MENÜ
Keresés
MÁJUS 2024

Rulett kifizetési szabályok - Alapvető útmutató a fogadási esélyeidhez

Teljes útmutató a rulett esélyeiről az amerikai és az európai rulettasztalhoz.


Rulett tét esélyek az asztalnál, amikor rulettet játszik

Teljes útmutató a rulett esélyeiről az amerikai és az európai rulettasztalhoz.

Írta: Kim Birch | Az értékelés utolsó frissítése: 24 Június 2023 | Tényellenőrzés: Jasmin Williams

HITELTÉT EXPERT HITELTÉT EXPERT
Kim Birch megnyerte és elvesztette a legjobb póker profik ellen is. Kim, mint póker- és blackjack-szakértő, három könyvet adott ki. Névjegy Kim Birch

A rulett a legjobb minősítésű, rugalmas kaszinójáték, amely új és tapasztalt játékosokat egyaránt izgalomba hoz. Ez egy olyan társas játék, amelyet az egyszerű kifizetési szabályok miatt még a kezdők is élvezhetnek. A rulettkeréknél való játék és a kaszinóasztalnál történő rulettfogadás szabályai szintén nagyon kezdőbarátok. Első pillantásra a rulettkerék megfélemlítő lehet az új kaszinójátékosok számára.

Annak ellenére, hogy ez egy kezdőbarát kerék-játék, jobb lenne minél több ismeretet szerezni, mielőtt elkezdenél játszani. Nem akarsz megrekedni az 50/50-es esélyű fogadásoknál, vagy korlátozni a nyerési esélyeidet azzal, hogy az amerikai dupla nullás keréknél játszol. Tehát meg kell tanulnod a különböző kifizetési szabályokat, amelyek tisztázzák a fogadás nyerési esélyeit, és megnyitják az elmédet az új lehetőségekre.

Az első rulett tipp, amit mindig adok a játékosoknak, hogy az európai rulett kerékre koncentráljanak, mert az amerikai rulett esélyei sokkal rosszabbak, mint az európai rulettben.

Minden kaszinójátéknak vannak kifizetési szabályai, de a rulett más a különböző fogadási esélyek és valószínűségek tekintetében. Sokkal könnyebb lenne fogadásokat kötni, ha ismernéd a kaszinójátékok nyerési valószínűségét. Nyilvánvalóan az is nagyon fontos, hogy ismerje a rulett típusát, amelyet játszik.

Ebben a rulett útmutatóban elmagyarázzuk az összes kifizetési szabályt. Kérjük, olvassa el a végéig, mert ezek a kifizetési szabályok lehetővé teszik, hogy többet nyerjen és a legtöbb profitot érje el a kedvenc rulettkerékén. Ez az útmutató egyaránt használható a valódi Las Vegas-i kaszinókban és az online rulett játék során is. Az online kaszinók ugyanazokat a rulett nyereményszorzókat használják, mint a szárazföldi kaszinók, és ugyanazokat a kapcsolódó nyereményszorzókat a fogadási típusokra, például a páros pénzes fogadásokra.

Az online játékban az a jó, hogy a kaszinó köteles megmutatni a rulett kifizetési táblázatát, így mindig ellenőrizheti, hogy a nyereményéből a megfelelő kifizetést kapta-e. A legtöbb online kaszinóban könnyen hozzáférhetsz a különböző típusú rulettasztalok elrendezéséhez is, így megtalálhatod azt, ami a leginkább megfelel a játékstílusodnak.

ArrowArrowVISSZA A TARTALOMHOZ

A rulettasztal különböző változatai az online játékokban

Mielőtt megismerné a rulett kifizetési szabályait, meg kell ismernie az online elérhető rulettváltozatokat. A legismertebb változat az amerikai rulett, amely 38 zsebből áll, egy nullás és egy dupla nullás zsebbel.

Az európai rulettjáték nagyon hasonlít az amerikaihoz, de csak egy nullás zsebbel rendelkezik. Tehát az európai rulettben 37 zseb van, ami az európai rulettnek jobb esélyeket biztosít, mint az amerikai.

