MENÜ
Keresés
MÁJUS 2024

Hogyan kell amerikai rulettet játszani - Szabályok, elrendezés és nyertes fogadások

Útmutató az amerikai rulettkerékhez. Ismerje meg, hogyan nyerhet a rulettjáték során.


Mi az amerikai rulett

Útmutató az amerikai rulettkerékhez. Ismerje meg, hogyan nyerhet a rulettjáték során.

Írta: Stefano Rossi | Az értékelés utolsó frissítése: 24 Június 2023 | Tényellenőrzés: Kim Birch

HITELTÉT EXPERT HITELTÉT EXPERT
Stefano Rossi, játékelméleti és mennyiségi elemzési szakértőnk a klasszikus kaszinójátékokban, például a Rulettben gyakorlott, és előfordult, hogy dolgozott olasz kaszinókban is. Névjegy Stefano Rossi

A kaszinók már régóta a legszórakoztatóbb és legszórakoztatóbb helynek számítanak, ahol a barátokkal lóghatsz. Egy olyan hely, ahol nemcsak izgalmas nyerőgépes játékokat játszhatsz, hanem hazafelé menet izgalmas pénznyereményeket is nyerhetsz. A nyerőgépek mellett kipróbálhatod szerencsédet néhány örökzöld klasszikus asztali játékban is.

Az egyik abszolút legizgalmasabb játék, amelyet szinte minden téglaépítésű kaszinóban megtalálsz, a rulett. A klasszikus asztali játék, ahol a játékos megpörgeti a kereket, majd átdobja rajta a golyót, és készpénzes nyereményt nyer, ha kitalálja a helyes foglalatot, amelyen a golyó landol. A rulettnek számos változata létezik, amelyeket az egész világon játszanak. Minden változatnak más szabályai vannak, de a klasszikus játékmenet állandó marad.

Az amerikai rulettkerék különleges helyet foglal el a szerencsejátékosok szívében. Ezt a játékot először Franciaországban játszották, ahol széles körben népszerűvé vált; később az amerikai kaszinókban is elterjedt. Az amerikai rulett különböző változatait is megtalálod az amerikai és európai kaszinókban, ahol a legmerészebb játékosok fogadnak és élvezik az izgalmakat.

Az amerikai rulett játéka és a rulett fogadások szabályai.

Az amerikai rulett játéka és a rulett fogadások szabályai.

ArrowArrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Amerikai rulett kerék és hogyan kell játszani rulettet amerikai szabályokkal

A 18. század végén a rulett nevű asztali játék Franciaországban is megjelent, és a játékosokat azonnal vonzotta ez az izgalmas és kockázatos játék. Hamarosan az amerikaiak is megismerkedtek vele, és az ottani szerencsejátékosok nem tudtak ellenállni a kipróbálásnak. A rulett Amerikában játszott változata majdnem olyan, mint az eredeti európai és francia játék, csak egy észrevehető különbséggel. Az amerikai rulett valódi pénzes játékokban a ház előnye magasabb, mivel a forgó kerékben két zöld foglalat van. Ezeket az aljzatokat egy szimpla nulla és egy dupla nulla jelöli, így a játék kockázatosabb, mint korábban.

Blaise Pascalt, a híres matematikust és tudóst tartják e széles körben népszerű kaszinójáték feltalálójának. Blaise Pascalnak, egy híres matematikusnak és tudósnak tulajdonítják e széles körben kedvelt kaszinójáték feltalálását.

A játék korábbi változataiban a keréknek nem voltak nullái. Ez növelte annak az esélyét, hogy a golyó a helyes számokra érkezzen. A játékosoknak nagyobb esélyük volt a nyerésre. Amikor azonban a ház rájött, hogy csökkenthetik ezeket az esélyeket, egy újabb foglalatot adtak hozzá egyetlen nullával. A kaszinótulajdonosok így megnehezítették a játékosok számára, hogy eltalálják a kiválasztott számot. Ez a módszer hatékonynak bizonyult a ház számára, és hamarosan a kaszinókerekekbe egy második, dupla nullával ellátott foglalatot is beillesztettek. Az amerikai kaszinótulajdonosok ezt a stratégiát a saját előnyükre használták ki. Annak az esélye, hogy helyesen tippeljük meg azt a számot, amelyen a golyó landolni fog, 1:38-hoz.

