MENÜ
Keresés
JÚNIUS 2024

Nyerőgép volatilitás - Variance és esélyek az online nyerőgépeknél magyarázva

Az alacsony volatilitású nyerőgépek nagyszerűek. A nyerőgépek volatilitása arra utal, hogy milyen gyakran és mennyit nyerhetsz.


A teljes útmutató a varianciáról és a nyerőgépek volatilitásáról

Az alacsony volatilitású nyerőgépek nagyszerűek. A nyerőgépek volatilitása arra utal, hogy milyen gyakran és mennyit nyerhetsz.

Írta: Jasmin Williams | Az értékelés utolsó frissítése: 24 Június 2023 | Tényellenőrzés: Kim Birch

HITELTÉT EXPERT HITELTÉT EXPERT
Jasmin Williams, tartalomigazgatónk, több mint egy évtizede dolgozik az angol kaszinóiparban, a legjobb kaszinó és nyerőgép játék szakértőnek tekintik. Névjegy Jasmin Williams

Az online nyerőgépeken való fogadás során biztosan észrevette, hogy a szerencsejátékok eredményei soha nem hasonlóak. Soha nincs következetesség az eredményekben, és soha semmit nem lehet megjósolni a fogadás kimenetelét illetően. Lehet, hogy milliomosként távozik a játékból, de az is lehet, hogy néhány perc alatt csődbe megy.

A nyerőgépek eredményei nagyon következetlenek, összehasonlítva más kaszinójátékok, például a bakkarat és a blackjack eredményeivel, mivel ezekben a játékokban általában az esetek körülbelül felében nyersz, bár ez sosem jelent garanciát.

Bizonyára olvasta és hallotta már, hogy a nyerőgépek volatilitása és varianciája nagyon magas, de lehet, hogy nem tudja, mit jelentenek pontosan ezek a kifejezések.

Olvassa tovább ezt a részletes cikket, és teljesen megérti, mi az a volatilitás és mi a variancia, és hogyan befolyásolják ezek a kifejezések a szerencsejátékos munkamenetét.

ArrowArrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Magasabb volatilitású játékok vs. közepes és alacsony volatilitású nyerőgépek

Anyerőgépek volatilitása azt mutatja meg, hogy milyen gyakran van esélye nyerni a játékban, és a nyerőgépek rtp-jéhez van kötve. Egy játék volatilitása megmutatja, hogy milyen valószínűséggel kaphat olyan nyerő kombinációkat, amelyek kifizetést eredményeznek, és ebből következően mekkora lesz annak mértéke. A dobbantás szabálya az, hogy minél alacsonyabb kockázatú egy játék, annál kisebbek a nyerhető összegek, a magasabb kockázat pedig nagy jackpotoknak felel meg.

A volatilitás egy kaszinó nyerőgépnél úgy értelmezhető, mint a kockázati tényező, amely a játékhoz kapcsolódik. A volatilitás határozza meg, hogy várhatóan milyen gyakran fogsz nyerni, és hogy valószínűleg mennyit nyerhetsz. Így ez egyszerűen egy olyan tényező, amely meghatározza, hogy Ön valószínűleg hogyan fog teljesíteni a játékban, és mekkora jackpot nyereményt kaphat a győzelemért. Egy jó példa a legmagasabb vol. játékra a Sweet Bonanza demó, amely itt található a BETO-nál.

Avolatilitás a kaszinójátékokban gyakran a játékosok közötti megtérülési rátával (RTP) van összehangolva, amely a játékosok által egy játékban hosszú távon megnyert pénz százalékos aránya.

A nagy volatilitású játékok azok, ahol nem nagyon gyakran érsz el nyereményt, de amikor igen, akkor annak összege általában nagyon magas, és ez egyfajta kompenzáció a ritka nyereményekért. Másrészt az alacsony volatilitási besorolású nyerőgépes játékok rendszeres nyereményeket adnak a játékosoknak, de általában alacsony kifizetéseket. A kaszinók formátuma és formája nem számít. Akár online, akár offline, a volatilitás és a variancia fogalma ugyanaz marad.