A rulettnek van még egy változata, amely egy kicsit kevésbé népszerű, de a legjobb esélyeket kínálja. A francia rulett. A francia rulett az En Prison és a La Partage szabályokkal a legjobb esélyeket kínálja a rulett összes formája közül.

A zsebek számának különbsége a rulett kifizetési szabályaiban is különbséget teremt. Ezeket a kifizetési szabályokat hamarosan megvizsgáljuk, de reméljük, hogy egyelőre megértette a különböző rulettváltozatokat.

A rulett esélyek fontosak a játék elsajátításához.

A rulett esélyek fontosak a játék elsajátításához.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

A rulett kifizetések alapjai

A rulett kifizetése a tét nyerési esélyein alapul. A nyereményt x:1 arányban írják ki, ahol x azt jelenti, hogy mennyit nyerhet egy dollár feltett tétjével. Például a 35:1 arányú kifizetés azt jelenti, hogy 1 $ feltett tét után 35 $-t nyerhetsz. Ha nyersz, az eredeti tétedet is visszakapod.

A kifizetés azt is megmutatja, hogy mennyire kockázatos a fogadás. A magasabb kifizetésű fogadások magasabb kockázattal járnak, ezért egyensúlyt kell találnia a kifizetés és a kockázat között, amelyet hajlandó vállalni.

ArrowArrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Különböző típusú kaszinó rulett fogadások

Nem kell keményen dolgoznia ahhoz, hogy megértse, hogyan működik a rulett kifizetés. Azonban némi figyelmet kell fordítania a fogadási lehetőségekre, amelyekkel rendelkezhet. Kicsit később elmagyarázzuk, hogyan működnek a kifizetések, de előbb meg kell értened az alapvető fogadási lehetőségeket, amelyekkel rendelkezel.

Ha amerikai rulettet játszik, akkor csak két fő fogadási lehetősége van. Az amerikai rulettben vagy külső, vagy belső fogadásokat tehet. A külső tétek azok a tétek, amelyeket a rulettasztalon lévő téglalapon belüli számokon kívül teszel.

A belső fogadások a külső fogadások ellentétei, mivel a számokat tartalmazó téglalapon belülre teszik meg őket. Van azonban egy harmadik típusú fogadás is, amely csak az európai és a francia rulettben fordul elő. Ezt az egyedi tétet hívják call tétnek. Nem minden kaszinóban találsz call fogadást vagy bejelentett fogadást.

A hívó tét lehetővé teszi, hogy bizonyos mintákra tegye fel a pénzét, amelyek szerencsés esetben jó nyereményeket hozhatnak. Önnek ki kell hívnia, hogy ezt a fogadást megteszi, és az osztó elhelyezi a zsetonokat az asztalra az Ön számára.

Ezek az alapvető fogadások, amelyeket a rulettben az egyszeri fogadáshoz hasonlóan megtehetsz, de minden kategóriában több lehetőség közül választhatsz.

Az osztó a rulettkerékkel ellentétes irányba pörgeti a golyót.

Az osztó a rulettkerékkel ellentétes irányba pörgeti a golyót.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Külső tétek kifizetése online és élő rulett játékokban

A külső rulett fogadások a legbiztonságosabb fogadási típusok, mivel ezeknél a legjobbak az esélyek. Ez azonban azt jelenti, hogy nem fog annyit nyerni, mint amennyit egy belső fogadással nyerhetne. A kezdők a külső fogadásokat részesítik előnyben, mert könnyen érthetőek, és segítenek a kezdőknek a kockázat csökkentésében. Ne feledje, hogy a külső fogadások soha nem a tábla egy adott számára történnek.

Különböző lehetőségek közül választhatsz, amelyek tisztességes nyerési esélyeket biztosítanak számodra. Azonban elveszíti a rulettfogadását, ha a rulettgolyó a nulla vagy a dupla nulla zsebekre érkezik. Egyszerűen fogalmazva, a külső fogadásokban nincs túl sok rugalmasság, de biztonságos módja a kaszinó rulettnek.