Az amerikai kaszinókban már hosszú évek óta ez a játék a háznál van. A kezdeti időkben a dupla nulla helyett egy sas jelezte a rulettkerekeken a plusz foglalatot. Bár az amerikai változatban csökkentették a nyerési esélyeket, a játék az évek során egyre népszerűbbé vált. Amikor az emberek szerencsejátékot játszanak, meg kell kockáztatniuk a szerencséjüket.

Az interneten történő szerencsejáték napról napra népszerűbbé válik. Ez az iparág hatalmas játékgyűjteménnyel rendelkezik, és természetesen az amerikai rulett is bekerült ebbe a gyűjteménybe, sokféle változatban. Ezek nemcsak az amerikaiaknak, hanem a külföldieknek is lehetőséget biztosítanak az online kaszinók megtapasztalására. Merüljön el az amerikai rulett élményében ezen a virtuális szerencsejáték platformon, és próbálja meg feltölteni játékegyenlegét a kerék pörgetésével.

A klasszikus asztali játékok inspirálják ezeket a játékokat a kaszinókban. Úgy vannak kialakítva, hogy úgy nézzenek ki, mint a vegasi kaszinókban található elegáns rulettasztalok. A véletlenszerűen forgó kerék kimenetele teszi teljessé a hatást. Az amerikai rulett élő osztós változata az online szerencsejáték-ipar több éves fejlődésének eredménye. Így megtapasztalhatod egy valódi kaszinó hangulatát anélkül, hogy elhagynád otthonod kényelmét. Ez a játék valóban klasszikus, és minden virtuális szerencsejátékosnak kötelező kipróbálnia.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Rulett tétek és rulett játék amerikai játékszabályokkal

Azért, hogy segítsünk Önnek elkezdeni ezt a játékot, és növeljük a nyerési esélyeit, átnézzük az amerikai rulett néhány alapvető szabályát. Így tudni fogja, hogy milyen típusú fogadásokat kell tennie, és hogyan nyerhet ezekkel.

A rulett játék alapja egy 38 zsebbel rendelkező forgó kerék. Ezeken az 1-től 36-ig terjedő számok vannak jelölve, felváltva fekete és piros színnel. Ezenkívül van két zöld zseb, amelyeken egy egy-nullás és egy dupla-nullás zseton van jelölve.

A nyeréshez meg kell tippelnie, hogy a rulettgolyó melyik foglalatba kerül. Minden alkalommal, amikor a kerék megpördül, a játékosok megjósolják a foglalatot, és várják, hogy a golyó landoljon. A rulettkerék az egyik irányba pörög, a golyó pedig a másik irányba. A tétet bármelyik számra megteheti. Miután a rulettgolyó egy foglalatban landol, a helyesen tippelő játékos kap pénzt. A rulettasztalokat bármikor használhatja, amikor fogadást szeretne kötni. Először is, vedd át a tét zsetonjaidat az osztótól, és menj egy asztalhoz. Az asztalon megjelenik az összes lehetséges szám. Az asztal elrendezésén könnyedén elhelyezheti a tétet.

Egyetlen pörgetésnél több tétet is megtehet. A kerék megpörgetése után van egy ablak, ahol megváltoztathatja tétjét vagy feladhatja. Az osztó ezután bejelenti, hogy "nincs több tét, ezután már nem lehet változtatni. A megtett téteket nem lehet visszacsinálni. Az osztó ezután megvárja, amíg a rulettgolyó leül, és bejelenti az így kapott foglalatot. Az a játékos, aki a helyes eredményt jósolta meg, ezután kapja meg a pénzt.

Videó: Hogyan kell amerikai rulettet játszani - Szabályok, elrendezés és nyertes fogadások

Játsszon most

Amerikai rulett golyó, kerék és asztal elrendezése.

ArrowArrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Az amerikai rulettben megtehető fogadások típusai

Ahhoz, hogy maximalizálja a nyereményeit az amerikai rulettben, tisztában kell lennie a játékban megtehető összes téttípussal. Az amerikai rulettnek egyszerű fogadási lehetőségei vannak. Sőt, a játék lehetővé teszi, hogy fogadási kombinációkat tegyen, ami segít megjósolni a kapott foglalatot. Mindezen ismeretek birtokában a játékélménye szórakoztatóbbá válik, és nagyobb nyereményeket nyerhet.