A kedvenc kaszinóiban játszott játékok többsége jó előre közzéteszi a volatilitási besorolást. Vannak azonban olyan kaszinójátékok, amelyek nem hoznak nyilvánosságra fix kifizetési besorolást vagy százalékos arányt. Általában azt látod, hogy az online kaszinók a játékokat egy volatilitási skálán értékelik, amely 1-től 5-ig méri a nyerőgép volatilitását. Ha tehát egy 0 vagy 1 csillagos volatilitású játékkal játszol, az azt jelenti, hogy rendszeresen kis méretű nyereményeket fogsz kapni. Egy nagyon volatilis játék, amely a volatilitási skálán 4 vagy 5 csillaggal rendelkezik, ezzel szemben nagyon robbanékony szerencsejáték-élményt nyújt, ahol nagyon magas nyereményeket fogsz kapni, de ezek ritkán érnek célba.

Elképzelhető, hogy egy bizonyos szintű volatilitással rendelkező játékokkal megbarátkozol. Például, lehet, hogy kedveli az erősen volatilis játékokat, és az ilyen játékokat előnyben részesíti az alacsony volatilitású játékokkal szemben. Ezért mindig jobb, ha egy játékot az ingyenes változaton keresztül játszol, mielőtt valódi pénzzel játszanál vele. A népszerű szolgáltatók legtöbb játéka elérhető itt a BETO.com-on, és ingyenesen játszhatsz velük a gyakorláshoz.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Különbség a magas, közepes és alacsony volatilitású nyerőgépek között

5 Lions Megaways (Pragmatic Play)

A magasabb volatilitású játékok általában nagyobb nyereményalapokat kínálnak.
Játsszon most

Ingyenes játék

A magasabb volatilitású játékok általában nagyobb nyereményalapokat kínálnak.

Ha szeretné megérteni, hogy milyen érzés egy rendkívül változékony nyerőgép a valóságban, kattintson a bal oldali játékra, és tesztelje az 5 Lion Megaways nyerőgépet. Ez egy olyan nyerőgép, amely nagyon magas variancia- és volatilitási besorolással rendelkezik.

Ha Ön a nyerőgépekkel és az online fogadásokkal foglalkozik, akkor megérti, hogy egy játék RTP-jének nagy szerepe van a szerencsejátékos fejében, amikor kiválasztja a játékot. Vannak, akik egyszerűen csak egyszerűen jobban kedvelik a magas volatilitási besorolású játékokat az alacsony volatilitású játékokkal szemben, és vannak játékosok, akik az alacsony volatilitású játékokat kedvelik a magasabb volatilitású címekkel szemben. Többé-kevésbé ez csak személyes preferencia kérdése.

Ezen a cikken keresztül megértheti, hogy mit is jelentenek valójában ezek a kifejezések az iGaming kontextusában, és hogyan használhatja ezeket a kifejezéseket annak eldöntésére, hogy egy játék az Ön számára készült-e vagy sem.

ArrowArrowVISSZA A TARTALOMHOZ

A matematika megértése az online nyerőgépek mögött

Az alacsony varianciájú nyerőgépes játékok tökéletesek kezdőknek, és még mindig kínálnak bónusz funkciókat.

Az alacsony varianciájú nyerőgépes játékok tökéletesek kezdőknek, és még mindig kínálnak bónusz funkciókat.

A játék játékos-visszatérítési százaléka a játék tényleges matematikai megtérülése, és a nyereményben mérhető, amelyet az adott játékban történő befizetéseddel kapsz. Ne feledje, hogy az RTP-t hosszú idő alatt számítják ki, és soha nem garantál nyereséget. A tényleges nyereménye teljes mértékben a szerencséjétől függ.

Hogy jobban megértsük az RTP fogalmát, vegyük ezt a gyakorlati példát:

Vegyünk egy nyerőgépet. Ennek az RTP-je 94%, ami azt jelenti, hogy ebben a nyerőgépes játékban a háznak 6%-os előnye van. Ha tehát elkezd játszani ezen a nyerőgépen, akkor nagy valószínűséggel 94% körüli kifizetést kap. Vagy, ha 100 eurós kezdőegyenleggel játszik a nyerőgépen, akkor nagy valószínűséggel 94 eurós maradék egyenleggel fejezi be a játékot. Ebben a példában a fennmaradó 6 € a kaszinó haszonkulcsa.