Most elmagyarázzuk a különböző külső fogadásokat, amelyek közül választhat, hogy soha többé ne legyen zavarban a lehetőségekkel kapcsolatban.

Az online rulettben kétféle színű tétet lehet tenni, a pirosat és a feketét.

Az online rulettben kétféle színű tétet lehet tenni, a pirosat és a feketét.

Piros/fekete kifizetési szabályok

Talán már észrevette, hogy a rulettkeréknek felváltva vannak piros és fekete zsebei. Az egyik legnépszerűbb külső fogadás a piros vagy a fekete színre való fogadás. Ha meg tudja jósolni a helyes színt, akkor megduplázza a tét összegét. Tehát ha 1 dollárt teszel fel, 2 dollárt kapsz vissza (1 dollár plusz a nyereményért).

A piros vagy fekete tét megnyerésének esélye 47,4% az amerikai rulettváltozatban és 48,6% az európai rulettben. Ez az 50%-nál alacsonyabb, mivel a kerekeken nulla zsebek vannak.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Páratlan/páros fogadások kifizetési szabályai

Ez nagyon hasonló a piros vagy fekete fogadáshoz, az egyetlen különbség, hogy itt a piros vagy fekete helyett a páratlan vagy páros fogadásra fogad. Annak a valószínűsége, hogy a golyó páratlan vagy páros számra érkezik, közel 50%, így aggodalom nélkül élvezheti ezt a biztonságos fogadást.

A fekete vagy piros fogadáshoz hasonlóan Ön is pénzt veszít, ha a rulettgolyók a nullás vagy a dupla nullás zsebekben landolnak.

Magas/alacsony tét kifizetési szabályai✅

Ez egy újabb alacsony kockázatú fogadás, ahol közel 50% esélyed van a nyerésre. Ebben a fogadásban arra fogadsz, hogy a golyó a magas vagy az alacsony számoknál fog landolni. Az alacsony számok 1-től 18-ig, a magas számok pedig 19-től 36-ig terjednek.

Az általunk említett három fogadás közül bármelyiket választhatja, nevezetesen a páratlan/páros, a piros/fekete vagy a magas/alacsony fogadást, mivel a nyerési esélyek mindháromnál hasonlóak.

Videó: Rulett kifizetési szabályok - Alapvető útmutató a fogadási esélyeidhez

Játsszon most

Videó az online rulett élményéről egy online kaszinóban

ArrowArrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Rulett oszlop és tucat tétek kifizetési szabályai

Ebben a szakaszban az utolsó két külső fogadást ismertetjük.

Oszlopfogadás: Észre fogja venni, hogy a rulett elrendezésén a számok három oszlopba vannak rendezve, és minden oszlopban 12 szám található. Ön arra teszi meg tétjét, hogy a golyó melyik oszlopban fog landolni. Ha a golyó az Ön által kiválasztott oszlop egyik számára esik, akkor 2:1 arányú kifizetést kap.

A kifizetés itt egy kicsit jobb, mert a nyerési esélyek kisebbek. Az esélyek azért alacsonyak, mert három oszlop van, így 1:3 az esélye a helyes előrejelzésnek, ha figyelmen kívül hagyjuk a nullás zsebeket.

Tízesfogadás: Hasonló az oszlopfogadáshoz, de ebben a fogadásban az első, második vagy harmadik tucatszámra fogadsz. Az első tucatszám az 1-től 12-ig terjedő szám. A második és a harmadik tucat a 13-24, illetve a 25-36 közötti számok. A kifizetés 2:1, akárcsak az oszlopfogadásnál.

ArrowArrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Egy véletlenszám-generátoron alapuló online rulett játék
Játsszon most

Ingyenes játék

Egy véletlenszám-generátoron alapuló online rulett játék

Rulett belső fogadások kifizetési szabályai

A belső fogadások közé tartozik minden olyan fogadás, amelyet az összes számot tartalmazó téglalapon lévő egyetlen számra vagy számhalmazra tesz. Ha a tétet a rulett elrendezésen belül bárhol elhelyezi, biztos lehet benne, hogy az egy belső tét.