Az amerikai rulett játékban való jártasságodat tesztelheted az ingyenes játékainkkal itt a BETO-n.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

A rulett amerikai változatában megtehető belső fogadások

A belső fogadások pontosan olyanok, mint amilyennek hangzanak. A játékosok ezeket a fogadásokat az asztal belső oldalán tehetik meg. A belső fogadások révén egyes számokra is lehet fogadni.

A belső fogadások egyik típusa a Straight-up. Ebben a fogadásban bármelyik rulett számra elhelyezheti zsetonjait, beleértve az egy- és a dupla nullás zöld foglalatokat is. Ezzel 35:1 arányú kifizetési esélyt kaphat. A Straight-up a legegyszerűbb fogadási forma az amerikai rulettben vagy bármely más hasonló játékban.

Az alábbiakban az amerikai rulettben tett belső fogadás bemutatását láthatja, miközben az egyes számra (5) tesznek tétet:

Az európai rulett fogadási rendszerei és fogadási lehetőségei az amerikai játékokban is használhatók.

Az európai rulett fogadási rendszerei és fogadási lehetőségei az amerikai játékokban is használhatók.

Asplit bet egy másik típusú belső fogadás. Ennél a típusnál a zsetonját a két szomszédos szám közötti vonalra helyezi. Akkor kap kifizetést, ha a rulettgolyó a két szám közül bármelyikre esik, amelyre a zsetonját elhelyezte. Az osztott fogadás nyerési esélye 17 az 1-hez.

Az alábbiakban egy osztott tétet láthat az 5 és 8 számok között. Ha a rulettgolyó bármelyik számra esik, a tét nyer:

Amerikai kaszinó játékszabályok

Amerikai kaszinó játékszabályok

Az amerikai rulett számos fogadási lehetőséget kínál. A következő a Street Bet, amely egy újabb típusú belső fogadás. Az utcai fogadásnál a zsetonját a sor végén lévő vonalra helyezi. Az egy sorban lévő három szám így a zseton alatt van, és ebben a fogadásban mindhárom számra fogadhatsz. Az utcai fogadásoknak van néhány további kombinációja, amelyek a következők: 0, 1, 2; 0, 00, 2; vagy 00, 2, 3. Az ilyen típusú fogadásoknál a nyerő nyeremény 11:1 arányban kerül kifizetésre.

A következő bemutató egy utcai fogadást mutat be az amerikai rulettben az asztalon:

Az online kaszinók gyakran kínálnak ingyenes bónuszt az amerikai ruletthez a magas házi előny miatt.

Az online kaszinók gyakran kínálnak ingyenes bónuszt az amerikai ruletthez a magas házi előny miatt.

A következő típusú belső fogadás az úgynevezett Corner Bet, amelyet néha Square Betnek is neveznek. Az asztal elrendezésén vannak olyan sarkok, ahol négy szám találkozik. A sarokfogadásnál egy ilyen sarokra helyezheti a zsetonját, és a négy számból álló teljes négyzetre tehet tétet. Ha a tétben szereplő négy szám közül bármelyik helyes, akkor nyereményt nyer. Ezáltal 8:1 arányú nyerési esélyt kap.

Amerikai sarok tét a rulett játékban

Amerikai sarok tét a rulett játékban

Létezik egy olyan fogadástípus, az úgynevezett Five Number Bet, amelyben a zsetonját a 0 és 1 közötti sarokra helyezi. Ez a fogadás az egyszerű és a dupla nullás zsebeket, valamint az 1, 2 és 3 számokat érinti, ezért csak az amerikai rulettben érhető el.

Az Öt szám fogadásnak van egy hátránya: a ház előnye ennél a típusnál magasabb, mint az összes többi típusnál. A játékosok gyakran elkerülik ezt a fogadást. A helyes tippeléssel azonban 6:1 arányú nyereményt kapunk.

Az alábbiakban láthatja, hogy az asztal melyik pontján történik pontosan a tét az Öt szám fogadásnál:

Öt szám tét, más néven a balek tét az olíva és online rulettben

Öt szám tét, más néven a balek tét az olíva és online rulettben

Egy további fogadástípus, amelyet meg lehet tenni, az úgynevezett hatvonalas fogadás. A két, egyenként három számot tartalmazó sor közötti vonal 6 szám kombinációját alkotja. Ezt a fogadást úgy teheti meg, hogy a zsetonját a két sor közötti szomszédos sor végére helyezi. Így mind a hat számra fogadsz, és ha bármelyik szám nyer, megkapod a kifizetésed. A nyerési esély 5 az 1-hez.