A volatilitás némileg más fogalom, mint az RTP. Azonban mindkettő összefügg. A volatilitás egy adott játékban a kockázat mértékegysége. Egy magas volatilitási besorolású játék nagyon magas nyereményeket biztosít, például 100-szoros vagy 500-szoros nyereményt. Ezek akár 1000-szeresre vagy 5000-szeresre vagy még ennél is többre nőhetnek. A csavar azonban az, hogy a magas volatilitású játékokban a találati arány nagyon alacsony, és nem nagyon lehet könnyen nyereményt elérni. Másrészt az alacsony volatilitású játékokban nincs nagy kockázat, és nagyon gyakran érsz el nyereményeket. Az alacsony volatilitású játékokban a kifizetések átlagos mérete nem túl magas, ami a magas nyerési arány miatt van.

Profi nyerőgép tipp Elizabeth Davies-től

Az, hogy milyen típusú játékokkal érdemes játszanod, teljesen tőled függ. Ha szeretsz robbanékony játékokat játszani magas tétekkel, akkor érdemes néhány magas volatilitású nyerőgépet választanod. Ha azok közé tartozik, akik szeretnek biztonságosan játszani kis tétekkel, akkor érdemes néhány alacsony volatilitású nyerőgépet játszani. Minden játéktípusnak megvan a maga szórakozása, és érdemes kipróbálnod mindet, mielőtt kiválasztod a kedvencedet.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Volatilitás VS Variancia az iGamingben

A közepes volatilitású játékok még mindig szórakoztató játékfunkciókat és nagy jackpotokat kínálnak.

A közepes volatilitású játékok még mindig szórakoztató játékfunkciókat és nagy jackpotokat kínálnak.

A kaszinók világában már találkozhatott azzal, hogy a két kifejezést, a volatilitást és a varianciát gyakran használják egymás helyett. Meg kell jegyeznie, hogy ez a két kifejezés nem szinonim, és a külvilággal összefüggésben eltérő jelentéssel bírnak.

Észre fogja venni, hogy a volatilitás kifejezést gyakran használják a közgazdaságtanban és a pénzügyekben. A részvények kockázatával és lehetőségeivel kapcsolatos kifejezések kifejezésére használják. A Variancia kifejezés megfelelő szerencsejáték-fogalomnak nevezhető, gyakran használják a Texas Hold'em pókerjátékokban, és a nyerőgépekben való használata révén is egyre népszerűbb.

Az iGaming értelmében mindkét kifejezés ugyanazt jelenti, a kockázati tényezőt, amely egy adott játékban jelen van. A volatilitás vagy variancia egy játékban arról árulkodik, hogy milyen szintű kockázatot fogsz tapasztalni egy játékban. Emellett képet ad a várható találati arányról és a kifizetések átlagos nagyságáról is.

Mégis van egy kis különbség a két kifejezés között, és a Variancia kifejezés a nyeremények hosszú távú eloszlását jelenti. Ezzel szemben a Volatilitás a nyeremények rövid időn belüli eloszlását jelenti.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Online nyerőgépek volatilitása és a nyerőgépek RTP-je

Mind a slot volatilitás, mind az RTP kifejezés közvetlenül befolyásolja a slot játékosok élményét online játék közben, de ez a két mérőszám nagyon különbözik egymástól. Ahogy már biztosan olvasta, a Volatilitás kifejezés a nyerőgépekkel járó kockázati tényezőre utal. A nyerőgépek volatilitása befolyásolja a játék találati arányát és a kifizetések átlagos méretét.

A legtöbb szerencsejátékos úgy érzi, hogy a magas volatilitású játékok szórakoztatóak, és izgalmasabbá teszik a játékokat. Ezek a játékok azonban nagyon kockázatosak is, és csak akkor érdemes fogadni rájuk, ha sok pénzzel rendelkezünk, hogy sok fordulón keresztül játszhassuk a játékot.

Az RTP egy nyerőgép címében azonban egy olyan mérőszám, amely arról árulkodik, hogy egy szerencsejáték után mekkora valószínűséggel térül meg a játékba fektetett pénze. Az RTP-t százalékos formában fejezik ki. Ez a százalékos arány az a valószínű hozam, amelyet hosszú távon nagy valószínűséggel kaphat a feltett pénzén. A kaszinójátékok RTP-je általában 93% és 98% között mozog, és nincs rögzített szabvány egy adott játékműfaj RTP-jét illetően.