A külső fogadásokkal ellentétben a belső fogadásokat általában a tapasztalt játékosok részesítik előnyben, akik nem bánják, hogy nagyobb kockázatot vállalnak. A belső fogadások kifizetései sokkal magasabbak, mint a külső fogadásoké, ezért kifizetődő lehet a kockázat vállalása.

Fedezzük fel a különböző belső fogadási lehetőségeket, amelyeket élvezhet a rulettjáték során.

Az egyenes fogadás kifizetései a rulettben

A Straight-Up fogadásokat egyszámos fogadásoknak is nevezik, és jogosan, mivel ez egy játékos egyetlen szerencseszámra tett tétje a rulett elrendezésén. Ez a legkockázatosabb rulettfogadás, amit megtehet, és ez biztosan nem a gyengébb idegzetűeknek való.

Az amerikai rulettben 37:1 az esélye annak, hogy eltalálja az egyenes tétet, az európai rulettben pedig 36:1 a játékosok szabályai szerint. Ha helyesen tippel, 35:1 arányban kapja meg a nyereményt. Ez egy hatalmas kifizetés, de figyelembe kell vennie a veszteség magas kockázatát is.

A megosztott fogadások kifizetési szabályai

A megosztott fogadás a rulettben a rulett elrendezésen egymás mellett lévő két számra történő fogadás. Ezt a fogadást úgy kell megtenni, hogy a zsetont a két szám közé helyezzük, amelyre fogadni szeretnénk. Ez a fogadás nyilvánvaló okokból nem olyan kockázatos, mint az egyenes fogadás. A kifizetés alacsonyabb, mint a straight-up fogadásnál, mivel csak 17:1 arányban kap kifizetést, ha nyer.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Street és Corner fogadások kifizetési szabályai a rulettben

Vessünk egy pillantást az utcai és a sarokfogadások kifizetési szabályaira.

Utcai fogadások: Észreveheti, hogy a rulett elrendezésén három számból álló sorok vannak. Az utcai fogadás lehetővé teszi, hogy ugyanabban a sorban lévő három egymást követő számra tegyen. Mindössze annyit kell tennie, hogy elhelyez egy zsetont annak a sornak a szélén, amelyre fogadni szeretne. Ez a fogadás 11-1-et fizet.

Sarokfogadás: A sarokfogadás hasonló az utcai fogadáshoz, de lehetővé teszi, hogy 3 helyett 4 számra fogadjon. 4 olyan számra fogadhat, amelyek egy négyzetet alkotnak, mint például a 16, 17, 19 és 20. A sarokfogadással 4 számra fogadhat. A kifizetés 8:1 arányú.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Öt szám tét Rulett Odds és szabályok

Az amerikai rulett asztalnál az öt számra történő fogadás esélyei nem előnyösek.

Az amerikai rulett asztalnál az öt számra történő fogadás esélyei nem előnyösek.

Az öt számos fogadás egy olyan egyedi fogadástípus, amely csak az amerikai rulettben fordul elő. Öt számot tartalmaz, amelyek a 0, 00, 1, 2 és 3. Ezt a fogadást úgy teheti meg a rulettben, hogy a zsetont az 1 és 0 közötti külső sarokvonalra helyezi. Ennek a fogadásnak a nyerő kifizetése 6:1, de ne feledje, hogy csak 13,16% esélye van arra, hogy megnyerje ezt a fogadást.

Hat szám fogadási kifizetési szabályai

Ennél a fogadásnál a tétet a rulett elrendezés két, egymáshoz közeli számsorára kell elhelyezni. Mivel az egyik sorban 3 szám van, ez a fogadás 6 számra vonatkozik. Ennek a fogadásnak a nyereménye 5 az 1-hez, mivel ha néhányszor próbálkozik, akkor megfelelő esélye van (1 a 6-hoz) arra, hogy megnyerje ezt a fogadást.