Hatsoros tét az amerikai rulett játékokban

Hatsoros tét az amerikai rulett játékokban

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Az összes külső tét az amerikai rulettben

Az első fogadástípus, amelyet elmagyaráztunk, a belső fogadások voltak. Most a második típust, az úgynevezett külső fogadásokat fogjuk ismertetni. Ezek a fogadások az elrendezésen kívül található számokon alapulnak. A kimenetel megjósolása könnyebb a játékosok számára a külső fogadásoknál. Ezek a fogadások könnyebb játéklehetőséget biztosítanak, de a nyeremények is kisebbek.

A külső fogadások lehetősége az asztalon lévő elrendezésen kívül található. Itt a kerék számai jelennek meg, és itt teheti meg tétjeit. Most ismertetünk néhány külső fogadási típust:

Az első az oszlopos fogadás. Ennél a típusnál egy teljes oszlopra fogadhat. Mindössze annyit kell tenned, hogy a zsetonodat a "2:1" mezőre teszed, amely minden oszlop végén található. Egy oszlopban 12 szám található, és összesen 3 oszlop van. Ha az általad kiválasztott oszlopban lévő számok bármelyike nyer, akkor kifizetést kapsz. A nyeremény esélye 2:1 arányú.

Kép, amely egy oszlopos tétet mutat egy amerikai rulettasztalon

Kép, amely egy oszlopos tétet mutat egy amerikai rulettasztalon

A tucatfogadás egy másik típusú külső fogadás. Ahelyett, hogy egy teljes oszlopra fogadna, a három, egyenként 12 számot tartalmazó csoport egyikére fogad. A tétet vagy az 1. 12 mezőre (1-12), a 2. 12 mezőre (13-24), vagy a 3. 12 mezőre (25-36) teheti meg. A tucatfogadás 2:1 arányú kifizetést kínál a tétekre.

Az első tucat tét az amerikai rulettben, amely 12 számot fed le

Az első tucat tét az amerikai rulettben, amely 12 számot fed le

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Színes tétek az amerikai rulettben - piros vagy fekete?

Az amerikai rulett egy másik típusú külső fogadási lehetőséget kínál a játékosoknak, amelyben egy színre fogadhat. Az asztalon "Piros" és "Fekete" mezők vannak az elrendezésen, ahol elhelyezheti a zsetonjait a tétek megtételéhez. A színtét megtétele során vagy az összes piros számra, vagy az összes fekete számra fogadhat. A helyes szín megtippelése 1:1 arányú kifizetést eredményez. Ne feledje, hogy a rulettben való győzelem esetén az eredeti tétjét is visszakapja.

A játék amerikai változatában két színre lehet fogadni: pirosra vagy feketére.

A játék amerikai változatában két színre lehet fogadni: pirosra vagy feketére.

Páratlan vagy páros számokra is tehet külső fogadásokat. Ezzel a lehetőséggel a kerék összes páros vagy páratlan számára fogadhat. Helyezze zsetonját az elrendezés "Páros" vagy "Páratlan" mezőjére, hogy az összes páros vagy páratlan számra tegyen. Ha a téted nyer, akkor kifizetést nyerhetsz. A kifizetési szabályok hasonlóak a színes fogadási lehetőséghez.

A páros vagy páratlan tétek illusztrációja az amerikai asztalon.

A páros vagy páratlan tétek illusztrációja az amerikai asztalon.

Az amerikai rulettben a külső tét utolsó típusa az alacsony vagy magas fogadási lehetőség. Az alacsonyra való fogadás az összes számot lefedi 1-től 18-ig. Hasonlóképpen, a High-ra való fogadás a 19-től 36-ig terjedő számokra vonatkozik. Ilyen fogadást úgy tehet, hogy a zsetonját az "1-től 18-ig" vagy a "19-től 36-ig" mezőre helyezi. A nyeremény 1:1 arányú kifizetést kínál.

A magas vagy alacsony páros pénzes tétek az amerikai rulett változatban

A magas vagy alacsony páros pénzes tétek az amerikai rulett változatban

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Játsszon a rulett amerikai változatával az interneten

Az amerikai rulettnek több különböző online játékváltozata van, amelyeket kipróbálhat. Ez izgalmas vállalkozásnak ígérkezik minden szerencsejátékos számára. Az iGaming iparág legnagyobb nevei közül néhányan részt vettek ennek a játéknak az elkészítésében. Az élmény garantáltan szórakoztató és extatikus lesz.