Az egyes játékok RTP-jét azonban gyakran külön-külön számítják ki, és ezt a játék részleteiben ellenőrizheti. A magas RTP-vel rendelkező játékok nyilvánvalóan előnyösebbek a nyerőgépes játékosok számára, mivel valószínűleg több pénzt nyerhet vissza, ezért győződjön meg róla, hogy olyan játékkal játszik, amelynek jó az RTP-je. Ez még a progresszív nyerőgépekre is igaz.

Videó: Nyerőgép volatilitás - Variance és esélyek az online nyerőgépeknél magyarázva

Játsszon most

Nagy varianciájú nyerőgépek játékmenete a 5 Lions Megaways játékból.

ArrowArrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Online szerencsejáték - Volatilitás vs. kockázat és nagy varianciájú nyerőgépek

Nagyon könnyen meghatározhatja egy nyerőgép volatilitását, csak játsszon néhányszor egy játékot, és meg fogja érteni, hogy a játék hogyan fog fizetni. A játék speciális jellemzőit is megnézheti, hogy felmérje a volatilitási besorolását. A sok speciális funkcióval rendelkező játékok általában magasabb volatilitási besorolással rendelkeznek, mint a kevés speciális funkcióval rendelkező játékok. Ez azért van így, mert a magas számú speciális funkciók esélyt adnak arra, hogy nagy kifizetéseket nyerj, mivel ezek nagyon kifizetődőek.

Tekintsük ezt a példát, hogy megértsük, hogyan működik a kockázati tényező az online kaszinójátékoknál:

Tegyük fel, hogy egy online játékkal játszol, és a játékban van egy bónusz funkció, amelynek átlagos találati aránya egy az 500 000 pörgetésből. Ez a bónusz nyilvánvalóan jobb jutalmat biztosít, mint egy olyan jutalom, amely majdnem minden 50 pörgetésből egyszer talál be. Ehhez hasonlóan a valódi pénzes kaszinójátékokban is sokféle jutalmat kapsz, és ezek különböző találati aránnyal rendelkeznek. Ezeket a jutalmakat érdemes elemezned, hiszen ha akár csak egyet is eltalálsz közülük, akkor nagyon kifizetődő nyereményt kapsz, amely könnyen fedezheti a pörgetési költségeidet.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Melyik online nyerőgépet részesítsük előnyben?

Nem bonyolult folyamat eldönteni, hogy melyik játékot érdemes játszani. Ez csak személyes választás kérdése. Önvizsgálatot kell tartania, és át kell gondolnia a szerencsejáték-preferenciáját, az elvárt izgalmi szintje segít eldönteni, hogy melyik játék felel meg Önnek a legjobban. Van azonban néhány tényező, amelyet szem előtt kell tartania, amikor eldönti, hogy melyik játékot játssza.

Tegyük fel, hogy egy nagyon változékony játékban gondolkodik. Ebben az esetben szem előtt kell tartania, hogy lehet, hogy nem fog nagyon gyakran nyerni, mint minden magas volatilitású játékban, a nyeremények biztosan magasabbak és jobbak lesznek, mint az alacsony volatilitású játékokban, de biztosan lesz némi kockázat. Egy másik dolog, amit szem előtt kell tartanod, hogy ha kis költségvetésből játszol, akkor próbáld meg elkerülni a magas volatilitású játékokat, mivel ezeknél a játékoknál eltarthat egy ideig, amíg nagy nyereményt érsz el, és előfordulhat, hogy elfogy a pénzed, amíg ez megtörténik.

Ha alacsony volatilitású játékon játszik, akkor a kis költségvetés sem jelenthet problémát, mivel valószínűleg rendszeresen nyereményeket érhet el. Ne feledje azonban, hogy a nyeremények mérete nem biztos, hogy túl nagy lesz, és a játék nem lesz olyan izgalmas, mint a magas volatilitású nyerőgépeknél.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Az online nyerőgépek volatilitásának szintjei

Az online nyerőgépek világában a nyerőgépek varianciaszintje nagyjából 3 szintre osz tható: magas, közepes és alacsony variancia. Ezek a varianciaszintek hasonlóak a földi fizikai nyerőgépek és az online nyerőgépek esetében. Ezek a variancia szintek hasonlóak a földi fizikai nyerőgépek és az online jackpot nyerőgépek esetében. Győződjön meg róla, hogy az összes varianciaszintű játékot kipróbálta, mielőtt kiválasztja kedvenc szintjét.