Bejelentett/meghívásos fogadás kifizetési szabályai

A hívásfogadás és a bejelentett fogadás olyan kifejezések, amelyeket felváltva használnak, de van egy kis különbség. Mindkettő a fogadási minták széles skáláját fedi le. A call fogadások esetében azonban az osztó helyezi el helyetted a zsetonokat, és neked csak annyit kell mondanod az osztónak, hogy fogadni szeretnél. A call fogadások tehát hitelre történnek, míg a bejelentett fogadásoknál a zsetonokat Önnek kell elhelyeznie az asztalon.

Ettől a lényeges különbségtől eltekintve mindkettő ugyanaz. Ha online játszik, a legtöbb kaszinóban megtalálja a call fogadásokat vagy a bejelentett fogadásokat, és könnyen megteheti tétjeit.

Értsd meg a rulett mögötti matematikát

Értsd meg a rulett mögötti matematikát

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Master Roulette kifizetési szabályok és élvezze a magasabb nyereményeket

A rulett egy olyan kaszinójáték, ahol a különböző kifizetési szabályok megértésével könnyen előnyhöz juthat. A rulett kifizetési szabályairól szóló útmutatóban már elmagyaráztuk az összes szabályt, amit ismerned kell ahhoz, hogy mester rulettjátékossá válj.

Megértjük, hogy Ön szórakozni szeretne, és nem tanulni a rulettet. Egy kis tanulás azonban segíthet abban, hogy jobban szórakozz, és jelentősen megnöveli a nyerési esélyeidet.

Arulettben rengeteg fogadási lehetőség áll rendelkezésre különböző kifizetésekkel, ezért a kockázat és a jutalom szerint kell választania a lehetőségeket. Egy egyenes tét jól fizethet, ha szerencsés vagy, de arra is gondolnod kell, hogy mi történik, ha peches vagy.

A bejelentett vagy meghívásos fogadások kiváló lehetőséget nyújtanak arra, hogy diverzifikálja fogadási készségeit, és kipróbáljon valami újat. Reméljük, most már magabiztosnak érzi magát, és sokkal jobban játszik rulettezni, miután megismerte a kifizetési szabályokat.

ArrowArrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Rulett kifizetési szabályok - GYIK

Ebben a részben a rulett kifizetési szabályaival kapcsolatos gyakran feltett kérdésekkel foglalkozunk.

Van rá mód, hogy emlékezzek az európai rulett kifizetési szabályaira? Arrow Arrow

Emlékezhetsz rájuk, ha különböző fogadási mintákat próbálsz ki, és annyit gyakorolsz, amennyit csak tudsz. A szabályokat egy papírlapra is feljegyezheted, hogy könnyebben tudj tájékozódni róluk.

Mennyit nyerhetek, ha magas tétet teszek a kedvenc számomra a rulettben? Arrow Arrow

Az eredeti tét 35-szörösét kapod. Ha tehát 1000 dollárt teszel a kedvenc számodra, és nyersz, 36 000 dollárt kapsz vissza. A 36 000 $ kifizetésből a nyereséged 35 000 $ lesz. Ez egy kockázatos fogadás, mivel a nyerési esélyeid nagyon alacsonyak, ezért légy óvatos, ha úgy döntesz, hogy belevágsz.

Hogyan befolyásolja a kifizetéseket a nullák száma a rulettkeréken? Arrow Arrow

A rulett típusától függően 35:1 arányú hozamot érhet el, ha a nullára vagy a dupla nullára fogad. Az egyes nulla jobb, mert javítja a nyerési esélyeket. Röviden, az európai rulettnek jobbak az esélyei, mint az amerikainak.

Elmagyarázná, hogyan működnek ezek a kifizetési esélyek? Arrow Arrow

Tegyük fel, hogy a kifizetési esélyek 5:1. Az első szám azt mutatja, hogy mennyit fogsz nyerni, ha nyersz, a második szám pedig a téted. Tehát ha 1 $-t teszel fel és nyersz, akkor 5 $ nyereséget kapsz (a teljes hozam 6 $ lesz).