencsejáték lehetővé teszi, hogy otthonod kényelméből játszd kedvenc rulettedet.

Az élő szerencsejáték lehetővé teszi, hogy otthonod kényelméből játszd kedvenc rulettedet.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Az online rulett kiállta az idő próbáját

Egyértelmű, hogy az internet megjelenése az életünkben erősen befolyásolta a szerencsejátékok, köztük a rulett játékmódját is. A jelenlegi forgatókönyv szerint számtalan iGaming szolgáltató van, amelyek érdekes rulettjátékokat fejlesztenek, és új innovációkat vezetnek be a klasszikus játékverziókhoz. Néhány lenyűgöző rulett játék, amely a valódi online kaszinókban elérhető, a Multi-Ball Roulette és a Mini Roulette.

A rulett másik érdekessége, hogy ez a játék arra készteti a játékost, hogy matematikai számításokat is végezzen a játékkal kapcsolatban. Olyan számításokat végez, mint a golyó sebessége és a kerék forgási sebessége, hogy képet kapjon arról, hogy a rulettgolyó végül valószínűleg hol fog landolni.

A játéknak ez a matematikai aspektusa talán érdekelheti Önt, de a valóságban a rulett az esélyek játéka, és nincs egyszerű módja annak, hogy meghatározzuk, hol fog a golyó végül landolni.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

A rulett és az online szerencsejáték jövője

A rulett útja nagyon érdekes volt, és a játék több mint 200 éves, változatos történelme során számos változáson és újításon ment keresztül. A játékot egy perpetuum mobile megalkotására irányuló sikertelen matematikai projekt melléktermékeként fedezték fel, de végül minden idők egyik leghíresebb és legkedveltebb asztali játéka lett.

A rulett az évek során már rengeteget fejlődött és frissült, de az útja még csak most kezdődött, és az iGaming megjelenésével új korszak kezdődött a rulett történetében. A klasszikus rulettjátékok egyre érdekesebb változatait fejlesztik ki nap mint nap, és a játékosok imádják őket. A jelenlegi tendenciát elnézve nyugodtan kijelenthetjük, hogy még sok új változatot fogunk kapni ebből a csodálatos asztali játékból.

ArrowArrowVISSZA A TARTALOMHOZ

GYIK - A rulettjátékok története

A leggyakrabban feltett kérdések és válaszok a rulett történetéről és eredetéről.

Mi az eredete a rulett játékoknak? Arrow Arrow

Számos elmélet létezik, amelyek a ma ismert és népszerű rulett különböző eredetét feltételezik, de egy dolog biztos: a játékot elsősorban François és Louis Blanc népszerűsítette, amikor Monte-Carlóban elindították első kaszinójukat. Az ő játékváltozatuk ma népszerűen európai rulettváltozatként ismert. A játékot aztán francia bevándorlók vezették be az amerikai szerencsejáték-társadalomba, és az amerikaiak kifejlesztették a játék új formátumát, amely egy extra helyet tartalmazott dupla nullákkal, és amelyet ma amerikai rulettként ismerünk.

Ki találta fel a rulettet? Arrow Arrow

A rulettet Blaise Pascal találta fel. Pascal francia fizikus és matematikus volt, aki a rulettet akkor fejlesztette ki, amikor egy sikeres perpetuum mobile megépítésén dolgozott. Pascal felfedezett egy képletet is, amely a kerekek gördülésében részt vevő cikloidák kiszámításához kapcsolódik.

Mi az oka a rulett hatalmas népszerűségének? Arrow Arrow

A rulett nagy népszerűsége mögött számos ok húzódik meg. A népszerűség fő oka az, hogy a játék meglehetősen könnyű és egyszerű. Ehhez a játékhoz nem kell számításokat vagy számításokat végezni, mivel ez egy szerencsejáték. A népszerűségének másik oka az online kaszinók növekvő népszerűsége, az iGaming napról napra népszerűbbé válik, és a rulett a digitális és élő formátumban játszott asztali játékok között a legnépszerűbbek közé tartozik.