Atapasztalt szerencsejátékosok, a kaszinókban már egy ideje fogadók számára a nyerőgépek varianciája 5 különböző szintre osztható. Ezeket a szinteket az alábbiakban megemlítjük, és néhány pontot írunk a játékosra vonatkozóan, aki úgy dönt, hogy az adott volatilitási besorolású játékot játssza:

Volatilitási szint - 1 Nagyon alacsony kockázat
 • Konzervatív és biztonságos szerencsejátékos
 • Valaki, aki jobban élvezi a játékot, mint a kifizetéseket
 • Egy játékos, aki szereti a rendszeres nyereményeket
 • Egy szerencsejátékos, akinek meglehetősen korlátozott a játékegyenlege
Volatilitási szint - 2 Alacsony kockázat
 • Egy kicsit óvatos játékos
 • Valaki, aki szereti a könnyű nyereményeket
 • Egy szerencsejátékos, akinek korlátozott a fizetése
Volatilitási szint - 3 Közepes kockázat
 • Valaki, aki szeret kisebb kockázatokat vállalni
 • Egy játékos normál szintű kezdőpénzzel
 • Valaki, aki szereti a kiegyensúlyozott játékmenetet
 • Egy szerencsejátékos, aki nem mond nemet a jackpotokra
Volatilitási szint - 4 Közepes és magas kockázatú játékosok
 • Kockázatvállaló, aki gyakran szeret nagyot játszani
 • Olyan nyerőgép-játékos, aki hajlandó pénzt kockáztatni a jackpot reményében
 • Egy szerencsejátékos, aki általában váltogatni szeretné a nagy és a kis nyereményeket
Volatilitási szint - 5 Magas kockázat
 • Olyan játékos, aki szereti a kockázatot
 • Olyan szerencsejátékos, aki hajlandó várni a jackpotokra
 • Magas játékos
 • Egy szerencsejátékos, aki sok pénzt fektet be egy játékba

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Hogyan befolyásolja az online nyerőgépek eltérése?

Nehéz lehet kiszámítani a varianciát és azt, hogy egy nyerőgép milyen gyakran fizet.

Nehéz lehet kiszámítani a varianciát és azt, hogy egy nyerőgép milyen gyakran fizet.

A nyerőgép egy nagyon dinamikus játék. A nyerőgépek minden formában és formátumban kaphatók. Az online nyerőgépek általában olyan különleges funkciókkal és bónuszokkal vannak ellátva, mint a Scatter-szimbólumok, az ingyenes pörgetések, a progresszív jackpotok és a fix jackpotok. Ezeknek a funkcióknak az elérhetősége az online játékokban biztosan felpörgeti a játékmenetet és a szerencsejáték-élményt, de ezek a funkciók befolyásolják a nyerőgép varianciáját és az adott játékkal járó kockázatot is.

Azok a játékok, amelyek nem rendelkeznek sok különleges funkcióval, nagyon kiegyensúlyozott játékélményt nyújtanak, mivel rendszeresen kis összegű nyereményeket fogsz nyerni. Ezek a nyeremények folyamatosan feltöltik a játékegyenlegét, és azt fogja látni, hogy még több órányi játék után is ugyanúgy nézhet ki az egyenlege. Az ilyen játékok alacsony speciális funkciókkal rendelkeznek, és alacsony volatilitású játékoknak számítanak.

Másrészről viszont a sok klassz speciális funkcióval rendelkező játékok nagyon magas variációs besorolásúak lesznek. Ez azért van így, mert ezek a speciális funkciók nagyon kifizetődőek, és egy ilyen funkció akár csak egyszeri kiváltása rengeteg kifizetést eredményezhet. Így nem lehetséges, hogy ilyen magas kifizetési szintek mellett rendszeres nyereményeket adjanak, és az ilyen nyerőgépek találati aránya tízesével nagyon alacsony.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

3 fő tényező, amelyek befolyásolják a nyerőgép variancia besorolását

A játék nyereménytáblázata

A legfontosabb dolog, ami befolyásolja a nyerőgép volatilitását, a nyeremények mérete. Ezt az adott játék nyereménytáblázatának megtekintése után elemezheti. A nyereménytáblázat tartalmazza a nyeremények részleteit, amelyeket az online nyerőgépeken meghatározott kombinációk elérése után kaphat. Ha egy nyerőgép nyereménytáblája azt mutatja, hogy egy nyerőgépen nagyon nagy nyereményeket lehet elérni, akkor egy magas volatilitású játékkal van dolgunk. Másrészt, ha a nyerőgép nyereménytáblája azt mutatja, hogy a nyerőgépen elért nyeremények nagysága viszonylag kicsi, akkor a játék alacsony volatilitási fokozattal rendelkezik.