Ha egy pontos témájú és valóban szórakoztató online kaszinót szeretne megtapasztalni, akkor ez a játék az Ön számára készült. Ráadásul az American Roulette többféle online változatát is megtalálod, amelyek közül választhatsz magadnak. Mindegyik jobb grafikával, csábító zenével és lenyűgöző játékmenettel rendelkezik, mint az előző.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Élő amerikai kaszinó rulett mostantól lehetséges az interneten

Evolution Gaming azamerikai rulett élő kereskedővel játszható online változatát mutatja be. Ha szereted ezt a szerencsejátékot, akkor ez a virtuális változat neked való. Az élő internetes kaszinók játékai a legújabb és leggyorsabban növekvő játékok az interaktív szerencsejáték-iparban. Ez a játék egy klasszikus, és azok a játékosok, akik autentikus rulett élményre vágynak, imádni fogják.

Evolution Gaming ismert a kiváló minőségű, élőben közvetített kaszinójátékairól, és az élő amerikai rulett a legújabb termékük. A játék izgalmas és hiteles szerencsejáték-élményt ígér minden virtuális játékos számára. Ráadásul a játékban használt streaming szoftver a legmagasabb minőséget képviseli. Mindez biztosítja, hogy úgy érezze magát, mintha egy valódi kaszinóban lenne.

Az amerikai rulett ezen online változata is rendelkezik pörgettyűvel, mint az eredeti változat. A keréken az 1-től 36-ig terjedő számok felváltva fekete és piros színnel vannak jelölve. A zöld színű 0 és 00 zsebek is szerepelnek.

Az asztalon a szokásos belső és külső téteket teheti meg. Ezenkívül szomszédos fogadásokat is lehet tenni egy versenypálya segítségével. Amikor a kerék megpördül, a játékosok számára valós időben közvetítjük. Ezután végignézik, ahogy a golyó egy véletlenszerű foglalatban landol. Ez megemeli a tétet, és több izgalmat kínál a játék veteránjai számára.

A játékot úgy tervezték, hogy hasonlítson a valódi vegasi szárazföldi kaszinókhoz. A játékosok olyan szerencsejáték-élményt élhetnek át, mint azokban a kaszinókban, anélkül, hogy elhagynák otthonuk kényelmét.

ArrowArrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Amerikai rulett Kérdések és válaszok

Gyakran feltett kérdések az amerikai rulett játékkal kapcsolatban

Mekkora a legmagasabb tét, amit az amerikai rulettben megtehetek? Arrow Arrow

A legjobb fogadás, amit megtehet, ha az európai rulettre vagy a francia rulettre fogad. Ennek oka, hogy az amerikai rulettben a nyerési esély 35:1, mivel csak 1/38 esély van arra, hogy egyetlen számot találsz el. Ha elég szerencsés vagy a nyeréshez, akkor az eredeti tétedet is visszakaphatod.

Mi a leghíresebb rulett rendszer az amerikai rulettben? Arrow Arrow

Az amerikai rulett megnyerésének egyik jól ismert rendszere a martingale. Ezt a stratégiát könnyű alkalmazni, és a nulla kiküszöbölésével több mint 50%-os nyerési esélyt kínál.

Melyik színnel lehet a legnagyobb valószínűséggel nyerni az amerikai rulettben? Arrow Arrow

A piros és a fekete szín ugyanolyan valószínűséggel nyer az amerikai rulettben. Történelmet írtak 1943-ban, amikor a szerencsejátékosok szemtanúi voltak annak, hogy a piros szín 32-es nyerési szériát produkált.

Hogyan növelhetjük a nyerési esélyeinket az amerikai rulettben? Arrow Arrow

Többféle módon is növelheti nyerési esélyeit. Először is javíthatod a matematika és a fizika tantárgyak ismeretét, hogy lásd, mennyire összefüggnek az amerikai rulett játékkal. Másodszor, elsajátíthatja a profi játékosok tippjeit és trükkjeit, ha figyeli a fogadásaikat, és mindig olvashat hasznos, ingyenes cikkeket a BETO-n, hogy többet tudjon meg az amerikai rulettről.

Az amerikai rulett nyerési esélyei csak a szerencsén alapulnak? Arrow Arrow

Nem! Nem minden a szerencsén múlik. Valójában megfelelő tudásra, készségekre és némi szerencsére van szükséged ahhoz, hogy megnyerd a fogadásaidat.