Bónuszok és különleges funkciók

A speciális bónuszok és a boosterek a legjobb dolgok az online nyerőgépekben. Ezek a speciális játékfokozók szolid ütős és izgalmas játékot adnak a játékhoz. Egy nyerőgépben számos különleges funkciót kaphatsz, például bónuszjátékokat, minijátékokat, ingyenes pörgetéseket, újrapörgetéseket, scattereket és vad szimbólumokat. Egyértelmű összefüggés van a játékban található speciális funkciók száma és a játék volatilitási besorolása között. Ha egy játékban sok speciális funkció van, akkor a játék találati aránya alacsony, és a volatilitási besorolás nagyon magas. Hasonlóképpen, ha egy játékban nincsenek különleges funkciók, vagy csak az alapvető funkciók vannak benne, alacsony kifizetésekkel, akkor a találati arány viszonylag magas, a volatilitás pedig nagyon alacsony lesz.

Tétméret

A tét nagysága egy másik nagyon fontos tényező a kaszinó nyerőgépek varianciájának meghatározásában. Ez nagyon fontos a variancia meghatározásakor, mivel a végső nyereménye közvetlenül a kezdeti tét nagyságától függ. Tehát a magas volatilitású játékoknál magas minimális tétre van szükség, míg az alacsony volatilitású játékoknál minimális kezdő téttel lehet játszani a nyerőgépen.

ArrowarrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Az online nyerőgépek fő célja a szórakozás.

A több bónusz funkció általában nagyobb nyereményeket és nagyobb kockázatot jelent.

A több bónusz funkció általában nagyobb nyereményeket és nagyobb kockázatot jelent.

Miután megértette mindezeket a dolgokat az online nyerőgépekről, most már szakértője lett a nyerőgépek volatilitásának és varianciájának. Most már hatékonyan meg tudja ítélni a játékokat a volatilitási besorolásuk és az RTP-jük alapján, ami segíteni fog Önnek a kedvenc online nyerőgépének kiválasztásában.

Az online nyerőgépek egész világa létezik, és bármilyen volatilitási besorolású játékot választhat. Végső soron a volatilitás személyes választás, és bármilyen játékot választhat bármilyen variancia besorolással, amíg élvezni fogja.

Ahhoz, hogy nagyszerű játékot találjon, csak próbáljon ki folyamatosan különböző volatilitási besorolású játékokat, és végül megtalálja azt a játékot, amely tökéletesen kielégíti szerencsejáték-éhségét. Sok játék elérhető itt a BETO.com-on ingyenes verzióban, és pénz befizetése nélkül játszhatsz velük. Ezek a játékok lehetővé teszik, hogy megtapasztalja a játékok varianciaszintjét anélkül, hogy megkérnénk, hogy kockáztassa nehezen megkeresett pénzét.

Reméljük, hogy ez a cikk segített Önnek megérteni, hogy mit is jelent valójában a volatilitás és a variancia, és hogyan befolyásolhatják a szerencsejáték-élményét.

ArrowArrowVISSZA A TARTALOMHOZ

Gyakran ismételt kérdések az online nyerőgépek varianciájáról és volatilitásáról

Biztosan olvasta már az online kaszinókban a volatilitás és a variancia szorzó kifejezéseket, és elgondolkodott azon, hogy mit is jelentenek ezek a kifejezések? Hogy segítsünk Önnek világosan megérteni ezeket a fogalmakat, összeállítottuk Önnek ezt a GYIK részt. Megválaszoltuk a leggyakrabban feltett nyerőgépes kérdéseket az online nyerőgépek volatilitásával és varianciájával kapcsolatban.

Mit jelent a volatilitás az online nyerőgépeknél? Arrow Arrow

Az online nyerőgépek volatilitása a kockázat mérőszáma a nyerőgépeknél. A volatilitás képet ad egy adott játék kifizetéseinek gyakoriságáról és a nyeremények átlagos méretéről. A volatilitás egy olyan mérőszám, amelyet rövid távon mérnek, és nagyon gyorsan érezhető a hatása egy játékban.

A magas volatilitási besorolású játékok többet fizetnek? Arrow Arrow

Ha magas volatilitási besorolású játékkal játszik, a nyeremények mérete általában nagyon nagy, ami azt jelenti, hogy ha nyereményt ér el, akkor sok pénzt kap nyeremény formájában. Ezeknek a nyereményeknek a gyakorisága azonban nagyon alacsony, ami a hatalmas kifizetési méretnek köszönhető. Így az átlagos RTP a játék végén eléggé átlagos.

Az alacsony volatilitási besorolású játékok kevesebbet fizetnek? Arrow Arrow

Nem, nem arról van szó, hogy egy alacsony volatilitású nyerőgép kevesebbet fizet, mint egy magas volatilitású. Csak arról van szó, hogy egy alacsony volatilitású nyerőgépben a kifizetések átlagos nagysága nem lesz olyan nagy, mint a magas volatilitású játékoké. Azonban az alacsony volatilitású játékokban a nyeremények gyakorisága nagyon magas, és végül nagyvonalú kifizetést kell kapnia.

Hogyan határozható meg egy online nyerőgép volatilitása? Arrow Arrow

Nem nehéz képet kapni egy nyerőgép volatilitásáról. Általában az online nyerőgépek volatilitási besorolásait a nyerőgép technikai adatai között említik, és ezt bármelyik online kaszinóban elolvashatja. Ha azonban nem találja közvetlenül megemlítve a játék volatilitási besorolását, akkor a nyerőgép nyereménytábláján, a speciális funkciók számán és a nyerőgép tétméretein keresztül tájékozódhat az RTP-ről.

Mely online nyerőgépek a legkiegyensúlyozottabbak a kockázat és a kifizetés aránya szempontjából? Arrow Arrow

Ami a kockázat és a kifizetés arányát illeti, a közepes volatilitású nyerőgépek általában a legkiegyensúlyozottabbak és legstabilabbak. Ezek a legkiegyensúlyozottabb nyerőgépek, ezekben a játékokban a nyeremények nagysága nem túl nagy és nem is nagyon kicsi, és a találati arány is tisztességes. Ezeket nevezhetjük a magas volatilitású és az alacsony volatilitású nyerőgépek közötti közepes volatilitású játékoknak.

Mennyi pénzt lehet nyerni a magas volatilitású nyerőgépeken? Arrow Arrow

A nagy varianciájú játékok szuperül kifizetődőek, és akár 50 000-szeres kifizetést is nyerhetsz a téted összegének 50 000-szeresével. Ezeken a nyerőgépeken azonban nagyon alacsony a találati arány, és nagyon kicsi a valószínűsége annak, hogy megnyerjük a játékban a legmagasabb jackpotot. Tehát győződjön meg róla, hogy nagyon körültekintően teszi meg tétjeit.

Az RTP fontosabb mérőszám a nyerőgépeknél, mint a volatilitás? Arrow Arrow

A nyerőgépeknél az RTP és a volatilitás is nagyon fontos mérőszám, és mindkettő sokat elárul a nyerőgépekről. Ez azonban két nagyon különböző fogalom, az RTP azt mondja meg, hogy mekkora a valószínűsége annak, hogy nyerhet egy nyerőgépen, a Volatilitás pedig a nyerőgép átlagos kifizetési méretéről és találati arányáról árulkodik. Tehát az RTP nem befolyásolja a nyerőgép volatilitását és fordítva. Egy magas volatilitású és egy alacsony volatilitású nyerőgép RTP-je lehet ugyanaz.

Hogyan találom meg a tökéletes volatilitási besorolású játékot? Arrow Arrow

Nincs is jobb, mint a tökéletes volatilitási besorolás. A különböző volatilitású játékoknak megvannak a maguk jellemzői, és minden szintnek megvannak a maga előnyei és hátrányai. A legjobb módja annak, hogy megtaláld a számodra megfelelő volatilitási besorolású játékot, ha folyamatosan próbálgatod a különböző volatilitási besorolású játékokat. Rengeteg játék elérhető itt a BETO.com-on ingyenes verzióban, és kipróbálhatod őket, hogy megtaláld magadnak azt a játékot, amelyik tökéletesen megfelel a szerencsejáték-éhségednek.